Boende i Fuengirola

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Fuengirola

Lägenheter och Boende i Fuengirola

Fuengirola är en spansk semesterort på Costa del Sol. Den andalusiska staden, liksom många på den spanska kusten, har vuxit upp under de senaste åren på grund av stigande efterfrågan från turistnäringen. Dess fantastiska stränder och bra väder lockar semesterfirare från hela Europa ner till kuststaden under sommarmånaderna. Staden ligger bara 25 minuter utanför Malaga men har lyckats behålla mycket av sin spanska charm. Under den andra veckan i oktober i staden har sin årliga fiesta, en blandning av kulturella evenemang och fester, som man omöjligt kan missa om man är här då. För sol och bad, fantastiska stränder, häpnadsväckande natur och god mat ska du definitivt åka till Fuengirola! Med Wimdu kan du boka ditt semesterboende i Fuengirola , vi erbjuder allt ifrån lyxiga semesterhus och apartments, till välutrustade villor och billiga sommarstugor. Oavsett vilket typ av bostad du letar efter kommer du säkerligen hitta det här!
Ditt Wimdu-team önskar dig ett trevlig resa till Fuengirola!

Se och göra

På grund av Costa del Sol 's popularitet är det ofta svårt för resenärer att skilja mellan de många orterma. Fuengirola har många utmärkande attraktioner och egenskaper däremot. Staden är exempelvis välsignad med 8 km av vackra stränder, med det de inre attraktionerna som skiljer Fuengiorla från sina grannar. Den moriska borgen, som lokalt kallas Castillo Sohail, är en populär attraktion för besökare och värd för många konserter under sommaren också. Stadens hamn och marina är också väl värt ett besök. Fördelen med att ha en lägenhet i Fuengiorla är närheten till alla lokala sevärdheter och evenemang.

Vad mer finns det att göra? Kolla in Mijas Aquapark, det ligger är bara 5 minuters promenad från centrum och ger ändlösa timmar av underhållning för hela familjen - perfekt om du reser med barn! Du kan njuta av olika vattensporter på Fuengirolas strand inklusive vattenskoter, parasailing, bananbåt och vattenskidor. Costa del Sol är känd för sina utmärkta golfbanor och det finns ett stort utbud för alla nivåer. Om du är ute efter en dos historia kan du bege dig till de romerska ruinerna vid För Torreblanca - det är väl värt att utforska för en inblick i Fuengirolas förflutna. Alla som besöker Fuengirola bör prova några från lokala köket och det finns massor av läckra restauranger som serverar upp läckra lokala specialiteter. Fuengirolas mest populära restaurang är El Rio, ett steakhouse och tapasbar. Om du vill komma hit bör du boka i förväg under sommarmånaderna då det kan vara svårt att få bord annars. Bästa rätten är enligt on kött på en ”hot stone” som serveras rykande, ofta tillsammans med potatis och vitlöksmör eller sås – gott! Det finns dagliga marknader i Fuengirola där du kan plocka upp lokalt gjorde bröd, färsk frukt och lokalt fångad fisk - bra om du har tillgång till ett kök i din lägenhet!

Ta sig runt

Malagas internationella flygplats är den största flygplatsen i regionen och ligger bara 25 km från Fuengirola. Nästan alla stora flygbolag i Europa erbjuder flyg till Malaga från hela kontinenten, inklusive London, Amsterdam, Stockholm, Berlin och Rom. Att ta sig till flygplatsen i Fuengirola är enkelt - du kan antingen ta ett tåg som tar 35 minuter eller en taxi som tar ca 20 minuter. Fuengirola är ganska stort men du märker snabbt att flesta sevärdheter ligger längs stranden och stadens centrum. Att ta sig runt kan göras mestadels till fots och du behöver inte gå långt mellan platser av intresse. Det finns ett pendeltåg som är bra för att resa upp längs kusten, så väl som en buss. Både buss-och tågstationer ligger nära stadens centrum och bara 5 minuters promenad från hamnen. Om du vill använda Fuengirola som en bas för att utforska större område, kan det vara en god idé att hyra en bil. Du får mer självständighet och frihet att bestämma exakt var du ska åka. Malaga och Marbella nås enkelt med motorvägen och där finns det också mycket att upptäcka!

Boende i Fuengirola

I Fuengirola finns det en uppsjö av boendealternativ, men om du inte vill bo bland en massa turister kan du välja att bo i ett äkta spanskt hem. Med Wimdu kan du välja att antingen bo hos en värd som kan agera privat guide under resan, eller så bokar du ett boende som är privat, bara för dig! Annars kan din värd visa dig de allra bästa sevärdheterna som staden har att erbjuda, och de restaurangerna som kan tillaga de lokala specialiteterna på just det rätta sättet. Du kan välja att bo i en semesterlägenhet, men även enklare rum och stugor för dig som reser på en budget. Wimdu önskar dig en underbar resa till Fuengirola!

Vi är Wimdu…

Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mer än 15 miljoner bokade nätter

  Europas största portal för stadslägenheter.

 • Wimdus trippelkontroll

  I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

 • Trustpilot

  Vårt betyg på Trustpilot är
  Utmärkt (8.9/10)

…och vi älskar våra lägenheter