Boende i Göteborg

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Göteborg

Lägenheter och Boende i Göteborg

GöteborgÅk på en weekend till Göteborg och upptäck Skandinaviens mitt. Göteborgs strategiska läge har alltid gjort staden populär, både inom turism och handel. Denna vackra stad är både storslagen och småskalig på samma gång, detta eftersom det mesta i centrala Göteborg ligger inom gångavstånd från ditt boende. För den som inte vill promenera kan vända sig till de karaktäristiska spårvagnarna som far runt över hela staden. Här kan du ha roligt i flera dagar, vare sig det handlar om att se historiska sevärdheter i stadskärnan eller lyssna på de senaste indiebanden på en av Sveriges största musikfestivaler Way out West. I Göteborg är havet, sältan och vågorna aldrig långt borta. Du har också alltid nära till muséer, sevärdheter, underhållning och på natten ett pulserande nattliv.

Boende i Göteborg

I Göteborg finns det gott om boendealternativ. För den som vill hitta ett billigare alternativ till hotell och slippa överfulla vandrarhem- bör boka med Wimdu. Wimdu har ett stort utbud av lägenheter, rum och semesterhus som passar olika resnärer och budgetar. Boka en lyxig lägenhet med balkong i centrala Göteborg eller varför inte boka ett semesterhus eller en mysig stuga i natursköna Skärgården.

Visste du att..

 • Göteborg är en relativt ung stad enligt europeiska mått, den grundades först år 1621
 • Göteborg har Nordens största hamn
 • Den världsberömde skådespelaren Stellan Skarsgård är född och uppvuxen i Göteborg
 • Liseberg i Göteborg finns den största berg- och dalbanan byggd i trä av alla sådana åkattraktioner i norden, den heter Balder.

City Card

Som turist i Göteborg är det värt att överväga att investera i ett City Card . Detta kort har kommit fram för att ge turister chansen att se och uppleva så mycket av Göteborg som möjligt, utan en massa krångel. Med Göteborg City Card får du fri entré på flera ställen särskilt Aeroseum , ett flygmuseum, Alfons Åberg Kulturhus , en underbar plats för barn, Liseberg som är roligt för hela familjen, vackra Gunnebo slott och trädgårdar så väl som Göteborgs stadsmuseum och många fler. Du sparar också mycket pengar på transport då Göteborg City card ger dig fri kollektivtrafik under din vistelse, har du tagit bilen till Göteborg ger kortet dig även gratis parkering på flera ställen. Förutom detta har även flera butiker rabatter som endast innehavare av kortet får ta del av!

Sevärdheter

Det finns mycket att se i Göteborg och det bästa sättet att uppleva staden är genom att åka på en av alla spårvagnar, ta en båttur eller hyra en cykel för att bara glida runt och ta in atmosfären. Är du intersserad av historia kanske du skulle vilja besöka Carlstens Fästning som ligger på Marstrandsön en bit utanför staden. Fortet erbjuder en unik upplevelse i form av maträtter som utarbetats av fästnings egna 300 år gamla recept. Du kan också se hur soldater stationerade här och bodde innanför fästningens väggarna. Du kommer få uppleva musikunderhållning, teater, skattjakt och mycket mer. Du borde antingen åka tidigt eller göra det till en dagsutflykt då fortet ligger ungefär en timme nordväst om Göteborg Centralstation med kollektivtrafik. Det finns många museer i staden som är mycket populära, Aeroseum, Göteborgs konstmuseum, Universeum, Volvo Museum, Göteborgs stadsmuseum, Naturhistoriska Världskulturmuseet och Sjöhistoriska museet för att nämna några, dessutom finns det flera konstgallerier i staden.

Gunnebo slott och slottsträdgård

Gunnebo slott och slottsträdgård byggdes på 1700-talet, och slottet är en av Sveriges mest prestigefyllda byggnader. Slottet är mycket centralt, det är inte mer än 10-15 minuter från centrum med bil eller buss. Gunnebo slott och trädgårdar är öppen hela året, men för att få ut det mesta av besöket är det bäst att komma hit på våren eller sommaren då blommorna slår ut. Detta betyder inte att slottet och trädgården inte är värda ett besök på hösten eller vintern, kommer du att passera under hösten kommer det att finnas en skördemarknad och på vintern, eller åtminstonei december en mysig julmarknad här.

Way Out West och Slottsskogen

Varje år i augusti månad kommer Way Out West till Göteborg. Way Out West är en festival som hölls för första gången 2007. Festivalen kommer att hållas i Slottsskogen och en bra blandning av Rock, Hip Hop och Electro musik spelas. Festivalen är nu mer än bara musik, här hålls flera kulturevenemang så som utställningar, filmvisningar och teateruppträdanden. Festivalen är dessutom inte begränsad till konserterna i Slottsskogen , festivalen fortsätter även utanför festivalområden, med uppträdanden av olika band på flera ställen inne i Göteborg centrum – så kallade Stay out West.

Redo att boka?

VÅRA LÄGENHETER HAR ETT GENOMSNITTSBETYG PÅ 9/10! SÅHÄR SÄGER VÅRA GÄSTER:

ove
ove
10 Enastående
augusti 2017
Mysig o fräsch lgh, centralt i Gamlestan

Vår vistelse hos Stina var helt perfekt. Mysig lägenhet med många restaurangmöjligheter på gångavstånd. Lite struligt med parkering men när man väl förstod systemet så fungerade det. Bra kontakt med Stina både innan, under och vid avresa...

Peter
Peter
10 Enastående
juni 2017
Mysig o fräsch lgh, centralt i Gamlestan

Några kompisar besöker Göteborg och detta boende passade oss perfekt. Trevlig och flexibel värdinna. Bra förbindelser in till Göteborg. Charmigt ställe med vad man kunde se en god och öppen grannskap. Kan inte annat än ge boendet högt be...

Robin
Robin
10 Enastående
juni 2017
Mysig o fräsch lgh, centralt i Gamlestan

Väldigt mysigt och funktionell lägenhet i Gamlestaden. Perfekt med spårvagn så nära också. Kan verkligen rekommendera!

Kalle
Kalle
8 Mycket bra
maj 2017
Central- och Calm Room äldre stil

Som alltid tidigare en trevlig vistelse där allt har fungerat utmärkt. Rekommenderas starkt. /KALLE

Vi är Wimdu…

Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mer än 10 miljoner bokade nätter

  Europas största portal för stadslägenheter.

 • Wimdus trippelkontroll

  I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

 • Trustpilot

  Vårt betyg på Trustpilot är
  Utmärkt (8.9/10)

…och vi älskar våra lägenheter