Boende i Bologna

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Bologna

Lägenheter och Apartments i Bologna

Bologna i Italien är huvudorten i provinsen med samma namn och huvudstaden i regionen Emilia-Romagna. Staden är en konststad som är vackert belägen mellan floderna Reno och Savena vid foten av Apenninerna. Närheten till natursköna Toskana lockar många hit. Upptäck det berömda Universitetet i Bologna som är Europas äldsta universitet, grundat 1088. Staden har gett namn åt Bolognaprocessen - ett samarbete mellan utbildningsministrar i Europa. Här hålls årligen viktiga internationella handelsmässor och staden är en av världens ledande motorstäder: Ducati, Lamborghini och Maserati kommer alla härifrån. En promenad på nästan 40 km under valvgångar som dekorerar gatorna, gör att man kan upptäcka den fascinerande stadsbild som även imponerade Dante Alighieri, som nämnde de två viktigaste tornen i Bologna i sin bok Inferno. Staden är även välkänd för sitt kök och kallas "la grassa", den feta, med hänvisning till sina kulinariska traditioner att använda bland annat rikligt med grädde i maten. Det finns många hotell och vandrarhem i Bologna, men för att få en mer autentisk upplevelse av livet i denna fantastiska stad varför inte välja Wimdu-boende? Vi har billigare rum, stora lägenheter och hus, mysiga apartments och grandiosa villor vilket är perfekt för en längre semester eller kortare besök. Oavsett vad du letar efter kan du finna din ultimata bostad i Bologna hos oss!

Kuriosa

 • Universitetet i Bologna, etablerades år 1088, och är det äldsta universitetet i världen!
 • Totalt finns det cirka 38 kilometer portiker i stadens historiska centrum som gör det möjligt att gå långa sträckor skyddad från väder och vind.
 • Tornen i Bologna är landmärken i staden – och byggdes ursprungligen på 12-talet på marknaden!

Att göra i Bologna

Vad finns att se och göra i Bologna ? Tja alla som kommer till staden deras första gång bör definitivt spana in Le Due Torri (de två tornen), eftersom de är en symbol för Bologna. De ligger vid korsningen av vägarna som leder till de fem portarna vid den gamla ringmuren och de båda lutar en aning! Den större kallas Asinelli och den mindre heter Garisenda - De är uppkallade efter de familjer som lät dem byggdas på 12-talet. För €3 kan du ta de 498 trappstegen upp till toppen av Asinelli och få en vacker utsikt över hela staden. Vi rekommenderar även ett besök till Basilica di San Petronio, Bolognas huvudkyrka, som började byggas 1388 men stod inte klart förrän 1479. Kyrkan rymmer häpnadsväckande 28 000 människor och är världens femte största kyrka. Här borde du definitivt se la Meridiana, soluret , som är gjort av Cassini för att bevisa att jorden snurrar runt solen och inte tvärtom.La Basilica di Santo Stefano är ytterligare en intressant kyrka. Egentligen så är det en samling av heliga byggnader, le sette chiese, de sju kyrkorna. Enligt sägen, ville biskopen Petronius återskapa de heliga plasterna i Jerusalem, fast i Bologna. Nu står dock bara fyra av de sju kyrkorna kvar, men av dem håller i den äldsta julkrubban i världen. Cineteca di Bologna är en enormt viktigt filmarkiv, vars labb bevarar och återställer filmer som är internationellt kända. Det finns därför en bio på arkivet med de senaste filmerna, gamla klassiker och live-musik. Varje sommar i juni och juli organiserar arkivet en sommarfestival där det visar nyligen restaurerade klassiker på det stora torget Piazza Maggiore, varifrån man når de flesta sevärdheter. Bologna Museum of Modern Art är ett specialdesignad centrum för moderna och experimentella konstverk och innehåller verk av konstnärer såsom Guttuso och Cattelan Abramovic. Ett annat intressant museum är Museo per la Memoria di Ustica som öppnades 2007, finns till minne av Ustica-massakern – då ett kommersiellt flygplan sköts ned av missiler och 81 personer dog. I museet kan man både se offrenas personliga tillhörigheter så väl som vraket som fiskats upp ur havet.

Äta och dricka i Bologna

Bologna kommer till liv om kvällarna och det finns ett blomstrande nattliv. Via del Pratello är den mest populära gatan för lokalbefolkningen och turister, och är mycket känd för sitt intensiva nattliv. Gatan innehåller ett stort antal tavernor, restauranger och pubar samt populära klubbar och mer intima barer. Runt om Piazza San Francesco finner man också många barer och restauranger. Link anses vara Bolognas bästa nattklubb och specialiserar sig technomusik.La Scuderia är en populär bar/restaurang belägen i en fyrkant (Piazza Verdi) i centrum av universitetsområdet, där man kan ta sig en drink före eller efter middagen. Wimdu rekommenderar även att du besöker Drogheria Della Rosa - ett tidigare apotek (”Drogheria” på italienska ) med samma skylt och inredning som i ett gammalt italienskt apotek. Restaurangen serverar läckra specialiteter Bologna och vinerna är älskad av många kändisar som besöker staden inklusive Arnold Schwarzenegger och Francis Ford Coppola!

Ta sig runt

Bologna Guglielmo Marconi Airport är den största flygplatsen som betjänar Bologna. Flygplatsen ligger är 6 km nordväst om staden. Det bästa sättet att nå staden från flygplatsen är att ta Aerobus - och resan tar bara 20 minuter. Det är mycket enkelt att ta sig runt i Bologna, och du finner de flesta sevärdheten inom gångavstånd från Piazza Maggiore. Lokaltrafiken är också ett bra alternativ för de som inte vill gå. Wimdu rekommenderar du köper ett Bologna Welcome Card som för €20 ger dig rätt 2 dagars gratis inträde till museer och fri transport, en gratis 2 timmars guidad tur i Bologna och rabatter i butiker och restauranger.

Vi är Wimdu…

Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mer än 10 miljoner bokade nätter

  Europas största portal för stadslägenheter.

 • Wimdus trippelkontroll

  I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

 • Trustpilot

  Vårt betyg på Trustpilot är
  Utmärkt (8.9/10)

…och vi älskar våra lägenheter