Boende i Birmingham

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Birmingham

Lägenheter och Apartments i Birmingham

Birmingham är en av Storbritanniens mest mångkulturella städer. Den är hem till över 1 miljon människor och är Storbritanniens näst största stad. En gång känd som "världens verkstad”, var Birmingham där den industriella revolutionen började, och staden lockade en hel del människor, som letade efter möjligheter och livskvalitet. Ett stort nätverk av kanaler konstruerades för att flytta alla varor som staden producerade, och staden blev det rika centrumet i Midlands. Liksom många brittiska städer, gick Birmingham igenom en period av nedgång. Tillverkning och produktion av varor flyttades utomlands, men Birmingham har därefter moderniserats och byggts om, och idag är det verkligen en 21: a århundradet stad. Birmingham har en bild av att vara något av en betongdjungel, men detta är långt ifrån sanningen - staden har fler parker än någon annan europeisk stad! Det finns så mycket att se och göra i staden, från museer och konstgallerier till köpcentra och barer. Det finns massor av olika ställen att bo i Birmingham, för människor på alla budgetar. Det finns också alternativa boende alternativ såsom lägenheter och gästhus. De erbjuder bra värde för pengarna och du får möjlighet att se Birmingham från ett annat perspektiv.

Rolig Fakta

 • Den världsberömda Mini Car är designad och tillverkas fortfarande i Birmingham.
 • Det populära brädspelet Cluedo uppfanns i Birmingham.
 • JRR Tolkien skrev Sagan om Ringen och Hobbit i Birmingham.
 • Birmingham har fler lap dancing klubbar än någon annan brittisk stad och fler kanaler än Venedig!

Roliga saker att se och göra i Birmingham

Centenary Square är ett bra ställe att börja ditt Birmingham äventyr. Den är en av stadens nyaste offentliga platser och består av över en halv miljon tegelstenar - samtliga lagda för hand! Torget namngavs 1989 för att fira Birmingham, existerande som stad i 100 år och designades av konstnären Tess Jaray. Torget är ett bra ställe att börja ditt besök eftersom alla Birminghams viktigaste attraktioner ligger i närheten. Vi föreslår att du besöker den närbelägna Birmingham Repertory Theatre Next. Allmänt känd som The Rep, är teatern hem till en av Storbritanniens mest inflytelserika teatersällskap. Teatern är värd för ett varierat utbud av utställningar och vi rekommenderar att du kolla om det finns något i din smak. En av stadens stora attraktioner är Cadbury World, ett museum som drivs av Cadbury choklad företag. Det är en rolig plats att besöka för samtliga åldrar , man kan lära sig om chokladens historia och exempel på några av företagets mest berömda produkter. Vi rekommenderar också att du ser några av stadens mest berömda museer. The Birmingham Museum & Art Gallery ger en inblick i stadens händelserika förflutna, och har färgglada rum, fantastiskt utsmyckade tak och massor av intressanta utställningar. The Barber Institute är också värt att kolla in, och ligger vid University of Birmingham. Den är en av Birminghams finaste byggnader Art Deco och har en samling av målningar av konstnärer som Monet, Manet och Renoir. The Thinktank Planetarium är ett modernt museum med 10 gallerier tillägnad vetenskapen. Många av utställningsföremålen är interaktiva och du kan lära dig hur ångmaskiner fungerar och var maten kommer från.

Shopping i Birmingham

Birmingham anses vara en fantastisk shopping destination och du hittar en varierat utbud av butiker i centrum. Shoppingcentret Bull Ring är Birmingham shopping brännpunkt och är definitivt värt en besök. Det finns också stora outlets från Debenhams och Forever 21 belägna vid Bull Ring. Missa inte de marknader som ofta kommer till Birmingham - det finns en vid Bull Ring som har funnits i 850 år! Birminghams hantverk anda hålls fortfarande vid liv i Jewellery Quarter där hundratals hantverkare skapar mycket av Storbritanniens smycken. Om du letar efter något att ta med hem som souvenir, B & W Thornton säljer lokal keramik som är berömd för sin design.

Nattliv i Birmingham

Skrapa på ytan av Birmingham´s bar, klubb och restaurang scen och du kommer att belönas med en uppsjö av bra ställen att äta, dricka och festa på. Birminghams mångkultur återspeglas i utbudet av mat som erbjuds och du kommer att kunna hitta mat från länder som Marocko och Iran. Kolla Broad Street för prisvärda restauranger eller Jewellery Quarter för mer exklusiva matställen. Om du vill prova Birminghams klubbscen, rekommenderar vi att du går till Custard Factory eller det hippa Klaff and Firkin. Den tidigare nämnda Jewellery Quarter har ett urval av lugnare barer och pubar.

Ta sig runt

Birmingham Flygplats ligger 8 kilometer öster om stadens centrum. Enligt vår mening är Storbritanniens bästa flygplats och det är lätt att resa till centrum från flygplatsen. Tåg finns från flygplatsen för att nå staden centralstation, Birmingham New Street, kör ofta och resan tar 20 minuter. Birminghams centrum är relativt kompakt och lätt att ta sig runt till fots. Det finns bra buss- och tågsystem som fungerar i centrum och närområden . Observera att det inte finns någon central busstation i Birmingham och bussar avgår från olika platser i stadens centrum. Bussar har inte växel, så se till att ha rätt antal pengar när du betalar för din bussbiljett! Ett nytt sätt att resa runt i centrum är att ta en longboat. Dessa kanalbåtar kommer att ge dig en inblick i Birmingham´s arv och är ett avkopplat sätt att komma runt. Om du funderar på att bege dig utanför Birmingham under ditt besök, är det omgivande området mycket lättillgängligt. Vi rekommenderar att du besöker Stratford-Upon-Avon, Shakespeares pittoreska hemstad och den historiska marknaden i Shrewsbury, beläget väster om Birmingham.

Vi är Wimdu…

Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mer än 10 miljoner bokade nätter

  Europas största portal för stadslägenheter.

 • Wimdus trippelkontroll

  I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

 • Trustpilot

  Vårt betyg på Trustpilot är
  Utmärkt (8.9/10)

…och vi älskar våra lägenheter