Boende i Berlin

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Berlin

Lägenheter och Apartments i Berlin

”Berlin – immer eine Reise wert”, ja så säger man om Tysklands nygamla huvudstad. På svenska blir det ungefär: ”Berlin – alltid värd en resa”. Och visst är det så. Berlin är en vacker stad där kultur samsas med världshistoria på ett mycket engagerande sätt. Men det är inte bara monument från andra världskriget som möter dig i Berlin utan också tydliga spår av den delning av nationen som det kalla kriget förde med sig. Delar av betongmuren finns fortfarande att betrakta som en varning till kommande generationer.

Berlin är en mångkulturell stad och därför också en stad för dig som älskar små restauranger med lokala maträtter. Med ”lokala” menar vi då turkiska, tunisiska, argentinska och allt vad du vill, liksom äkta berlinska restauranger med utsökt tysk mat. Berlinarna brukar skoja och säga att Berlin är Turkiets näst största stad och att det finns fler turkiska restauranger i Berlin än i Istanbul. Nattlivet är också någonting som den tyska huvudstaden är känd för.<7p>

Nattklubbar, diskotek och variationer på de båda ger dig all den nattliga underhållning som du önskar dig. Oftast i mycket trevliga miljöer med typisk berlinsk prägel.

När du reser till Berlin ska du inte enbart fokusera på standardattraktionerna som Barndenburger Tor, Alexanderplatz, Unter den Linden och Ku-damm (förkortning för ”Kurfürstendamm”, som var Västberlins glansgata under det kalla kriget). Det finns så mycket mer att se i denna fyramiljonersstad. Stadsdelar som Kreuzberg, Marzahn, Spandau och Neukölln blir sällan besökta av turister fast de har så mycket att erbjuda.

Charlottenburg, ett klassiskt barockslott

När du är i Berlin ska du absolut besöka Schloss Charlottenburg som byggdes åren 1695–1699 som sommarpalats åt Sophie Charlotte, Fredrik I:s fru. Slottet är ett fantastiskt exempel på barockens byggnadskonst och det finns många rundturer att välja på om du intresserar dig för det historiska. Reser du till Berlin under våren eller sommaren så är slottsträdgården en fantastisk upplevelse. Det är dessutom helt gratis att besöka trädgården som inte står andra kungliga trädgårdar efter.

Du hittar Schloss Charlottenburg i stadsdelen med samma namn vid Luisenplatz/Spandauer Damm 20–24. Du kan med fördel ta tunnelbanan från centrum, det tar bara 20 minuter, eller beställa en taxi (som fortfarande är relativt billigt i jämförelse med Sverige).

TV-tornet på Alexanderplatz

Om du vill ha en panoramavy av Berlin från drygt 200 meters höjd så ska du boka en måltid på restaurangen Sphere. Vi lovar att det kommer att bli en fantastisk upplevelse. Du kan se Berlins riksdagshus, Olympistadion (där 1936 års olympiska spel hölls), Potsdamer Platz och en massa andra platser medan du äter och sakta snurrar runt högt över Berlin.Tänk bara på att boka i förväg så att du slipper alla långa köer och väntetider.

Många hotell erbjuder VIP-paket (vilka är något dyrare än de 12 och 17 Euro du betalar på plats för en biljett) men det är värt pengarna. Annars kan det ta upp till två timmar innan du når toppen. Sen ska du ner också. VIP-biljett inklusive mat för en familj kostar en nätt slant men så är också upplevelsen helt unik.

Neukölln – Berlins hippaste stadsdel

Ja, det tycker invånarna – och artikelförfattaren har själv bott där så han instämmer i lovsången. I Neukölln finns nämligen de bästa restaurangerna, de är så bra att invånarna helst inte vill att andra ska känna till hur bra de är. Du hittar allt från tyska specialiteter till turkiska delikatesser i dessa små men naggande goda restauranger.

I nordöstra Neukölln hittar du Steel Shark som gör världens bästa Sushi om du frågar folk som har varit där. Sushibaren ligger på Karl-Marx-Strasse 13. Missa inte den.

I Neukölln finns också en obskyr sudanesisk restaurang (hur ofta hittar man det utan att resa till Sudan?) som går under det föga uppfinningsrika namnet ”Sahara”. Maten är fantastisk och billig, en ”Sahara Special” kostar till exempel bara 6 Euro. Om du vill veta vad en ”Sahara Special” består av så letar du upp Reuterstrasse 56 på din stadskarta och tar dig dit. Tänk bara på att restaurangen är liten och platserna ofta upptagna så det gäller att ha tålamod.

