Boende i Hawaii

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Hawaii

Lägenheter och Boende i Hawaii

Hawaii är en skärgård av 19 vulkaniska öar. Få platser i världen är så särpräglade som Hawaii. Och det är väl knappast undra på, med tanke på öarnas läge mitt ute i Stilla havet; med långa avstånd till omvärlden. Sex av de större öarna är öppna för turism, dessa är Hawaii ( även kallad Big Island, för att undvika förvirring!), Oahu, Maui, Kauai, Molokai och Lanai . Honolulu är huvudstad i Hawaii och ligger på ön Oahu, som är den mest befolkade och utvecklade av öarna . 4 av 5 Hawaiians bor på denna ö, och North Shore har några av de största vågorna i världen på vintern . Men det är de andra öar som Maui och Kauai, som är hem för de naturliga underverk som Hawaii är känt för. Naturen på Hawaii-öarna består av berg, vulkaner och tropiska skogar, och på grund av det isolerade läget finns här många djur- och växtarter som inte återfinns på andra platser i världen. Utöver den fascinerande naturen är Hawaii naturligtvis också ett resmål som lockar äventyrslystna turister. Som Hawaiibesökare har du en rad olika boendealternativ att välja bland, och via Wimdu hittar du bland annat mysiga stugor, hus direkt intill stranden, och lägenheter med balkong i centrum.

Kuriosa

 • På 60-talet, träna amerikanska astronauter på att gå på månen genom att promenera över Mauna Loas härdade lavafält.
 • Surfing uppfanns av polynesier som bosatte sig på Hawaii för tusentals år sedan .
 • Hula-dans utfördes ursprungligen av välutbildade män som en form av tillbedjan.
 • Hawaii är den enda staten som fortsätter växa i storlek, tack vare pågående vulkanutbrott .
 • Den hawaiianska ordet för hej och adjö, aloha, betyder "kärlek", "medkänsla" och "nåd" .
 • Hawaii konsumerar mest Spam (burkskinka) i världen, förutom Guam .

  Sevärdheter

  Det finns massor av saker att göra på öarna Hawaii, så för att göra dina val lite enklare, har vi listat några av de mer intressanta sevärdheterna nedan: 1) Om du reser till Hawaii mellan december och april, bör du inte gå miste om chansen att se knölvalar på äventyr mot Hawaiis varma vatten! 2) Strandlivet på Hawaii är fantastiskt, med en ljum, behaglig temperatur nästan hela året . Surfing är som en religion här, men dykning och snorkling är också mycket populära vattensporter. På Maui ligger Molokini Crater som är en delvis nedsänkt vulkankrater som går att utforska på ett dyk . Hulopoe Beach i Hulopoe Bay är ett annat måste – här är vattnet kristallklart, sanden pärlvit och där finns skyddade plaskdammar huggna ur vulkanisk sten. 3) För dem som vill lära känna lite mer om hawaiiansk kultur, då en dag ut på den polynesiska Cultural Center på Oahu är värt att kolla in . 4) På Oahu kan du dyka i en bur med attackerande hajar runt om, eller om du är ute efter en lugnare aktivitet kan du bege dig mot Dole Plantation och se (och äta) deras färska ananas 5) En av de mest fascinerande aktiviteterna på Hawaii måste nog vara att ta en dagstur till Hawaii Vulcanos National Park. Parken är listad som ett världsarv och är hem till Kilauea, en av de mest aktiva vulkanerna på jorden. När du är här kan du vandra genom vulkaniska kratrar, utforska regnskogarna, besöka ett museum och ta en promenad genom en så kallad ”walk-in lava tube”. Parken är också full av otrolig historia och är en helig plats för infödda hawaiibor.

  Det Hawaiianska Köket

  Maten på Hawaii är en färgstark blandning smaker från Hawaii, USA, Portugal och Asien. Ett bra sätt att uppleva den traditionella hawaiianska maten är att delta i en Luau, en hawaiiansk grillfest. Även om det ofta är lite dyrare, är det en unik matupplevelse vanligtvis med polynesisk underhållning med musik och dans. Traditionella hawaiianska rätter inkluderar :

 • Kalua-gris - fläsk insvept i bananblad som ångas i en grund panna.
 • Locomoco - hamburgare på ris, med ett rinnande ägg och sås, gott tillsammans med tabasco och äta ofta till frukost eller lunch .
 • Taro - blad som bakas med kokosgrädde och bläckfisk .
 • Spam Musubi - salt japanskt ris format i fyrkanter och toppade med spam, sedan insvept i sjögräs.

Om du är på väg ut på en dagstur eller vill ta med några mellanmål tillbaka till lägenheten så kan du köpa lokalt gjorda (asiatiskt inspirerade) frukt och kex. Li hing mui är saltade och torkade plommon med en unik smak av salt, surt och sött. Arare är japanska riskex smaksatta med soja.

Boende på Hawaii

På Hawaii finns det en uppsjö av boendealternativ, men om du inte vill bo bland en massa turister kan du välja att bo i ett äkta hawaiianskt hem. Med Wimdu kan du välja att antingen bo hos en värd som kan agera privat guide under resan, eller så bokar du ett boende som är privat, bara för dig! Vi har massor semesterbostäder, så som hus och villor med pool och semesterlägenheter vid havet, men även enklare rmu och studios för dig som reser på en budget. Säkerligen kommer du hitta ett boende som passar dig, om inte annat kan vi hjälpa dig. Wimdu önskar dig en underbar resa till Hawaii!

Vi är Wimdu…

Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mer än 10 miljoner bokade nätter

  Europas största portal för stadslägenheter.

 • Wimdus trippelkontroll

  I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

 • Trustpilot

  Vårt betyg på Trustpilot är
  Utmärkt (8.9/10)

…och vi älskar våra lägenheter