Boende i Costa Brava

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Costa Brava

Lägenheter och Boende i Costa Brava

Costa Brava - en region i nordöstra Katalonien på Medelhavets kust i Spanien. ”Costa” betyder kust och ”Brava” betyder klippig eller kuperad, och namnet tillgavs staden på grund av sitt geografiska läge mellan Pyrenéerna och Medelhavet. Sedan 50-talet har denna kust norr om Barcelona varit ett populärt semestermål för soldyrkare från världen över. Här finner du bland annat den vackra, medeltida staden Tossa som är anmärkningsvärd orörd och genuin med en sandstrand och den gamla stadsdelen Vila Vella. Vid det söta torget Plaça d'Espanya finner du restauranger, små butiker och mysiga caféer. I Costa Brava finns ett flertal fina städer man kan välja att bo i såsom Lloret del Mar, Llafranc och Cadaqués. Du kan även välja en mer aktiv semester i Costa Brava med vattensportet och nattliv, men det är inte svårt att hitta en avsides vik eller en lugn bar, forma semestern precis som du själv önskar! Genom Wimdu kan du boka ditt boende i Costa Brava, och vi har allt från fräscha apartments till lyxiga semesterhus vid havet, men även billigare alternativ som mindre sommarstugor och studios. I den här guiden går vi igenom de olika saker du kan se och göra i staden. Ditt Wimdu-team önskar dig en fantastisk resa till Costa Brava!

Kuriosa

På grund av områden som Alt och Baix Emporda ståtar Katalonien med mer än 2020 hektar vinodlingar . Regionen producerar cirka 50.000 hektoliter vin per år, vilket motsvarar 35 miljoner flaskor!
Från de tidigaste dagarna av födelsen av film, har Costa Brava varit en favoritdestination för regissörer och producenter från hela världen. Ett färskt exempel är Tom Tykwer filmen "Parfymen: berättelsen om en mördare "med Dustin Hoffman och Alan Rickman i huvudrollerna.
Bay of Roses (viken av rosor) i Costa Brava är en av de 48 vackraste vikarna i världen, vilket har bekräftats av UNESCO. Bay of Roses innehåller stränderna L’Escala, Sant Marti D’Empuries, Sant Pere Pescador, Empuriabrava och Roses.
Många kända konstnärer har hittat sin inspiration i den katalanska kusten, bland annat Picasso, Marc Chagall, René Magritte och Salvador Dali.

Saker att se och göra i Costa Brava

Till skillnad från andra semesterdestinationer och badorter finns det i Costa Brava även mycket annat att göra än bara sol och bad. I Costa Brava finns det flera museer och historiska sevärdheter, vacker arkitektur och en charmig kultur. Det finns fantastiska naturreservat och trädgårdar, vikar och stränder. Här finns det verkligen något för alla! Teatre-Museu Dalí är ett av de viktigaste och mest besökta museerna i Katalonien, och hyllar konstnären Salvador Dalí i hans hemort Figueres. I museet ser man de flesta av hans verk och i kryptorna under museet ligger Dalí begraven. Teatre-Museu Dalí är bara ett av nästan femtio museum i området. Det finns även arkeologiska museum så som Museu d'Arqueologia de Catalunya i Gironès, men även ett fiskemuseum i Palamós, så väl som ett leksaksmuseum i Alt empordà.

En annan intressant sevärdhet är Pubols slott i Púbol. Också kusten mellan Roses och Tossa de Mar är riktigt härlig och där finns många små kuststäder värda ett besök såsom Pals, Begur, Tamariu, S'Agaró, Empuriabrava, Llafranc, L'Estartit, Aigua Blava, Fornells, Calella de Palafrugell, Calonge, Palamós och Sant Feliu de Guíxols.

Naturreservat

År 1998 skrev lokalbefolkningen I Costa Brava på en stadga, kallad carta de Tossa som åtog sig att driva miljöskydd, tillsammans med turismen. Detta erkände värdet av regionens många olika livsmiljöer och mikroklimat. Medes-öarna utanför L'Estartit –kusten är de första naturreservatet i området och är hem till ett hälsosamt och mångfaldigt marint liv.
 • Natural Park of Cap de Creus som ligger norr om Costa Brava, i Port de la Selva, är en av de mest unika naturreservaten på den iberiska halvön, med en yta på 13.886 hektar spritt över 10,813 hektar mark och 3073 av havsområdet.
 • Aiguamolls de l’Empordà beläget i norra delen av Costa Brava, mellan städerna Castelló d'Empúries-Empuriabrava, Sant Pere Pescador och Roses. Parken är den största av sitt slag i Katalonien och har ett stort antal inhemska arter flora och fauna.
 • Montseny Natural Park beläget i det inre av den södra delen av Costa Brava, i Arbúcies (Selva), Montseny Massif är den största och högsta delen av den katalanska kustnära bergskedjan, och gränsöverskrider provinserna Barcelona och Girona. Det varierande landskapet på grund av de höga och låga altituderna gör att ett varierat djur och växtliv tagit sig hit.

