Boende i Edinburgh

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Edinburgh

Lägenheter och Apartments i Edinburgh

Hotell och vandrarhem är ofta upp bokat månader innan i den skotska huvudstaden - var får då den nyfikne resenären som söker boende i Edinburgh göra? Wimdu erbjuder ett brett utbud av lägenheter, bed & breakfast och gästhus i centrala Edinburgh. Våra Wimdu värdar brinner för livet i Edinburgh och kan rekommendera hur man får ut det bästa av sin vistelse i staden. Genom att stanna i en Wimdu lägenhet eller gästhem, får du leva som en lokalbo. Istället för att bo på ett hotell i Edinburgh, varför inte vakna upp i en genuin Edinburgh lägenhet, ut på stan för lite brunch och få en känsla för vad det egentligen är att bo i en av Europas mest spännande städer.

Rolig Fakta

 • Edinburgh är värd för den största gatufesten i världen på nyårsafton.
 • Namnet "caddie" som i "golfcaddy" kom från män i Edinburgh som bär staplar av vatten upp till lägenheterna.
 • Många kreativt sinnade människor har hämtat inspiration från Edinburgh och har kallat det hemma någon gång. Framförallt JK Rowling och Mark E. Smith.
 • Edinburghs befolkning fördubblas till en miljon människor under sin Augusti konstfestival.
Med mottagning av över en miljon besökare per år, är Skottlands huvudstad Edinburgh den näst mest populära turistdestinationen i Storbritannien. Det är inte svårt att se varför - Edinburgh har allt - en rik historia, flera internationellt kända festivaler och många mil av vackra gator. Den skonades mycket av effekterna av industrialiseringen i 1800 och 1900-talen och har därmed lyckats behålla sin skönhet och gamla stil. Det är så vackert att det utsetts till en av UNESCO: s världsarvslista. Belägen på 7 kullar (i själva verket så påstår lokalbefolkningen att det gör den jämförbara med Rom), har Edinburgh en dramatisk känsla och några av dess mest kända landmärkena är torn högt över staden, uppe på toppen av dessa kullar. Edinburgh är en upptagen plats att besöka, när som helst på året, och det är ofta mycket svårt att hitta någonstans att bo, speciellt under festival säsongen, då är staden levande med musik och komik.

En uppsjö av saker att göra

Vad finns att se i Edinburgh? Tja, du är förmodligen medveten om den spektakulära Edinburgh Military Tattoo, Arthurs Seat, Camera Obscura och The Scottish National Gallery. Följande bör finnas på varje besökares att göra-lista! Gå omkring den medeltida Gamla stan och de nya områdena av staden, prova det högkvalitativa lokala köket på Royal Mile, och att besöka det skotska parlamentet också rekommenderas, liksom Edinburgh Castle. Vad händer under ytan av Edinburgh? Har du hört talas om National Monument of Scotland? Mer känd som Edinburghs Parthenon, denna halvfärdiga kopia av Parthenon i Aten ligger ovanpå Calton Hill, nära stadens centrum. Den är spektakulär i storlek oc, trots att den inte är färdigt, är det en passande hyllning till Skottlands stupade soldater i Napoleonkrigen. En annan av Edinburghs mindre kända sevärdheter är William Street, pittoresk gata med urval av boutiquer känd endast till av den mest orädda av turister. The Dominion Cinema är en familjeägt bio med en stämningsfull 1930-talets art deco interiör, skinnsoffor och ett intressant program av filmvisningar. När du utforskar komme dur mer än sannolikt stöta på statyn Greyfriars Bobby, på Candlemaker Row, som firar den hund som vaktade sin husses grav i 14 år.

En stad av festivaler

Edinburghs imponerande lista av festivaler förtjänar ett särskilt omnämnande. Varje augusti är staden värd den största konstfestivalen i världen. Festivalen är uppdelad i Edinburgh International Festival,Edinburgh Festival Fringe och Edinburgh International Book Festival. Följande festivaler är högt ansedda och har många topp internationella akter genomförda varje år. Fringe Festival förtjänar ett särskilt omnämnande. Med 2,695 shower utförandes på över 279 platser under 2012 och festivalen är känd som platsen för att se banbrytande komedi och teater. Festivalen "unjuried" vilket innebär alla typer av shower är tillåtna. Detta leder till många experimentella föreställningar och en promenad runt staden på någon av festivalnätterna kommer att vara upplysande, skrämmande och spännande.

Edinburgh - din inkörsport till Skottland

Varför inte göra det mesta av din resa och besöka några av Skottlands andra fantastiska sevärdheter? Den pittoreska staden St Andrews är en kort resa bort till norr av Edinburgh. Resan är en mycket vackert och du passerar genom de imponerande Lomond Hills. Glasgow är väster av Edinburgh och är en livlig och vänlig stad med en berömd musikscenen, och varierat nattliv. Till ytterligare väst finns Skottlands Hebriderna öar som presenterar några av Storbritanniens mest orörda och dramatiska landskap. Det Skotska folket är kända för sin vänlighet, gästfrihet och våra Wimdu värdar är inte annorlunda!

Att ta sig till och runt Edinburgh

Edinburgh Flygplats är Skottlands mest trafikerade flygplats och är en kortare resa från Edinburghs centrum. Tågen serverar även Edinburgh, och andra delar av Storbritannien. Bussen är det viktigaste transportsättet i Edinburgh och något vi bör alla vara tacksamma med tanke på den stora mängden kullar överallt! Lothian bussar är effektiv och enkel att använda, men om du har möjlighet är det trevligt att gå runt i staden, eftersom den inte är så stor och det finns massor av dolda pärlor att upptäcka.

Redo att boka?

VÅRA LÄGENHETER HAR ETT GENOMSNITTSBETYG PÅ 9/10! SÅHÄR SÄGER VÅRA GÄSTER:

christina
christina
10 Enastående
juli 2018
AJEM Travel inspired 1 bedr apt sleeps 4

Vi trivdes jättebra i lägenheten! Det kändes som hemma från första stund. Annette mötte oss glatt fast vi kom strax före 24.00. Lägenheten hade allt vi kunde behöva. Stort fräscht kök med diskmaskin, tvättmaskin, microvågsugn och alla an...

Katrin
Katrin
10 Enastående
maj 2018
City Centre Flat with WiFi

Läget är helt perfekt! Några minuters promenad från flygbussen prestation på en lugn liten gata i "gamla stan". Allt man vill se finns nära! Lägenheten är ren och fräsch. Sängarna är sköna. God frukost fanns att få mittemot och en liten ...

Peter
Peter
8 Mycket bra
september 2017
Fritidshus med privat trädgård i Edinburgh

Enkelt, tydligt och prisvärt! Vi var själva med självhushåll vilket passad oss ypperligt. Lugnt och stillsamt kvarter, perfekt efter en lång dags promenerande och utflykter för att åter ladda om för nästa dag. Vi använde stället såsom li...

Gerd
Gerd
8 Mycket bra
juli 2016
Lovely Twin Room with private bathroom

Bra bemötande, lugnt läge i villaområde.

Vi är Wimdu…

Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mer än 15 miljoner bokade nätter

  Europas största portal för stadslägenheter.

 • Wimdus trippelkontroll

  I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

 • Trustpilot

  Vårt betyg på Trustpilot är
  Utmärkt (8.9/10)

…och vi älskar våra lägenheter