Boende i Franska Rivieran

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Franska Rivieran

Lägenheter och Boende i Franska Rivieran

Få platser är så ikonisk och mytiska som Côte d' Azur, den Franska Rivieran. Ett område längs Medelhavets kust som var en av världens första moderna semesterorter, dit världens jet-settare kommit för att leva ut sina dekadenta semesterdrömmar. Det har varit en hot-spot för Europas kungligheter, adel, rika och berömda – och lyxen här gör vem som helst avundsjuk, med alla yachter, solbrända modeller, sportbilar och restauranger i världsklass. Trots att Rivieran är som mest känd för glamouren i St Tropez, Monaco eller Cannes Film Festival, så finns det många andra mindre kända sevärdheter, såsom byar uppe i Eze och Gourdon, parfymerier i Grasse och glasblåsare i Biot och krukmakerier i Vallauris. Rivieran har varit inspirationskälla för många kända konstnärer som Picasso och många av dessa verk finns utställda i lokala museer och konstgallerier. Kom till Rivieran för att få ta del av det goda livet, med sol, bad, fantastiska viner och bedövande vacker natur. Genom Wimdu kan du boka din semesterbostad på den Franska Rivieran, och vi erbjuder allt från fräscha apartments till lyxiga semesterhus vid havet, men även billigare alternativ som mindre sommarstugor och studios. Vi är säkra på att du kommer hitta ditt ultimata boende med oss. Ditt Wimdu-team önskar dig en fantastisk resa till den underbara franska Rivieran!

Traditionella Nice

Nice huvudstad på den franska Rivieran , är fortfarande ett av områdets mest populära semesterorter . Staden är känd för dess Promenade des Anglais som byggdes i och med alla britter som kom under vintrarna på 1800-talet. Efter en tuff vinter kom många tiggare från norr och britterna idé var då att dessa skulle underhålla sig med att bygga det som kommit att bli Nices viktigaste promenad.

Några av de lyxiga villorna från den tiden har bevarats, men det mesta har byggts om på nytt och ersatts med modernare, men också mycket lyciga hus. Trevliga Vieux Nice (Gamla stan) byggdes före aristokraterna kom till staden för att fly vintern och är otroligt pittoresk . Gå runt på dess slingrande små gator, se de gulliga kyrkorna och husen, eller gå på den av lokalborna mycket älskade marknaden Cours Saleya.

Är du intresserad av konst har Nice mycket att erbjuda dig. Musée Matisse är tillägnat den franske målaren Henri Matisse, och är den största samlingen av hans verk i den vackra 1600-talsvillan Villa des Arènes. Musee Chagall tillägnat Marc Chagall vars verk ofta inspirerades av religion. I Nice finns även Museum of Asian art med indisk, kinesisk och sydöstasiatisk konst.

Lyx i St. Tropez

Vem har inte hört talas om Saint Tropez? Den lyxiga hamnstaden med hundratals lyxyachter, hummer och champagne! Staden var från början en liten fiskeby men efter andra världskriget började turismen växa explosionsartat. Lyckligtvis känns byn fortfarande ganska liten och mysig på något sätt, trots alla barer och kaféer som nu kantar gamla stans slingriga små gator så som Jean-Jaurès.

I slutet av 1800-talet kom många konstnärer hit efter att Paul Signac kommit hit och förklarat sin kärlek till St Tropez för världen. De kända konstnärernas verk kan nu beskådas på Musée de l’Annonciade bredvid hamnen. Nära stadskärnan och hamnen ligger stränderna Plage des Graniers och la Bouillabaisse som är populära bland de lokala invånarna. Men den bästa stranden, Plage Pampelonne, ligger strax söder om St Tropez. Pampelonne-stranden är fem kilometer lång, med finkornig, vit sand, men det som gjort den här stranden så känd är det stora antalet anttklubbar som trängs läng stranden. Det är också här som kändisar så som George Clooney och Jack Nicholson badar och lapar sol.

Filmer i Cannes

Som en gång en liten pittoresk fiskebyn, är nu Cannes en glamorös badort som anses vara en av de sociala naven i Europa. Cannes glänser som mest i maj då det håller det världskända Cannes Film Festival som underhåller de rika och berömda. Under festivalen kan man få chansen att träffa en största idoler – skådespelare, kändisar och regissörer på det kända Palais des Festivals i slutet av La Croisette. Trots sitt nattliv, kasinon och högkvalitativa restauranger som för med sig en känsla av exklusivitet, har Cannes ändå alternativ som passar alla budgetar. Turister bör se den vackra arkitekturen i Le Suquet, med sina kullerstensgator och hisnande vyer, eller sitta på uteserveringar och njuta av ett glas lokalt vin. Från St Tropez kan man även åka till Îles de Lérins - två öar I viken som definitivt bör besökas. Den mindre ön heter St Honorat och på den kan man förutom att bada även se ett kloster och ruinen av ett slott. Den större ön är St Marguerite, som också har ett slott, affärer, barer och restauranger.

Boende på Franska Rivieran

Wimdu har många olika semesterbostäder på den franska Rivieran. Med oss kan du antingen välja att bo privat eller med en värd som kan agera personlig guide under din resa. Vi erbjuder exempelvis privata hus och villor vid havet, men även billigare lägenheter och rum. Oavsett vilken typ av bostad du letar efter är vi säkra på att du kan hitta det hos oss!

Redo att boka?

VÅRA LÄGENHETER HAR ETT GENOMSNITTSBETYG PÅ 9/10! SÅHÄR SÄGER VÅRA GÄSTER:

Rasmus
Rasmus
10 Enastående
juni 2016
Cannes lägenhet nära stranden

Väldigt trevlig lägenhet. 3 sovrum, trevlig matsal och kök. Barnen älskade att bada i poolen. Återvänder gärna hit.

Peter
Peter
8 Mycket bra
juni 2016
Primely Located Flat with Sea Views

Mycket nöjda med lägenheten och dess läge, vi vill gärna hyra den igen

Per
Per
8 Mycket bra
juni 2016
Private Room In The Heart of Nice

Mysigt boende med perfekt läge, närhet till både gamla stan och stranden. Trevligt värdpar som ville ditt bästa. Enkel frukost ingick, te/kaffe, juice och smörgås. Förutom buss 98 så kan ni istället ta buss 59 och åka till hållplats Wins...

Mikael
Mikael
10 Enastående
juni 2016
Cozy main avenue/train station- 13

Blev väldigt nöjd med boendet i Nice. Bodde med wimdu i Paris och Toulouse före detta och Salvatore hamnar högst upp. Vi blev välkomnade av hans kusin Fred och han hämtade även upp oss och körde oss till flygplatsen för 30€, otroligt tre...

Vi är Wimdu…

Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mer än 10 miljoner bokade nätter

  Europas största portal för stadslägenheter.

 • Wimdus trippelkontroll

  I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

 • Trustpilot

  Vårt betyg på Trustpilot är
  Utmärkt (8.9/10)

…och vi älskar våra lägenheter