Stränder och vikar

Längs Costa Brava finns det hela 199 badplatser, och det är allt från stora stränder fulla med turister till mindre privata vikar som kan nås med bil eller cykel.
 • Empuriabrava är Costa Bravas största och kanske mest blåsiga strand. Härifrån får man en fantastisk utsikt över Bay of Roses så väl som cap de Creus och Montrgri Massif. Det finns även en strandpromenad som sträcker sig mellan Les Llaunes i söder och La Rubina i norr.
 • Tamariu är en familjefavorit, och det tar ungefär en timme att nå stranden ifrån Guirona. Längs stranden finns några fantastiska fiskrestauranger.
 • El Port de la Selva är en liten medeltida stad med en härlig strand av sand och småsten varifrån du kan åka jetski, parasailing och andra vattensporter. När du väl är här kan du även besöka det medeltida slottet och klostret, och Santa Creu-byn./li>
 • Sa Caleta är endast 15 meter lång och 5 meter bred. Du når Sant Feliu de Guíxols-viken till fots eller med bil. Det som är mest imponerande med stranden är att den ligger vid ett medeltida slott som tittar ut över havet.
 • Cap de Creus som inspirerade Salvador Dalì, är Spaniens mest östra punkt. Här kan du njuta av vackert landskap och tukost vatten.
 • Boende i Costa Brava

  I Costa Brava är semesterbostäder inte direkt en bristvara, men vill du hellre bo i ett privat hus eller med en värd rekommenderar vi självklart att du bokar med oss! Hyr du in dig hos en värd kan du få ta del av dennes unika kunskap om byn, lära dig om de bästa sevärdheterna, vilka restauranger och barer man bör besöka och vilka områden som passar din stil bäst. Wimdu erbjuder allt från fräscha semesterlägenheter, till flotta hus vid havet, men även billigare rum och stugor. Oavsett vilken typ av bostad du letar efter är vi säkra på att du kommer hitta det hos oss! Trevlig resa önskar Wimdu-teamet!

  Redo att boka?

  VÅRA LÄGENHETER HAR ETT GENOMSNITTSBETYG PÅ 9/10! SÅHÄR SÄGER VÅRA GÄSTER:

  Erna
  Erna
  10 Enastående
  augusti 2017
  Apartment, 2 min walk from central beach

  Lägenheten var familjär, wi-fi fanns, tvättmaskin funkade fint och det fanns till min stora glädje lite småsaker som olja, socker, teer etc redan. Kanske sådant som gäster innan lämnat kvar och som är så skönt att slippa springa och köpa...

  Peder
  Peder
  8 Mycket bra
  juni 2015
  Apartment with pool, 7min from the beach

  det mesta väldigt bra men tyvärr inte så bra sängar

  Lized
  Lized
  10 Enastående
  augusti 2013
  Våning med pool, grill och WiFi

  Helt underbart ställe!! och helt underbara människor!! Vi ville inte lämna vårt boende. Passar familjer som är ute för att se Spanien och leva med lokalbefolkningen. Lungt och fint område. Lägenheten var jättefin! Ligger i en liten stad,...

  Petter
  Petter
  8 Mycket bra
  augusti 2012
  PRIVAT ROOM - Wi Fi - STÄNG Dali Museum - Figueres

  Bra boende och bra läge. Hade det inte varit för Wimdus dåliga översättning till svenska, där det de klippt bort informationen om att det fanns katter i lägenheten så hade vi kunnat bo där. Nu eftersom vi hade en allergiker i sällskapet ...

  Vi är Wimdu…

  Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

  bookings guests properties numbers review triple-check save
  • Mer än 15 miljoner bokade nätter

   Europas största portal för stadslägenheter.

  • Wimdus trippelkontroll

   I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

  • Trustpilot

   Vårt betyg på Trustpilot är
   Utmärkt (8.9/10)

  …och vi älskar våra lägenheter