Boende i Dusseldorf

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Dusseldorf

Lägenheter och Apartments i Dusseldorf

Düsseldorf är en av Tysklands globala städer och ligger norr om Köln och Bonn, staden en viktig internationellt affärsverksamhet- och finansiellt centrum. Det är huvudstad i delstaten North Rine-Westfalen och ligger bara 60 km från den holländska gränsen. Till skillnad från många tyska städer, har Düsseldorf inga kända landmärken eller sevärdheter på riktigt samma nivå som andra tyska städer. Den saknar Kölns imponerande katedral och Hamburgs vackra rådhus, men det betyder inte att staden inte är en bra plats att besöka då det finns mycket att se och några fantastiska evenemang att delta i. Düsseldorf är hem till Espirt Arena, en multifunktionell arena som är värd för sportevenemang, konserter och under 2011 Eurovision Song Contest! Du hittar massor av hotell i Düsseldorf, och staden är perfekt för en storstadssemester. Alternativt kan du välja att bo i en apartment, rum eller hus och uppleva hur det verkligen är att leva i denna stora tyska stad!

Visste du att..

 • Düsseldorf har den tredje största japanska minoriteten i Europa.
 • Düsseldorf är känd för sin senap. Det exporteras över hela världen.
 • Staden är mycket populär för mässor med över 100 stycken som äger rum varje år.
 • Düsseldorf är hem för 730.000 gröna tak - det är över 100 fotbollsplaner.

Saker att göra i Düsseldorf

Vad finns där inte se och göra i Düsseldorf? Eftersom staden ligger vid floden Rhen, finns det gott om stigar och gångvägar längs floden där det är trevligt att ta en promenad. Düsseldorfs Altstadt (gamla stan) är det vackra hjärtat av staden och det mesta är gågator. Staden är känd för att ha den "längsta baren i världen" - inte precis en bar men en 1km kvadrat område i Altstadt som har över 260 barer! Öldrickande är ett måste göra i Düsseldorf och staden har sitt eget öl - "Altbier". Det finns många gamla och autentiska barer där du kan prova ett glas eller två av Alt - prova Fuchschen, Schumacher eller Schlüssel barer.

Vi rekommenderar också att du besöker Königsallee, huvudgatan i staden. Längs denna trädkantade aveny hittar du några intressanta butiker och en vacker kanal som delar gatan i två. Så kallade ”Kö” är ett område med en exklusiv känsla men är ändå trevlig att gå runt i. Kolla in Kö Galerie, ett köpcentrum med över 130 butiker. Det finns massor av uteserveringar så slå dig ner och njut!

Om du vill se Düsseldorf från luften finns Rheinturm (Rhen-tornet) ett TV-torn och utsiktsplats som reser sig över staden. Det kostar bara 4 euro att gå till toppen och tornet är en kort promenad från den gamla staden - du kan inte missa det! Det finns en trevlig bar och kafé längst upp där du kan koppla av och njuta av den fantastiska utsikten.

Att se Düsseldorf med båt är en trevlig aktivitet när vädret är bra. Du kommer att få se alla de viktigaste sevärdheterna längs floden inklusive barockpalatser och delar av den gamla staden. Det finns även några mycket imponerande exempel på modern arkitektur i Medienhafen och några av världens mest kända arkitekter. Den mest kända byggnaden vid denna gång övergivna harborside är Der Neue Zolhoff, en kurvig vattenfront komplex utan några räta vinklar!

Ta sig runt

Düsseldorf International Airport är belägen drygt 7 km norr om staden. Det är Tysklands tredje största flygplats med snabba förbindelser till stadens centrum. Över 350 tåg stannar dagligen vid Düsseldorfs flygplats och det är en 15 minuters resa till centrum. Att ta sig runt Düsseldorf är också okomplicerad. Stadens formidabla Rheinbahn ett nätverk av bussar, tåg och tunnelbanor hanterar en stor mängd passagerare varje dag. Den gamla stadsdelen av staden ligger bara tre minuter från Düsseldorfs centralstation. Vi föreslår att du köper en My Welcome card- ett särskilt turistkort som ger användarna fri transport i 48 timmar i hela staden. Kortet berättigar dig även till fri entré till de flesta museer och rabatter på alla de andra. Köln, ligger söder om Düsseldorf och det tar under en timme att resa mellan de två städerna.

Boende i Düsseldorf

Wimdu erbjuder flera olika typer av semesterbostäder i Düsseldorf. Du kan antingen bo med en värd som kan visa dig runt, eller privat i en egen bostad. Fördelen med att bo ett äkta tyskt hem är att du får närkontakt med lokalbefolkningen – kanske får du till och med tips om de bästa sevärdheterna, vackraste stränderna och vilken restaurang det är som lagar lokaldelikatessen på just det rätta sättet! Att resa med Wimdu är att välja det genuina alternativet! Oavsett vad du är ute efter så kan du hitta det på Wimdus hemsida. Titta på de olika erbjudanden, läs recensionerna som tidigare gäster ha lämnat och hitta ditt favoritboende. Kom i kontakt med en värd som verkligen har lokalkännedom och som vill göra din resa extra speciell – vi har flera av dem! Vi har bland annat semesterhus i utkanten av staden, och vackra gamla lägenheter i centrum. Självklart har vi även billiga stugor, rum och studios – något för alla. Vi hoppas du får en fantastisk resa till Düsseldorf!

Redo att boka?

VÅRA LÄGENHETER HAR ETT GENOMSNITTSBETYG PÅ 9/10! SÅHÄR SÄGER VÅRA GÄSTER:

Bengt-Åke
Bengt-Åke
10 Enastående
augusti 2015
Fancy Flat nearby Media Harbour

Trevlig lägenhet i centralt läge. Ren och fin lägenhet med allt man kan önska sig. Spårvagn i närheten. Bra och prisvärda restauranger i området. Stort tack till Ingrid och Martin för gästvänligt bemötande! Rekommenderas varmt!

Peter
Peter
8 Mycket bra
september 2014
Nyrenoverade och moderna 1-rumslägenhet i centrum

Enkelt och fräscht boende. Bra utgångspunkt i Düsseldorf. Vi bodde 3 personer och var mycket nöjda med bemötandet.

Peter
Peter
8 Mycket bra
september 2014
Modern Studio in the City Leopoldst

Enkelt och fräscht boende. Bra utgångspunkt i Düsseldorf. Vi bodde 3 personer och var mycket nöjda med bemötandet.

Niki
Niki
10 Enastående
februari 2013
Pris och värde i ett perfekt läge i Düsseldorf

Fin fräsch liten lägenhet med allt du kan tänkas behöva. Jätte bra läge och bra service från värden. De kan även hämta o lämna dig från flygplatsen om du säger till i förväg. /Niki

Vi är Wimdu…

Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mer än 10 miljoner bokade nätter

  Europas största portal för stadslägenheter.

 • Wimdus trippelkontroll

  I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

 • Trustpilot

  Vårt betyg på Trustpilot är
  Utmärkt (8.9/10)

…och vi älskar våra lägenheter