Boende i Florens

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Florens

Lägenheter och Apartments i Florens

Florence är en av världens största monument till renässansen. Konstnärer och författare såsom Michelangelo, Botticelli, Dante och Machiavelli lyser upp staden med sin konst, skulpturer och litterära verk, vilket satte Florens på kartan i flera århundraden frammåt, och kom att kallas Renässansens födelseplats. Som hjärtat av Europas kulturella och intellektuella scen, står Florens nu som ett bevis på denna period av konstnärlig tillväxt, och blomstrar som en modern kosmopolitisk stad. En enorm födel med Florens är dock att man lätt kan ta sig runt staden och se alla sevärdheter till fots, då den är mycket kompakt. Florens har en uppsjö av hotell, bed & breakfast och vandrarhem. Wimdu har över 500 erbjudanden i Florens, inklusive enklare rum, idylliska lägenheter mitt i centrum eller lyxiga semesterhus och stugor på landsbygden. Hos oss kan du hitta en herrgård i bergen med fantastisk utsikt, men även billigare lägenheter i stadens historiska områden. Vad du än letar efter är vi säkra på att du kan hitta din bostad hos Wimdu!

Historia

Florens historia går tillbaka till 59 f.Kr. då romarnas upprättade en koloni där, vid den tiden var Florens inte så mycket mer än ett militärläger. Kejsar Diclotianus utropade under 100–talet E.kr staden till huvudstad i provinsen Toscana. På 200-talet fick kristendomen fotfäste, och ett par hundra år senare byggdes den första katedralen, Santa Reparata. Det var under den här tiden som staden utvecklades mycket, men under 400-talet rådde det i princip anarki under det ostgotiska styret, och befolkningsantalet minskade kraftigt. År 744 lade Karl den store under sig staden och stadsinvånarna fick nu börja betala skatt till den franske kejsaren. Det vara på 1000-talet, under Markgreven Hugo som staden åter började blomstra. Florens blev en autonom italiensk statsstat på 1100 – talet. Det vara nu som handeln började ta fart och staden knöts på grund av detta till andra statsstäder. trots detta, hamnde Florens i många konflikter. En av dessa var en maktkamp mellan de som stöttade påven i Rom och de som stöttade den tysk-romerske kejsaren. De senare tvingades att gå i konflikt och till dem hörde Dante Alighieri författaren som är mycket känd för sin epos Divina Commedia - ”den gudomliga komedin”. Staden var centrum för den italienska humanismen och renässansen; vetenskap, arkitektur och konst kunde här blomstra i medeltida Florens.

Kuriosa

Under andra världskriget, skonade Adolf Hitler, en hängiven konstälskare, Ponte Vecchio (guldbron) på grund av den ovärderliga Medici-konstsamling som hängde i ett hemlig passage över bron. Han visste nog inte att konstsamlingen redan tagits bort - alla andra broar i Florens förstördes av nazisterna. Fontana di Nettuno på Piazza della Signoria utformades för att visa florentinarnas, särskilt Cosimo de' Medici's, kontroll över havet. Medici, då storhertigen av Toscana, säkerställde att hans ansikte skulpterades på Neptunus-figuren. David-statyn på Piazza della Signoria är en kopia av Michelangelos berömda verk. Statyn, som symboliserar seger över tyranniet, flyttades från torget 1873. Det är nu inrymt i stadens Galleria dell'Accademia.

Sevärdheter och saker att göra

Florens största fokus är Duomo, som reser sig ovanför hjärtat av staden, ger den perfekta platsen att utforska Battistero di San Giovanni, Campanile di Giotto och Museo dell'Opera del Duomo. Den övre delen av Duomo-kupolen är öppen för allmänheten och erbjuder otroliga panoraman över staden. I öster finner man Basilica di Santa Croce, som har fresker av Giotto. I basilikan finner man många kända konstverk, dessutom har florentiner så som Michelangelo och Galileo Galilei begravits här. Söder om Duomo ligger Piazza della Signoria, stadens politiska centrum med Palazzo Vecchio - stadens kommunhus, Uffizierna - som anses vara ett av världens främsta och äldsta konstmuseer, och bron Ponte Vecchio från medeltiden som går över floden Arno. Santa Maria Novella är stadens andra största kyrka, med kapell smyckade med fresker. Basilikan ligger väster om Duomos orange-kaklade kupol intill stadens centralstation, som delar samma namn. Piazella Michelangelo - stans absolut bästa utsiktsplats! Från detta torg får man en makalös vy över staden, framför allt vid solnedgången. Torget anlades på 1860-talet av Giueseppi Poggi, och här finns kopior av Michelangelos berömda statyer, bland annat återfinns David–statyen. Sätt dig och njut av utsikten; du ser det centrala Florens sköna arkitektur och i horisonten skymtar även de kullar och berg som omger staden. Ta trapporna upp till denna fantastiska plats eller buss 12 eller 13 och sitt och njut hela vägen upp till toppen. Nedanför trapporna finner du många mysiga och riktigt prisvärda restauranger.Museo di Storia della Scienza - det vetenskapliga museet är en hyllning till Gaileo Galilei, den store italienske vetenskapsmannen och astronomen. Här finner vi bland annat två av hans teleskop, men även rekonstruktioner av hans verk så som rörande rörelse, hastighet och acceleration, som demonstreras av museets personal.

