Boende i Benidorm

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Benidorm

Lägenheter och Boende i Benidorm

I spanska Valencia längs Costa Blanca i provinsen Alicante finner du Benidorm. Njut av vita sandstränder, varma klimat och den spanska medelhavskusten. Fram till 1960-talet användes staden först och främst för fiske men förvandlades snart till en populär turistort. Här mixas skyskrapor med träd och stränder. I trakten La Marina Baixa finns det gott om vackra promenadstråk och sevärdheter med trevliga restauranger. Med en strandremsa på över fem kilometer, breda avenyer och vackra utsiktsplatser är Benidorm en spansk pärla du inte vill missa. Den kanske vackraste stranden är Levantestranden men även den fina viken Mal Pas är utmärkt för ett varmt dopp. Besök nöjesparken Terra Mítica med medelhavstema, ät tapas på en mysig restaurang eller utöva vattensporter, utbudet av aktiviteter i Benidorm är ändlöst, upptäck orten för dig själv nästa semester! Det finns många boendealternativ här, via Wimdu kan du bo i ett semesterhus vid havet, i en lyxig apartment eller i en pittoresk sommarstuga. I den här guiden går vi igenom de olika saker du kan se och göra i staden. Ditt Wimdu-team önskar dig en fantastisk resa till Teneriffa!

Kuriosa

 • Benidorms officiella befolkningsantal ligger på 90.000 - detta nummer sväller till 300.000 under sommarmånaderna!
 • Benidorm var den första semesterort i Spanien med paketresor!
 • Benidorm blev känd när stadens borgmästare tillät kvinnor att bära bikini på stranden på 1950-talet.
 • Enligt Världshälsoorganisationen är klimatet på Costa Blanca en av de friskaste i Europa!

Se och Göra

Benidorms centrum är ganska kompakt och du kan gå från din lägenhet till affärer och stranden på bara några minuter. De flesta besökare stannar i Levante Playavilket är ett bra område i staden att bo i. Vad har Benidorm att erbjuda sina många besökare? Det finns två utmärkta Blue Flag-stränder - Levanteoch Poniente. Poniente är en favorit bland familjer och lokalbefolkningen medan Levante lockar en yngre publik. En ny €13.000.000 promenad har nyligen öppnats på Poniente Playa-stranden som har gjort den mycket mer tillgängligt. Allt är centrerad kring att ha en bra tid på stränderna så du hittar en myriad av utmärkta barer, restauranger och glassförsäljare.

Eftersom Benidorms huvudfokus är att underhålla turister hittar du några av de bästa nöjesattraktioner i området i och omkring staden! Spana in 4kwatro family park, Aqualandia Water Park, Mundomar Animal Parkoch Terra Mitica Theme Park. Ta med hela familjen och ha roligt i en oändlighet!

Benidorms nattliv är formidabelt och det finns över 800 barer i stan! Du hittar tema-barer, brittiska pubar, spanska tapasbarer samt en mängd större nattklubbar. Underhållning varierar från kasino-liknande spelhallar till shower och fotboll och dans - det finns något för alla i Benidorm! Att äta ute är en populär aktivitet för turister och det finns över 1000 restauranger, caféer, pubar och stånd i Benidorm serverar allt - spansk stil tapas, engelska fish and chips, indisk mat och amerikansk snabbmat - you name it, Benidorm har det! Benidorms gamla stad är den bästa platsen att hitta lokal mat såsom Jamon skinka och lokala viner.

Kultur och de omgivande städerna

Som en specialbyggd badort erbjuder Benidorm inte mycket när det kommer till kultur. Det är inte ett problem eftersom du några kilometer in mot inlandet finner du några pittoreska byar och städer som erbjuder en autentisk inblick i spanska livet. Det bästa (och mest spännande) sättet att ta sig till dessa städer är att skaffa motordrivna skotrar i Benidorm, och bara åka omkring i det vackra landskapet. Du hittar autentiska spanska restauranger, små butiker och att lokalinvånarna lever sitt liv i en stillsammare takt här. Alteaär kanske den vackraste av de omgivande städerna och där finns flera pittoreska butiker, söta torg och livliga marknader. Den gamla staden har bevarats mycket väl och det är roligt att gå på upptäcktsfärd ner de slingrande gatorna. Guadalestär en annan bra by att besöka och det finns byggnader där ute som är över 400 år gammal! Benidorms har också en gammal stadsdel som är värd att undersöka!

Boende i Benidorm

I Benidorm är semesterbostäder inte direkt en bristvara, men vill du hellre bo i ett privat hus eller med en värd rekommenderar vi självklart att du bokar med oss! Hyr du in dig hos en värd kan du få ta del av dennes unika kunskap om byn, lära dig om de bästa sevärdheterna, vilka restauranger och barer man bör besöka och vilka områden som passar din stil bäst. Wimdu erbjuder allt från fräscha semesterlägenheter, till flotta villor och herrgårdar vid havet, men även billigare rum och stugor. Oavsett vilken typ av boende du letar efter är vi säkra på att du kommer hitta det hos oss! Trevlig resa önskar Wimdu-teamet!

Vi är Wimdu…

Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mer än 10 miljoner bokade nätter

  Europas största portal för stadslägenheter.

 • Wimdus trippelkontroll

  I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

 • Trustpilot

  Vårt betyg på Trustpilot är
  Utmärkt (8.9/10)

…och vi älskar våra lägenheter