Om du vill testa på lite riktigt hippt berlinskt nattliv så ska du utforska alla neuköllnska klubbar som finns på och i närheten av Weserstrasse. Det är bäst att du bokar in hela natten med påföljande sovmorgon eftersom du kommer att ha så roligt att du glömmer bort både tid och rum.

Marzahn – grönast i Berlin

Marzahn är mest förknippat med höghusbyggen från miljonprojektens tidevarv någon gång på 1960-talet men faktum är att Marzahn-Hellersdorf är Berlins grönaste stadsdel. Det är dock bara turisterna som ännu inte har upptäckt det och självklart vill vi ändra på det.

Här finns till exempel ”Världens Trädgårdar” som är en park med trädgårdar inspirerade av Asien, Orienten och hela Europa. Där finns också Tysklands största kinesiska parkanläggning och för 2014 är en stor engelsk park/trädgård planerad.”Världens Trädgårdar” är 14 hektar stor och du kan även äta där, eller varför inte delta i en äkta kinesisk té-ceremoni om du nu inte föredrar riktigt tysk mat förstås. För även det serveras i parken och dess omedelbara närhet. Eisenacher Strasse 99 är adressen för dig som vill besöka alla vackra trädgårdar. Planera gärna in en heldag eftersom det finns så fruktansvärt mycket att se och besöka.

Spandau – en resa tillbaka i tiden

Är man i Berlin så ska man inte missa att besöka Spandau och gör du det under december månad så får du uppleva en julmarknad utan dess like i Altstadt Spandau (Gamla Stan i Spandau på svenska). Julmusik, dofter av tjära, hampa och hö, varm julglögg och glada människor i julstämning i en historisk inramning som bara Spandau kan erbjuda gör din resa till Berlin komplett.

Julstånden står täta mellan väggarna på de historiska byggnaderna och klockorna högt uppe i Spandaus rådhus avslöjar hur fort tiden går när man har roligt. Köp julklappar och njut av stämningen så där riktigt ordentligt tillsammans med berlinarna och dina nära och kära. Du kommer att minnas ditt besök resten av livet.

I Spandau finns också en rad med fina restauranger (det finns en nästan i varje gatuhörn) och pubar om du blir hungrig och törstig. Ta gärna med hela familjen när du besöker Spandau och stanna hela dagen så hinner ni även med Citadellet med anor tillbaka till 1000-talet, det gamla ökända Spandaufängelset där bland andra Rudolf Hess och Albert Speer hölls inspärrade och det intressanta Flygvapenmuséet.

Berlin har så mycket att erbjuda att inte ens en bråkdel ryms i en kort artikel som denna men vi hoppas att vi har väckt lusten inom dig att vilja utforska en av världens intressantaste huvudstäder.

Som president John F Kennedy sade när han höll ett tal i Berlin i juni 1963:

”Ich bin ein Berliner!” – ”Jag är en berlinare!”

Bli en du också och boka en resa till den tyska huvudstaden redan idag.

Redo att boka?

VÅRA LÄGENHETER HAR ETT GENOMSNITTSBETYG PÅ 9/10! SÅHÄR SÄGER VÅRA GÄSTER:

johan
johan
8 Mycket bra
april 2018
Beautiful Loft in Funky Kreuzberg

Lite märkligt att man skulle ringa på valfridörr förutom Zenbudisternas när man skulle in första gången. Annars jättecool lägenhet. Välstädat, mkt bra läge i dönertäta Kreuzberg. Tyvärr inga gardiner. Ljust fort på morgonen. Ingen hiss....

Patrik
Patrik
10 Enastående
april 2017
Soligt rum i Amazing Place

Underbar lägenhet på femte våningen (ingen hiss) med takterrass. Perfekt att fly undan stadens liv. Lägenheten har två rum som hyrs ut men hela lägenheten känns inbodd rymlig och charmig. ☺ Birgit är en härligt värdinna som månar och bry...

Maria
Maria
10 Enastående
september 2016
Idylliskt belägen lägenhet med 2 badrum

En mycket fin och fräsch lägenhet med mycket plats. Denna rekommenderar vi verkligen. Vi var två vuxna o två barn, ålder 9 och 14 år.

Carina
Carina
8 Mycket bra
juli 2016
Harmoni med öppen spis Prenzlauer Berg

Trevlig lägenhet som ser ut exakt som på bilderna. Liten men funktionell. Ligger lite utanför centrum men helt ok cykelavstånd.

Vi är Wimdu…

Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

…och vi älskar våra lägenheter