Boende i Cádiz

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Cádiz

Lägenheter och Boende i Cádiz

I det ständigt vackra och varma Andalusien, är Cádiz en av juvelerna i södra Spanien. Vackra långa stränder att njuta av solen eller vattensporter, fina restauranger, för att berusa gommen och ändlösa magiska platser att besöka. Packa dina väskor eftersom Cádiz väntar på dig! Genom Wimdu kan du boka ditt boende i Cádiz, och vi har allt från fräscha apartments till lyxiga semesterhus vid havet, men även billigare alternativ som mindre sommarstugor och studios. I den här guiden går vi igenom de olika saker du kan se och göra i staden. Ditt Wimdu-team önskar dig en fantastisk resa till Cádiz!

Kuriosa

 • Cádiz är den äldsta staden i Europa som varit bebodd oavbrutet.
 • Tidigare var Cádiz helt muromgärdad.
 • Cádiz har hela 330 soldagar om året!
 • Piedra Ostionera är en byggnad i Cádiz gjord fullständigt i pressade snäckskal!
 • På stranden i La Caleta filmades "Alatriste" och "007: Die Another Day".

Sevärdheter

Cádiz är den äldsta bebodda staden i Spanien och en av de äldsta i hela sydvästra Europa, anlagd omkring år 1100 f.Kr. av fenicierna. Det är en typiskt andalusisk stad med en mängd attraktiva vyer och välbevarade historiska landmärken. Staden är perfekt att bara gå omkring i, här finner du bland annat Gamla stan (på spanska, Casco Antiguo). Det kännetecknas av antiken och finns inom resterna av den gamla stadsmuren. Cádiz är beläget på en halvö som skjuter ut i en vik och är nästan helt omgiven av kristallklart vatten. Cádiz har bevarat en kolonial stil med smala gator, och byggnader med stora fönster och vackra innergårdar ger det en mycket speciell känsla. Cádiz delas av stadsdelar och alla har sina egna egenheter. De bästa sevärdheterna enligt oss är:
 • Den massiva stenmuren och fästningarna som omger den gamla staden som byggdes för att skydda staden efter brittiska piraters attack och plundring år 1596, och forten i San Sebastián och Santa Catalina (och ibland Baluarte de la Concepcion) är öppna för allmänheten.
 • Catedral de Cádiz stadens huvudkatedral som tog 116 år att bygga och blev färdig år 1838. Katedralen sitter på platsen där en annan katedral stod innan, som byggdes år 1260 som förstördes i en brand år 1596. Eftersom att den tog så lång tid att bygga kan man se att katedralens arkitektur är inspirerad av flera tidsepoker. Arkitekturen som från början skulle vara i barockstil, har också flera rococo-element och färdigställdes i neoklassisk stil. I kryptorna är bland annat kompositören Manuel de falla och poeten och dramatikern José María Pemán, både födda i Cádiz. Man kan även klättra upp för det norra tornet här och få en fantastisk utsikt över Gamla stan. På torget Plaza de la Catedral som Cádizs huvudkatedral står på finns även Santiago-kyrkan byggd 1635.
 • Kyrkan Oratorio de San Felipe Neri, är där den första spanska konstitutionen undertecknades. I kyrkan finns flera marmor- och bronsplattor för att hedra representanterna, från spanska fastlandet och koloniala territorier, från Filippinerna till Central-och Sydamerika.
 • Plaza San Antonio är ett torg som under 1800-talet var stadens huvudtorg. Det är ett vackert torg, omgivet av ett antal herrgårdar byggda i neo-klassisk arkitektur eller Isabellinsk gotisk stil. På torget proklamerades den spanska konstitutionen år 1812. Kyrkan San Antonio som ursprungligen byggdes år 1669, ligger också på torget.
 • Plaza de Mina är ett torg som ligger i mitten av staden och är uppkallad efter Francisco Espoz y Mina, sedan ett franciskankloster gjordes till ett torg år 1838. Här ligger det arkeologiska museet med intressanta utställning, bland annat två feniciska stensarkofager.
 • I Cádiz finns det även lämningar av en romersk teater som inte hittades förrän på 80-talet, då en brand förstörde byggnaderna som gömde den. Inte mycket är kvar av teatern som en gång var världens näst största, men det är intressant att se i vilket fall som helst.
 • Nära den centrala marknaden Mercado de Abastos ligger tornet Torre Tavira som har en "camera obscura" med vilken man kan få en otrolig panoramautsikt över staden.

Stränder och Karnevalen i Cádiz

Cádiz, som ligger på en halvö, är hem till några av Spaniens vackraste stränder. La Playa de la Caleta är den mest älskade stranden i Cádiz. Det har alltid varit i med i Karnival-låtar, på grund av sin enastående skönhet och dess närhet till Barrio de la Viña. Stranden ligger i den gamla staden, mellan två slott, San Sebastián och Santa Catalina, och är cirka 400 meter lång och 30 meter bred vid lågvatten. La Caleta och boulevarden är ganska likt Havanna, huvudstaden i Kuba, som Malecon-esplanaden där ungefär. Därför fungerade som inspelningsplats för flera av de kubanska scenerna i början av James Bond- filmen "007: Die Another Day".

La Playa de la Victoria, i den nyare delen av Cádiz, är den mest besökta stranden är av turister och infödda i Cádiz. Den är cirka tre kilometer lång, och det har en genomsnittlig bredd på 50 meter. Den är skild från staden genom en allé, på landsidan av allén finns det många affärer och restauranger. La Playa de Santa María del Mar eller Playita de las Mujeres är en liten strand i Cádiz, som ligger mellan La Playa de Victoria och La Playa de la Caleta. Den har utmärkt utsikt över den gamla stadsdelen i Cádiz. Andra stränder är Torregorda, Cortadura och El Chato.

Karnevalen i Cádiz är en av världens mest kända karnevaler. Den är livlig, färgglad och firas i hela 10 dagar, och börjar 40 dagar innan påsk. Första gången man firade karnevalen här i Cádiz var under 1500-talet då idén importerades från Cádizs vid tillfället nära vän Venedig. Karnevalen handlar om att allting kan vändas upp och ned och att man i slutändan like gärna kan skratta åt allt. Så det är exakt vad de gör – 10 dagar tillägnade skratt och lycka. Hela karnevalen är mycket välorganiserad och med där finns flera små organiserade grupper som har olika framträdanden. Processioner, komedier, maskerader, dockteater, fyrverkerier, dans och musik är vad man kan förvänta sig av denna fantastiska karneval.

Boende i Cádiz

Wimdu har många olika typer av semesterbostäder i Cádiz. Med oss kan du antingen välja att bo privat eller med en värd som kan agera personlig guide under din resa. Vi erbjuder exempelvis privata hus och villor i utkanten av staden, men även billigare lägenheter och rum i centrum. Oavsett vilken typ av bostad du letar efter är vi säkra på att du kan hitta det hos oss!

Vi är Wimdu…

Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mer än 10 miljoner bokade nätter

  Europas största portal för stadslägenheter.

 • Wimdus trippelkontroll

  I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

 • Trustpilot

  Vårt betyg på Trustpilot är
  Utmärkt (8.9/10)

…och vi älskar våra lägenheter