Om Wimdu. Allt du kan tänkas vilja veta om oss.

Träffa oss och få reda på mer om vad vi gör.

Aboutus polaroids
 • "Folk med extra rum... Kan hyra ut dessa till turister och tjäna en smärre förmögenhet..."
  — The Telegraph, Dec 28th 2011
 • "Wimdu är inget litet företag: i Juni mottog man $90m från kärnan av investerare."
  — The Economist, 6:e Aug, 2011
 • "Hotell-alternativ... Berlinbaserade Wimdu är ett företag du vill hålla ögonen på."
  — New York Post, 26:e Sep, 2011
Besök vår press-sida

Företaget

Vi är Wimdu, ett av världens ledande onlineforum för uthyrning av privat boende. Resor är vår passion och varje dag strävar vi efter att göra reseupplevelser av högsta kvalitet mer tillgängliga för alla. Med över 350.000 fastigheter i fler än 150 länder kan Wimdu erbjuda alla resenärer genuina och prisvärda boenden. Vi har allt från citylägenheter i Barcelona till moderna studiolägenheter i Paris, rymliga loft i New York och strandhus på den exotiska ön Bali.

Minnesvärda reseupplevelser är ovärderliga, och därför vill vi föra samman resenärer och värdar från världens alla hörn. Vart du än reser är du garanterad att få minnen för livet med Wimdu. Målet med vår verksamhet är att ge våra resenärer möjligheten att utforska platser som gör semestern till något alldeles extra. Våra lägenheter är ideala för att upptäcka nya sidor av städer, i såväl stora metropoler som Paris, Barcelona och Rom, som i mindre och lugnare städer.

Wimdu ger dig också möjligheten att hyra ut din egen bostad till dem som letar efter boende. Att lista sig hos oss är gratis och du kan tjäna pengar, samtidigt som du ger andra chansen att utforska världen.

Historien om Wimdu

Wimdu grundades i mars 2011 av Arne Blackwenn och Hinrich Dreiling. Dessa två goda vänner startade två framgångsrika företag tillsammans innan Wimdu kom till. De var missnöjda med dyra och opersonliga hotell och bestämde sig för att skapa Wimdu, ett företag som skulle kombinera sin kunskap inom området med en passion för resor och förståelse för resenärers specifika behov. Redan i juni 2011 hade Wimdu blivit världens andra största forum för uthyrning av privata bostäder.

År 2012 hade verksamheten verkligen kommit igång och ett utökat arbetslag välkomnade det första initiativet till nya samarbetspartners. Wimdu ingick sedan sitt första samarbete 2013. Dock var den största framgången 2013 vår första marknadsföring via TV som lanserades i Tyskland.

Vid slutet av 2014 bestämde sig Bleckwenn och Dreiling för att avgå från posterna som VD för Wimdu och istället sitta med i styrelsen. Atne Kahlke och Soren Kress tog över VD-posterna i början av 2015. Under denna tid genomfördes strukturella förändringar och Wimdu fick ett nytt kontor i Berlin, samtidigt som kundtjänst-teamet flyttades till Lissabon. Marknadsföring via TV utökades även under detta år och vår reklam visades inte bara i Tyskland, utan även i Spanien och Italien.

2016 var en tid för förändring för Wimdu och vid slutet av året var vi glada över att vara en del av Novasol och Wyndham Vacation Rentals, världens ledande leverantör av semesterboende.

Hur ser framtiden ut? Vi har redan fått fler än 2,5 miljoner användare som har njutit av över 10 miljoner nätter med Wimdu – och vi slutar inte där. Vi tror starkt på att dela. Våra framsteg och vår framgång har lett till att vi vill fortsätta utöka mängden lägenheter och även erbjuda ytterligare tjänster. Vårt mål är alltid att göra resandet mer tillgängligt för alla. Detta nya och innovativa sätt att resa är här för att stanna. Häng med oss!

Fakta

Grundat:
Mars 2011
Huvudkontor:
Berlin, Tyskland
 • > 15 språk
 • > 150 länder
 • > 150 anställda
 • > 350,000 bostäder
 • > 2,5 miljoner registrerade användare
 • Vitals Financing

Ord från några av våra kunder

Wimdu sammankopplar värdar och gäster runt om hela världen.

Avatar 1
Ahman

Jason & Sarah var ett underbart par och det var fantastiskt att få träffa dem. Vi ägnade många timmar åt att bara prata, det var kul och enkelt. De är charmiga, håller rent och snyggt och är respektfulla. Allt du kan önska av en gäst. Jag skulle välkomna dem tillbaka på sekunden! Hoppas ni mår bra! A & B

Avatar 2
Jason & Sarah

Vi är på vår andra smekmånad, reser och testar mat runt hela världen med en planerad budget. Vi hittade vårt boende genom Wimdu för att vi ville ha en mer personlig erfarenhet av staden och få träffa andra människor. Vi har bara positiva saker att säga. Ahman and Bruce var trevliga och gästvänliga. De har ett underbart hem (...) Vi ångrar att vi bara stannade i tre dagar!

Avatar 3
Anna

När du öppnar dörren till ditt hus för Nicole och Anne känns det som att man välkomnar två gamla vänner. Vi hade så roligt med dom. Nicole och Anne är väldigt trevligt personer, lätta att komma överens med, vänliga och mycket entusiastiska. Vi rekommenderar dem till alla värdar. Vi önskar denna mamma och dotter det absolut bästa i livet. Tack för att ni valde oss och ni är välkomna tillbaka när som helst. Hälsningar från Anna och Jordy, Barcelona :)

Avatar 4
Nicole

Båda våra värdar fick oss att känna oss väldigt välkomna. Eftersom jag och min dotter var i en främmande stad var det jättebra att ha Anna och Jordys hus att utgå ifrån. Det är lätt att ta sig överallt i Barcelona med tunnelbanan eller till fots, och att vara så nära Park Guell gör det extra speciellt. (...) Men vårt boende blev speciellt bra, framförallt tack vare omhändertagandet av Anna och Jordy. Besök dem! Nicole