Om Wimdu. Allt du kan tänkas vilja veta om oss.

Träffa oss och få reda på mer om vad vi gör.

Aboutus polaroids
 • "Folk med extra rum... Kan hyra ut dessa till turister och tjäna en smärre förmögenhet..."
  — The Telegraph, Dec 28th 2011
 • "Wimdu är inget litet företag: i Juni mottog man $90m från kärnan av investerare."
  — The Economist, 6:e Aug, 2011
 • "Hotell-alternativ... Berlinbaserade Wimdu är ett företag du vill hålla ögonen på."
  — New York Post, 26:e Sep, 2011
Besök vår press-sida

Företaget

Wimdu grundades av ett litet internationellt arbetslag i Mars 2011 men har snabbt vuxit upp till att bli en hårt sammansluten grupp av 250 engagerade anställda runt om i hela världen.

Wimdu växer fortfarande väldigt snabbt och är en plattform med bostäder på platser över hela jordklotet. Vare sig det handlar om ett rum i en delad Berlin-lägenhet eller ett designerloft i New York, så ser Wimdus över 300.000 bostäder i mer än 100 länder till att alla kan hitta precis vad de letar efter: spännande bostäder på fantastiska platser.

Trogna till vår slogan 'Travel like a local' sammankopplar vi gäster och värdar runt om i hela världen vilket inspirerar till nya unika möten som låter dig upptäcka helt nya sätt att resa på.

Men detta är inte allt. Wimdu hjälper dig även att hyra ut din egen bostad så att du kan tjäna pengar samtidigt som du hjälper andra att utforska världen!

Fakta

Grundat:
Mars 2011
Huvudkontor:
Berlin, Tyskland
 • > 15 språk
 • > 150 länder
 • > 250 anställda
 • > 300,000 bostäder
 • > 1 miljon registrerade användare
 • > $90,000,000 investerat
Photograph ceo

Historia

Wimdu grundades 2011 Arne Bleckwenn och Hinrich Dreiling, två goda vänner som redan hade erfarenheten av att starta företag tillsammans. Eftersom de båda tyckte att det var svårt att hitta trevliga ställen att bo på under semestern och var trötta på anonyma hotellrum till överpriser bestämde de sig för att skapa Wimdu, ett företag som skulle sätta kundens önskemål i centrum genom att kombinera tekniskt kunnande med en stark passion för att resa.

I slutet av 2014 bestämde sig Bleckwenn och Dreiling för att lämna sina poster som verkställande direktörer och istället ta plats i styrelsen. De hittade kompetenta ersättare i Arne Kahlke och Sören Kress, som tog över som verkställande direktörer i början av 2015. De hade tidigare grundat datingsidorna ElitePartner och Parship, där den senare avancerat till nummer ett på den tyska marknaden. Wimdu har därmed goda förutsättningar att fortsätta sin framgångsresa som en av världens ledande plattformer för prisvärda och personliga hotellalternativ.

Med sina över 250 medarbetare stationerade på huvudkontoret i Berlin och filialen i Lissabon är Wimdu ett mångfacetterat team med högkvalificerade och entusiastiska medarbetare som alla brinner för att hitta personliga semesterboenden över hela världen. Målsättningen är att erbjuda prisvärda, lättillgängliga alternativ till hotell med starkt fokus på kvalitet, allt efter devisen “valuta för pengarna”.

Ord från några av våra kunder

Wimdu sammankopplar värdar och gäster runt om hela världen.

Avatar 1
Ahman

Jason & Sarah var ett underbart par och det var fantastiskt att få träffa dem. Vi ägnade många timmar åt att bara prata, det var kul och enkelt. De är charmiga, håller rent och snyggt och är respektfulla. Allt du kan önska av en gäst. Jag skulle välkomna dem tillbaka på sekunden! Hoppas ni mår bra! A & B

Avatar 2
Jason & Sarah

Vi är på vår andra smekmånad, reser och testar mat runt hela världen med en planerad budget. Vi hittade vårt boende genom Wimdu för att vi ville ha en mer personlig erfarenhet av staden och få träffa andra människor. Vi har bara positiva saker att säga. Ahman and Bruce var trevliga och gästvänliga. De har ett underbart hem (...) Vi ångrar att vi bara stannade i tre dagar!

Avatar 3
Anna

När du öppnar dörren till ditt hus för Nicole och Anne känns det som att man välkomnar två gamla vänner. Vi hade så roligt med dom. Nicole och Anne är väldigt trevligt personer, lätta att komma överens med, vänliga och mycket entusiastiska. Vi rekommenderar dem till alla värdar. Vi önskar denna mamma och dotter det absolut bästa i livet. Tack för att ni valde oss och ni är välkomna tillbaka när som helst. Hälsningar från Anna och Jordy, Barcelona :)

Avatar 4
Nicole

Båda våra värdar fick oss att känna oss väldigt välkomna. Eftersom jag och min dotter var i en främmande stad var det jättebra att ha Anna och Jordys hus att utgå ifrån. Det är lätt att ta sig överallt i Barcelona med tunnelbanan eller till fots, och att vara så nära Park Guell gör det extra speciellt. (...) Men vårt boende blev speciellt bra, framförallt tack vare omhändertagandet av Anna och Jordy. Besök dem! Nicole