Lägenheter i Miami

USA: s vinterlekplats Miami är väl värt ett besök för soldyrkare som även önskar förstaklassiga restauranger och ett pulserande nattliv.

Livräddarhus i Miami med utsikt över blått vatten

Upptäck härliga Miami

Med sina vackra stränder, tropiska växter och unika arkitektur, är Miami ett paradis på jorden. Staden är perfekt för en lång semester i solen, men det är också perfekt som en del av en större resa runt den stora nordamerikanska kontinenten. Miami är väl värt resan och är en riktig pärla, med utsikt över den mäktiga Atlanten.

Miami Historia

Spanien erövrade området runt Miami år 1566, men själva staden fanns inte vid denna tid. Det tog också ett tag innan Miami år 1896, med en befolkning på cirka 300 människor, erkändes som en stad. Den blomstrade i början av 1920-talet, men kollapsen av Floridas mark boom, orkanen 1926 och den stora depressionen på 30-talet bidrog till att försvaga staden igen. Under andra världskriget var Miami en viktig faktor i kampen mot de tyska ubåtarna och befolkningen ökade dramatiskt. Flyende kubaner, som en följd av Fidel Castros kupp, ledde även till att befolkningstillväxten ökade. På bara 110 år har befolkningen ökat från 300 till 5,5 milj och Miami har därför fått smeknamnet "The Magic City". Ett namn som i dag har en något annorlunda innebörd, men ändå passar perfekt för en stad som är prydd med vackra stränder och fascinerande arkitektur - en verkligt magisk stad.

Top 25 erbjudanden i Miami