Shopping i Florens:

Florens är ett shoppingparadis. Låt inte den kompakta storleken lura dig, staden är känd för sina högkvalitativa butiker, med skor, väskor och andra lädervaror. Alla de bästa namnen inom italienskt mode och smycken kan också hittas i Florens. Centrumet är fyllt med allehanda butiker samt gatuvagnar som säljer allt från souvenirer till skinnjackor. För smyckes-entusiaster, är Ponte Vecchio är platsen att gå till. De små butikerna som lyser upp bron säljer både nya och antika smycken.

Kafé-kulturen är en mycket central del i en Florensbo's liv, i Italien är det lite skamligt att ebställa en "take-away", kaffe ska njutas av. Du hittar många kaféer kring de viktigaste torgen och Duomo, men om du vill undvika folksamlingar och högre kostnader, leta efter caféer längs stadens trånga korridorer, strax utanför de populära torgen. Boccadama på Piazza Santa Croce är ett utmärkt val för bra, prisvärd toskansk mat. Om du är sugen på pizza borde du bege dig mot Pizzeria Toto nära Piazza della Signoria och Dantes hus. Alldeles intill pizzerian, finns det en livsmedelsbutik och en irländsk pub om du befinner dig i behov av en öl-fix. När det gäller desserter, speciellt cannoli, finns detingen bättre plats än Caffe Paszkowski i Piazza della Repubblica.Florens har också flera livsmedels-marknader, vilket kan vara praktiskt att veta om du bokar en lägenhet eller hus med kök. Den viktigaste livsmedelsmarknaden är Mercato Centrale, men Mercato di Sant'Abrogio är en stark motståndare, och på tisdagar, Parco delle Cascine.

Ta sig runt :

Florence ses bäst till fots eller cykel. Däremot kan taxibilar finns runt staden och kan vara användbart när du reser med bagage till och från stadens största järnvägsstation, Santa Maria Novella. Järnvägsstationen ligger ungefär en 10 - minuters promenad från Duomo. Det är den viktigaste nationella och internationella järnvägsstationen i Florens. Staden har också bra kollektivtrafik. Amerigo Vespucci Airport är belägen cirka fyra kilometer från stadens centrum. SITA/ATAF-bussar tar dig mellan flygplatsen och Santa Maria Novella på 20 minuter.

Redo att boka?

VÅRA LÄGENHETER HAR ETT GENOMSNITTSBETYG PÅ 9/10! SÅHÄR SÄGER VÅRA GÄSTER:

Jan
Jan
10 Enastående
april 2016
Min Florens Hem Santa Croce

Det var en fin modern lägenhet, som såg ut precis som på bilderna.Hyres världarna Loredana o Sefano var trevliga och vänliga gjorde allt för att vi skulle trivas ,det gjorde vi verkligen i detta underbara område. Jag rekommenderar verkl...

Minna
Minna
10 Enastående
november 2014
Petite Lägenhet för pojkar och flickor

Lägenheten var precis vad som utlovats och det var gångavstånd överallt. Perfekt och jättebra!!! Mycket trevlig och hjälpsam värd, som såg till att allt fungerade. Rekommenderas varmt!

Marija
Marija
10 Enastående
maj 2014
Class "A" Appartment in Florence city

Ett bra boende i lugnt område med närhet till en stormarknad där man kunde köpa allt man behövde. Lägenheten var fräsch och utrustad med allt man behöver, även morgonrockar fanns och det var mycket uppskattat. En bit från centrum men ...

elisabeth
elisabeth
10 Enastående
september 2013
Studio i gamla stan

Vi trivdes utmärkt i denna lilla centrala lägenhhet - fantastiskt läge "mitt i smeten"! Lägenheten är mycket funktionell, någon har bott permanent tidigare så allt man behöver finns och allt är praktiskt ordnat. Värden lätt att kontakta ...

Vi är Wimdu…

Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mer än 10 miljoner bokade nätter

  Europas största portal för stadslägenheter.

 • Wimdus trippelkontroll

  I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

 • Trustpilot

  Vårt betyg på Trustpilot är
  Utmärkt (8.9/10)

…och vi älskar våra lägenheter