Boende i Bremen

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Bremen

Lägenheter och Apartments i Bremen

Bremen är med sin 1200-åriga historia en av Tysklands mest spektakulära städer! Även om staden och området runt Bremerhaven är den minsta av de 16 delstaterna i Tyskland, är det ändå otroligt rikt på olika attraktioner och sevärdheter. Bremens gatumusikanter och husen längs Böttcherstrasse tillhör stadens historiska arv och vid torget finns det vackra rådhuset och Rolandstatyn (båda i dag klassade som världsarv). Floden Weser flyter genom Bremen och längs strandpromenaden, Schlachte, finns restauranger och uteserveringar med en vacker utsikt ut över vattnet – perfekt för en solig dag! I Bremen händer det något året om. Freimarkt är norra Tysklands största folkfest och hölls för första gången redan år 1035! I hela sjutton dagar i slutet av oktober firar bremenborna och 4 miljoner besökare bland öltält och karuseller. Med Wimdu kan du boka ditt semesterboende i Bremen, vi erbjuder allt ifrån lyxiga apartments och lofts, så väl som välutrustade hus och billiga stugor. Oavsett vilket typ av bostad du letar efter kommer du säkerligen hitta det här! Ditt Wimdu-team önskar dig ett trevlig resa till Bremen!

Se och göra

Förmodligen den mest kända attraktionen i Bremen, Stadsmusikanterna från Bremen - detta är inga riktiga musikanter utan en välkänd saga av bröderna - Enligt fabeln rymmer fyra djur från en säker död på sin bondgård. En åsna, en hund, en tupp och en katt ger sig ut för att bli stadsmusikanter i Bremen. På vägen till Bremen finner de ett gömställe för rövare, och genom att ställa sig i en pyramid lyckades djuren skrämma bort rövarna. På så sätt kunde djuren ta över gömstället och de bestämmer sig för att bo kvar där istället för att bli stadsmusikanten i staden. Lokalinvånarna i Bremen är mycket stolta över berättelsen och därför finns det ett minnesmärke i staden från år 1951 som representerar djuren som står på varandra ryggar för att bilda en pyramid.

Bremen Rathaus ligger alldeles intill Stadsmusikant-monumentet, i ett område där flera sevärdheter ligger och som man som turist bör hålla sig i – Historic centre och Altmarkt. Det är en av de äldsta, men även det kanske mest arkitektoniskt imponerande rådhuset i Tyskland och har, tillsammans med Rolandstatyn från 1404 som står framför rådhuset, förklarats till världsarvs av UNESCO. Rådhuset och Rolandstatyn bildar tillsammans en symbol för Bremen och påminner om stadens och des invånares förflutna. Dom St Petri är en över 1200 år gammal katedral vars enorma tornade fasad dominerar det stora torget. Interiören är mycket imponerande med några fina målade detaljer på taken. Det finns en skattkammare som visar insamlingen av domkyrkan. Entrén är gratis , för € 1 kan du klättra upp i södra tornet som erbjuder fin utsikt över hela staden

För arkitekturälskaren rekommenderar vi en resa till Böttcherstrasse. Den 100 meter långa gatan är hem för många mindre konst- och hantverkarbutiker samt restauranger och museer. De olika arkitektoniska stilarna har satts ihop och bildat en härlig konstnärlig helhet och göra denna pittoreska gränd till en levande och unik plats som är alltid värt en upptäcktsresa. Det finns ett imponerande Glockenspiel (klockspel) som spelar med jämna mellanrum. I området finns det också flera museer, bland annat den imponerande Paula Modersohn-Becker-museet. En resa till Schnoor-kvarteret, den äldsta delen av staden, är ytterligare en plats vi rekommenderar. Den består av slingrande gränder och är en härlig plats att vandra planlöst i och fönstershoppa i små butiker och dricka kaffe på uteserveringar. I området ligger även världens minsta hotell.

Många kommer även till Bremen för att få en chans att se Werder Bremen spela på hemmaplan. Föreningen har etablerat sig under de senaste åren till en av de bästa fotbollslagen och inte bara i Tyskland utan i hela Europa. Den Weser-stadion är hem för klubben och en av de största fotbollsarenorna i norra Tyskland. De som är sugna på en dagstur kan gärna ta sig till Bremerhaven som ligger ungefär 5 mil utanför Bremen. Bremerhaven är Tysklands viktigaste fiskehamn och genom sin omfattande containertrafik av utomordentlig betydelse för bilmarknaden. I staden finns också båtvarv och livsmedelstillverkning. Bremerhaven är en av den tyska marinensstörsta baser. Staden är också hem för några av de viktigaste maritima museer i Tyskland som får varje sjömans hjärta att slå snabbare.

Boende i Bremen

I Bremen finns det en uppsjö av boendealternativ, men om du inte vill bo bland en massa turister kan du välja att bo i ett äkta tyskt hem. Med Wimdu kan du välja att antingen bo hos en värd som kan agera privat guide under resan, eller så bokar du ett boende som är privat, bara för dig! Annars kan din värd visa dig de allra bästa sevärdheterna som staden har att erbjuda, och de restaurangerna som kan tillaga de lokala specialiteterna på just det rätta sättet. Du kan välja att bo i ett hus, men även enklare rum och lägenheter i centrum för dig som reser på en budget. Säkerligen kommer du hitta något som passar dig, om inte annat kan vi hjälpa dig. Wimdu önskar dig en underbar resa till Bremen!

Vi är Wimdu…

Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mer än 10 miljoner bokade nätter

  Europas största portal för stadslägenheter.

 • Wimdus trippelkontroll

  I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

 • Trustpilot

  Vårt betyg på Trustpilot är
  Utmärkt (8.9/10)

…och vi älskar våra lägenheter