Boende i Amsterdam

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Amsterdam

Lägenheter och Apartments i Amsterdam

Billigt boende är svårt att hitta i Amsterdam, särskilt i den attraktiva och historiska stadskärnan. Kanske ett alternativ till dyra hotell är att hitta ett rum i en lägenhet. Wimdu erbjuder en stor mängd lägenheter, rum och bed and breakfast boenden i Amsterdam. Wimdu´s utbud av boenden är perfekt för den som är intresserad av att resa på en låg budget. Att leva hos en lokalbo kan dessutom ge dig en unik insyn om livet i Amsterdam, de kan förse dig med ovärderlig information om hur du får ut det bästa av vistelsen. Detta är särskilt användbart under sommaren då det är stora mängder av turister i staden. Det är ofta stora köer för att besöka några av stadens populäraste attraktioner (som Anne Frank-museet), men med råd från lokalborna vet du när den bästa tiden är att besöka dessa platser. Det finns många dolda hemligheter i Amsterdam, alla inom gångavstånd från centrum, och Wimdu´s värdar kommer att vara mer än glada att berätta vart du skall gå för att hitta det riktiga Amsterdam.

Kuriosa

 • Amsterdam är byggd på pålar, på grund av typen av mark under staden.
 • Det är fler cyklar än människor i Amsterdam!
 • 25% av Amsterdam är under vattnet.
 • Över 70% av världens bacon kommer från Nederländerna
 • De koncentriska kanalerna i Amsterdam har liknas av Camus, som helvetets cirklar i sin bok "The Fall".
Var ska man börja med ett besök i den holländska huvudstaden Amsterdam? Beläget bara en kort tågresa från flygplatsen Schiphol, Amsterdam erbjuder besökarna en spännande mix av kultur, historia, hedonism och kanaler. Amsterdam är verkligen en internationell stad och du finner dig själv gnuggandes med andra människors axlar från hela världen. Den holländska huvudstaden Amsterdam är ett världsberömt turistmål och erbjuder mycket till den som tycker om variation.

Livet i Amsterdam

Att gå en promenad längs en av Amsterdams pittoreska kanaler är ett av livets enkla nöjen och rekommenderas starkt. Holländarna är stolta över sin höga standard på kaffe och det är verkligen värt att hitta ett café vid vattnet. Att hyra en cykel i Amsterdam är ett måste - staden planlades med cyklar i åtanke och miljontals Amsterdambor använder sina cyklar på daglig basis. Cyklar är billiga att hyra och du har alla stora turistattraktionerna en kort färd bort. Amsterdams unika arkitektur ses bäst från vattnet, och vilket bättre sätt att göra detta än att hyra en trampbåt? Amsterdam har ett stort urval av grönskande parker att välja på när vädret är fint. Den bästa och mest tillgängliga av dessa från centrum är Vondelpark. Varför inte leva som en Amsterdambo och köpa bröd, ost och en öl i butiken och gå mot parken?

Den kulturella sidan av Amsterdam

För de som är intresserad av museer och kultur, är Amsterdams Van Gogh-muséum ett måste att se. Här finns ett stort antal verk, du kan finna dig själv förvånad över Van Gogh breda talang och hans olika stilar att måla. Det tidigare nämndes Anne Frank-muséum som också är värt ett besök, liksom Madame Tussauds på Amsterdams stora Dam Torget. Det nyrenoverade Rijksmuseumet är dedikerad till holländsk konst och historia. Muséet är dessutom värt ett besök .

Hedonism

Amsterdam är också känd som en hedonistisk hotspot med ett nattliv i världsklass .Red Light District kan vara ett bra ställe att börja och det finns många barer och klubbar som kantar kanalerna i De Wallen området. Det är dessutom specialiserade genever barer för dig som vill prova Amsterdams berömda sprit. Amsterdams Sex -museet är där sent på kvällen hedonism och holländsk kultur kolliderar på ett spektakulärt sätt. Holländarna exporterar mest öl i världen och det finns en anledning till detta - den är mycket god. För av leva som en holländare är det viktigt att dricka som en. Det innebär att beställa din öl i små glas (kallas Biertje). Ölet hålls färsk på grund av den mindre mängden du dricker - vilken bra idé! För de som älskar att lära sig lite historia innan du springer på barer, vilket bättre sätt att kombinera detta än att besöka Heineken –museet? Heineken långa historia och eleganta marknadsföringskampanjer genom åren gör besöket intressant och lärorikt, och det blir mycket att prata om i baren efteråt.

