Boende i Budapest

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Budapest

Lägenheter och Apartments i Budapest

Det kan komma som en överraskning för dig att Budapest är Europas sjunde största huvudstad. Den är känd som Paris i öst, vilket borde ge dig en bra indikation på stadens vykortskaraktär. Budapest är så imponerande att staden har bedömts som en av världens mest framstående urbana landskap av UNESCO, vilket har gett status till dess världsarv. Tyvärr är Budapest inte lika billigt som de flesta forna östblocksstäder och det är svårt att hitta billigt boende i centrum. Det finns gott om hotell och vandrarhem, men kanske ett bättre alternativ är att bo i en prisvärd lägenhet eller gästhem. Du får välja exakt vart du vill stanna och se bilder samt läsa recensioner på den typ av boende du bokar.

Rolig Fakta

 • Budapest är varmt - de varma källorna under staden för 70 miljoner liter av termiska vatten till ytan varje dag.
 • En staty av en krönikör Bela King heter Anonym och håller en penna som ligger i Vajdahunyad slott, sägs förbättra skrivfärdigheter för alla som rör vid den.
 • "Biro" pennan uppfanns av Sir Biro László József som föddes i Budapest.
 • Du kanske vet att Budapest brukade bestå av två bosättningar Buda och Pest, men visste du att det fanns en tredje bosättning? Óbuda tillsammans med Buda och Pest förenades under Habsburg styre.

Saker att göra i Budapest

Nya besökare i Budapest bör börja sin sightseeing på Andrassy Avenue. Härifrån är det bäst gå längs allén till Hero Square. Gamla och nya konstmuseer radas upp vid varje sida av denna imponerande boulevard och tid bör vidtas för att beundra den vackra arkitekturen. Castle Hill är den medeltida gamla stadskärnan i Budapest. Området är rikt på historia och innehåller 6 museer, 3 kyrkor och ett före detta kungligt palats. Mer vacker arkitektur finns på den ungerska parlamentsbyggnaden. Denna enorma byggnad byggdes i stil med europeiska nygotisk arkitektur och innehåller 691 rum och 20km av trappor. Kedjebron är också ett måste att se, och anses vara en av de underverk i världen. Denna bro förbinder Buda och Pest och återuppbyggdes efter det förstördes under andra världskriget. Budapest Opera Hus anses ha en del av den bästa akustiken i världen och vi rekommenderar att du ser en show där. Den bästa utsikten över Budapest är utan tvekan från Halászbástya, en tidigare fiskmarknad som ligger på Castle Hill. Ett bra sätt att slappna av och samtidigt få en uppskattning för livet i Budapest är att besöka en av de många heta bad i staden Szecheny baden är det största baden med naturligt källvatten i Europa och byggdes i en neo barockstil 1903. Traditionellt används baden till att umgås och vi rekommenderar att du gör detsamma! Spela ett parti schack, luta dig tillbaka och se världen passera!

Utanför de upptrampade spåren i Budapest

Budapest har många olika ansikten och det vore synd att lämna staden utan att utforska några av stadens mindre kända sevärdheter. Szimpla är en elegant nattklubb belägen i tidigare övergivna byggnader med anor från den kommunistiska eran. Nattklubbsägaren har dekorerad platsen i gamla möbler och klubben är en favorit bland Budapest lokalbefolkning. Vi rekommenderar även det område som kallas 5:e distriktet, det har en mycket ungersk känsla och trots att det finns i hjärtat av staden har det ignorerats av turister. Det finns också gott om Loppmarknader i Budapest som ger en unik inblick om livet för människorna i Ungern. Du kan hitta alla typer av intressanta artefakter och reliker från den kommunistiska eran inklusive sovjetiska arméns klockor och antika höga hattar. Vår favorit är den Józsefváros marknaden, ofta känd som den kinesiska marknaden, på grund av dess stora mängd asiatiska matstånd.

Att ta sig runt

Budapest Ferihegy flygplats ligger öster om staden. Ligger bara 20 minuter från stadens centrum och från flygplatsen körs en buss till centrum - var beredd att köa på flygplatsen dock! Budapest har ett tillförlitligt och omfattande spårvagnssystem och vi rekommenderar att du använder detta när du reser runt i staden. Även tre tunnelbanelinjer verkar även i centrum. Budapest har goda förbindelser till Bratislava och Wien i den nordvästra delen av staden. Det finns flera direkta tågförbindelser och om du vill göra resan en mer lugn kan du ta en båt uppför floden Donau till båda städerna - resan är förvånande vacker!

Redo att boka?

VÅRA LÄGENHETER HAR ETT GENOMSNITTSBETYG PÅ 9/10! SÅHÄR SÄGER VÅRA GÄSTER:

Annika
Annika
8 Mycket bra
november 2016
Våning med WiFi nära Andrássy Avenue

Mycket fin lägenhet med perfekt läge. Värden svarade snabbt på mejl och var mycket tillmötesgående. Kan varmt rekommenderas.

Per
Per
10 Enastående
september 2016
Modern and Quite Apartment

en perfekt lägenhet för 2 personer mycket bra bekväm stor säng stort vardagsrum med bekväma soffor samt ett helt ok kök med stor kyl mindre frys badrummet var ljust, med badrumsartiklar som dom bjöd på och med badkar och allt var väldigt...

Michael
Michael
10 Enastående
september 2016
De Lux Apartment in City Center

Mycket trevlig lägenhet med perfekt läge i centrala Budapest. Lägenheten var välutrustad på alla sätt. Nära till snabbköp, restauranger, bussar och spårvagnar. Åker gärna tillbaka en annan gång!

Angelika
Angelika
10 Enastående
september 2016
Lägenhet en kort promenad från Andrassy Boulevard

Vi var 3 vuxna och 2 barn som bodde i lägenheten i totalt 8 nätter. Det var så smidigt, då vi bodde så centralt kunde vi gå till många av ställena vi ville besöka. Annars var taxipriserna minimala fram och tillbaka i stan. Lägenheten var...

Vi är Wimdu…

Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mer än 10 miljoner bokade nätter

  Europas största portal för stadslägenheter.

 • Wimdus trippelkontroll

  I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

 • Trustpilot

  Vårt betyg på Trustpilot är
  Utmärkt (8.9/10)

…och vi älskar våra lägenheter