Boende i Prag

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Prag

Lägenheter och Apartments i Prag

Planerar du på en resa till Östeuropa? Det finns många platser värda att besöka i det forna östblocket och Prag bör vara den första anhalten för de som funderar på att resa i området. Wimdu erbjuder ett stort urval av boende i Prag, allt från lägenheter, pensionat och rum för resenärer som letar efter något annat än dyra hotell eller tråkiga vandrarhem . Kolla in vad våra Wimdu värdar har att erbjuda dig! De känner Prag bättre än någon annan och har möjlighet att svara på alla dina frågor, peka dig i rätt riktning och dela sina berättelser om livet i den tjeckiska huvudstaden.

Rolig Fakta

 • Prags slott är det största slottet i världen, det täcker 18 hektar innergårdar och byggnader.
 • Skoda, en av världens äldsta bilföretag, är baserat i Prag och betyder "synd" på tjeckiska.
 • Författaren Franz Kafka föddes och växte upp i Prag.
 • Prag har en egen miniatyr av Eiffeltornet som ligger på Petrin Hill.

Prag - en av de få städer som inte förstördes

Prag är en fantastiskt vacker stad som ligger djupt i det forna östblocket. Prag är genomsyrat av historia och är full av fascinerande arkitektur, slingrande gator och engagerande historia. Prag hade turen att inte förstöras under världskrigen och har kvar sin gamla charm . Prag är också något av en partystad och förvandlas på natten, till en rolig mecka för dem som gillar att leva på nätterna. Prag är ett mycket populärt turistmål, men det finns så mycket mer till staden än med blotta ögat. Här på Wimdu är vi angelägna om att berätta mer om vad staden verkligen är, och vad som ligger under denna vackra yta. Det är vårt jobb faktiskt - vi vill att du ska "resa som en lokalbo" och våra Wimdu värdar hjälper dig att hitta rätt och peka dig i riktning mot det verkliga Prag.

Prags sevärdheter

Innan vi dyker under ytan låt oss gå igenom Prag största attraktioner och sevärdheter. För att få en fullständig förståelse för Prags historia, då gäller ett besök på Pragslott. Pragslott dominerar den västra stranden av floden Moldau som rinner genom centrum. Detta slott består av lika komplex av byggnader, kyrkor och palats. Den kyrka som sticker ut mest är St Vitus-katedralen, byggd med inspiration från den religiösa arkitekturen i södra Frankrike. Det finns inte mindre än 10 palats i slottets komplex och det är värt att lägga tid på denna magnifika plats. Från Slottet i Prag, är det bara en kort promenad till stadens gamla stadsdel. Området är populärt bland besökare och många caféer och restauranger kantar torg och gator. En av Prags mest berömda monument ligger här - Prag Astronomiska klocka. Denna klocka installerades år 1410 och är den äldsta fungerande astronomiska uret i världen. Det är också värt att beundra urverkets show av figurer som rör sig långsamt runt klockan och kalendern ratten med medaljonger som representerar månaderna.

En arkitekts dröm

Tid bör vidtas för att uppskatta Prags mästerliga arkitektur. De Judiska kvarteren,Josefov är ett fascinerande område med trånga gränder och gotisk arkitektur. Staden är känd som en "levande lärobok i arkitektur" och egenskaper som inte bara gotisk arkitektur, utan även exempel på renässans och barock design. Ett sätt att få en uppfattning om stadens utformning, som helhet, är att gå till toppen av Petrin Hill. Vilket ligger på den västra sidan av floden. Du kan antingen åka upp för backen via bergbanan eller gå, tar knappt en halvtimme. Prag är känd som "staden med tusen spiror" och vi är säkra på att du håller med om detta när du har sett utsikten!

Alternativa Prag

Prag har mycket att erbjuda den nyfikna resenären och många ovanliga sevärdheter, som är värda ett besök. Beläget på Velkopřevorské náměstí, Lennon Wall var en vanlig vägg men efter John Lennons död har täckt av graffiti hyllningar till Beatlesmedlemmen. Muren var en källa till irritation för den kommunistiska regimen på den tiden. Tjeckiska ungdomar brukade vädra sina klagomål på väggen och detta ledde så småningom till sammandrabbningar på närliggande Karlsbron. Idag är muren en symbol för ungdomars kamp . En annan av Prags mer ovanliga platser är TV-tornet Zizkov ligger i Zizkov-distriktet. Tornet är synlig från hela Prag och är en exceptionellt underligt formad . Kanske ännu mer udda än formen på tornet är jättebarn som klättrar , konstnären David Cerny har målat på tornet. Tornet har en bar och en restaurang och är ett måste för alla fans av konstig arkitektur.

Att ta sig runt i Prag

Prags flygplats (kallad Vaclav Havel) ligger 40 minuter från Prags centrum. Vårt bästa tips är att ta kollektivtrafiken in i centrum och inte med höga priser från taxibilar. Prags tunnelbana tar dig rätt in i centrum av staden, vilket är ett utmärkt tillfälle att se detta sovjetiska byggda transportsystemet i aktion. Alla tunnelbanestationer är säkra och det är rent. Det finns massor av information tillgängligt för dem som inte talar tjeckiska! Det finns bra buss- och tågförbindelser till Berlin som bara är 4 timmar bort. Nürnberg och Dresden är också mycket lättillgängligt från Prag. Krakow i Polen är 5 timmar bort. Planera din forna östblocket resa med Wimdu idag!

Redo att boka?

VÅRA LÄGENHETER HAR ETT GENOMSNITTSBETYG PÅ 9/10! SÅHÄR SÄGER VÅRA GÄSTER:

Cecilia
Cecilia
10 Enastående
oktober 2016
3 BR Apartment La Rotonde-up to 8 People

Stor fin lägenhet som ligger nära det mesta såsom gamla stan, nya stan, Karlsbron. Perfekt läge alltså. Hade bra kontakt med Michael via mail före o under resan. Tyvärr var det en annan person som mötte upp oss och hon var inte så inform...

Ronnie
Ronnie
10 Enastående
juni 2016
Central lägenhet med WiFi

Vi hyrde en rymlig lägenhet med många sängplatser. Var plats till 9 personer, men vi var bara 4. Tre personer sover i ett sovrum, två i ett annat och fyra i vardagsrummet. Handdukar och badlakan liksom kökshandduk fanns. Denna lägenhe...

Willy Arne
Willy Arne
8 Mycket bra
maj 2016
Studio med Wi-Fi i Gamla stan

Mycket bra ställe att bo på, rakt in i gamla stans sköna charm. Lägenheten var ren och fräsch, hade sköna sängar och rikligt med varmvatten. Dock så saknades det duschdraperi och handduks krokar i badrummet, så det fanns ingenstans a...

Linus
Linus
10 Enastående
maj 2016
Royal Comfort 2BDR Loft by Ruterra

Vi var mycket nöjda med boendet. Alex tog bra hand om oss när vi kom. Han rekommenderade oss om lite olika saker som vi kunde se samt bra restauranger Lägenheten låg väldigt bra till och va nära till Centrum, men ändå lugnt. Vi hade en l...

Vi är Wimdu…

Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mer än 10 miljoner bokade nätter

  Europas största portal för stadslägenheter.

 • Wimdus trippelkontroll

  I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

 • Trustpilot

  Vårt betyg på Trustpilot är
  Utmärkt (8.9/10)

…och vi älskar våra lägenheter