Musik

Amsterdam har en välmående musikscen och många internationella band stoppar här på deras världenstunerer . Top arenor som Heineken Music Hall, den Melkweg och Paradiso har hyst många kända band genom åren. Paradiso är en ombyggd kyrka och det är något väldigt speciellt med att se ett band uppträda framför kyrkoglasfönster. Det finns även en blomstrande underjordisk scen och många arenor strävar efter att upprätthålla Amsterdams kommunala knäböj scen från 1970-talet. Stadens resident Metropole Orchestra kan ofta ses spela internationella artister och speciella shower. Amsterdam är älskat av många artister som ofta kommer och släpper nya album eller provar nya idéer och låter.

Ta sig runt Amsterdam och Nederländerna

Som vi har nämnt, hyra cykel är väl värt att göra eftersom att det går att komma runt snabbt och enkelt. Alla cyklar i Amsterdam, följ med massorna på din cykel! Det finns dessutom ett spårvagnsystem som kör genom Amsterdam vilket förbinder Amsterdam´s Central Station med olika delar av staden. Nederländerna har ett extremt pålitligt och snabb järnvägssystem och det finns många kopplingar mellan Amsterdam och andra nederländska städer som är värda att besöka. Vackra städer som Haarlem och Leiden ligger under 40 minuter från Amsterdam och livliga städer som Haag och Rotterdam är mindre än en timme bort. Det finns fantastiska stränder nära Haag och promenader är möjliga genom sanddynerna. Amsterdam är din början till Nederländerna, en av Europas mest spännande, vackra och vänliga land. Vare sig du letar efter fest eller att göra lite sightseeing, Amsterdam har allt att erbjuda. När du planerar din resa till staden av träskor och kanaler, kom ihåg Wimdu för prisvärda lägenheter och gästhem i Amsterdam.

Redo att boka?

VÅRA LÄGENHETER HAR ETT GENOMSNITTSBETYG PÅ 9/10! SÅHÄR SÄGER VÅRA GÄSTER:

eric
eric
10 Enastående
juli 2016
Sunny Spacious Apartment Very Cute

Vi bodde i lägenheten i två nätter, den överträffade faktiskt våra förväntningar. Lägenheten var trivsamt, ren och välutrustad. Läget var bra, enkelt att ta buss eller cykel in till Haarlem. Det fanns restauranger i samma kvarter och mat...

Rasmus
Rasmus
10 Enastående
juni 2016
Rymligt hus i närheten av Amsterdam

Mycket trevligt och rymligt hus. Bra med ett litet välkomsthäfte med instruktioner och tips. Väldigt smidigt att hämta upp nyckeln via en box. Vi njöt av vår vistelse i Amsterdam och i huset.

Anette
Anette
8 Mycket bra
oktober 2015
Mysiga Central Rooms + Wi-Fi

Trevlig lägenhet i ett mycket levande område med mycket småaffärer och restauranger. Väl mottagna och omhändertagna av värden.

Erik
Erik
8 Mycket bra
november 2014
Cosy Apartment, Central Amsterdam

Mycket trevligt och centralt hus i hjärtat av mysiga Amsterdam. Maud var trevlig och hjälpsam. Lägenheten bra och mysig. Perfekt för en familj med tå barn eller två par. Jag kan inget annat än rekommendera boendet.

Vi är Wimdu…

Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mer än 15 miljoner bokade nätter

  Europas största portal för stadslägenheter.

 • Wimdus trippelkontroll

  I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

 • Trustpilot

  Vårt betyg på Trustpilot är
  Utmärkt (8.9/10)

…och vi älskar våra lägenheter