Boende i Hong Kong

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Hong Kong

Lägenheter och Apartments i Hongkong

Hongkong konkurrerar med London och New York i området möjligheter, 24-timmars livsstil med roliga aktiviteter, men lokalbefolkningen känner att Hongkongs själ har mer gemensamt med Sicilien. Det finns så mycket att se och göra i Hongkong och massor av hotell och vandrarhem ligger i hjärtat av staden. Lägenheter och pensionat är ett annat alternativ när du besöker staden, du kan se nya stadsdelar och områden som du normalt inte skulle se. Vad finns det att göra i Hongkong? Nåväl, vi rekommenderar att du går till Victoria Peak, en berömd utsiktspunkt som kommer få dig att förstå varför folk jämför Hongkongs skyline med New Yorks.Nan Lian trädgård är en annan av Hongkongs bästa attraktioner och betraktas som en av stadens vackraste platser. Det är en dekorativ trädgård med stenar, vatten och trä strukturer och är en lugn oas från livliga Hongkong.

Rolia Fakta

 • Namnet Hongkong betyder "doftande hamn".
 • Det finns fler Rolls Royce per person i Hongkong än någon annanstans i världen.
 • ¾ av Hongkong är landsbygd - det finns 24 parker, kullar, skogar och reservoarer - inte undra på det andra kvartalet är så tätbefolkat!
 • Befolkningen i Hongkong förbrukar tredubbla världsgenomsnittet på te - det är 1.4kg per person!
 • Folk från Hongkong är smarta - staden har en genomsnittlig IQ på 107.

Om Hongkong

Hongkong är känd som den "korsning i världen" där österländsk kultur möter den västerländska kulturen. Den har en unik historia och en anmärkningsvärd framtid - dagens Hongkong är en kombination av 5000 år av kinesisk tradition, och mer än 150 år av kolonialt inflytande. Hongkong består av fyra olika områden - Kowloon, Hongkong Island, de nya territorierna och de avlägsna öarna. Den gemensamma uppfattningen är att Hongkong är en stad men det är faktiskt en vidsträckt skärgård bestående av 260 öar. De flesta människor bor i Kowloon-området och det finns mycket att se och göra där. Hongkong ön togs av britterna år 1842 då ön bestod av några få fiskebyar. Det gavs tillbaka redan 1997 men åren av kolonialt styre har förändrat Hongkong till en blomstrande internationell stad. Bevis av kolonialt styre är överallt, inte minst i arkitekturen i centrala Hongkong där det finns många hus byggda i brittisk stil. Hongkong har idag en befolkning på över 7 miljoner människor och är en av de mest tättbefolkade områdena på jorden. Hongkongs 4 områden är uppfriskande annorlunda - du kan hitta dig själv strosa längs en boulevard i Kowloon eller på en öde strand på en av de belägna öarna.

Utanför de upptrampande vägarna

Vi skulle vilja ta tillfället att berätta om några platser i Hongkong som sannolikt inte kommer att få ett omnämnande i en guide bok. Hongkong har många ansikten och det vore synd att inte avvika från den välbekanta vägarna för att titta på en annan sida av Hongkong. De flesta turister åker till Tsim Sha Tsui waterfront promenade men det finns även mer imponerande utsiktsplatser över Hongkongs skyline. Vi rekommenderar West Kowloon Waterfront Promenade eller imponerande utformad Kwun Tong promenade.

Shopping

Hongkong är känt för shopping och det finns många köpcentrum, exklusiva designbutiker och gatumarknader. Mode är väldigt viktigt i Hongkong, ett bra ställe att besöka för att få en uppfattning om dagens asiatiska trender är GOD. Denna "livsstils butik" ligger i Causeway Bay shoppingdistrikt. GOD står för "gods of desire" och butiken är känd för sina banbrytande stilar. En annan sida av Hongkongs shoppingupplevelse kan hittas i Mongkok området Kowloon. Mongkok ser ut som vad du kan föreställa dig Hongkong att se ut - gator fyllt med skyltar, street food och bullrande marknader. Den Mongkok Bird Market är en fascinerande plats att observera vad som är en mycket gammal kinesisk tradition. Äldre Hongkong bor som samlar fåglar, inte bara för sitt utseende utan också för deras röster. Marknaden är ett seriöst ställe där fåglarna köps och utbyts. De på marknaden pratar och de utbyter historier samtidigt som de håller sina fåglar i stort sett på samma sätt människor i västvärlden kan umgås när de tar sina hundar på en promenad. Liksom de flesta av Hongkongs marknader, är det bäst att komma tidigt för att få full upplevelse.

Att ta sig runt

Hongkongs Internationella Flygplats är beläget väster om Kowloon. Det bästa sättet att nå Kowloon är att ta Airport Express tåget som avgår var 10 minut och tar 24 minuter till Kowloon station. Det finns många sätt att resa runt Hongkong och staden har en av de säkraste och effektivaste kollektivtrafiksystemen i världen. Octopus-kortet stadens version av Londons Oyster Card och gör betalning för transport snabbt och enkelt. MTR är Hongkongs tunnelbana och är det bästa sättet att resa runt i staden. Det finns massor av färjor som förbinder Kowloon och Hongkong Island och de avlägsna öarna. Det finns dubbeldäckare på Hongkong Island också, och har varit verksamma genom Hongkong livligaste distrikt sedan 1904. Ta en plats på övre däck och njuta av utsikten medan du rider genom de livliga gatorna!

Redo att boka?

VÅRA LÄGENHETER HAR ETT GENOMSNITTSBETYG PÅ 9/10! SÅHÄR SÄGER VÅRA GÄSTER:

Nils Erik
Nils Erik
10 Enastående
september 2012
Bekväm studio till 4ppl i CWB

Billigt, ligger bra till(MTR)

Nils Erik
Nils Erik
10 Enastående
september 2012
Stylish 1 sovrum lägenhet med Nice plattform i Wan Chai (4B4)

Bra som vanligt, rent, snyggt, fräscht och centralt. Kommer tillbaka! Uppskattar närheten

Nils Erik
Nils Erik
10 Enastående
september 2012
Fullt utrustad studio i centrala

Bra pris centralt, fräscht, nära till spårvagn, tunnelbana och mycket Hong kong miljö. Mycket för pengarna!

Nils Erik
Nils Erik
10 Enastående
september 2012
Stylish 1 sovrum lägenhet med Nice plattform i Wan Chai (4B4)

värt pengarna, mitt i Hongkong och ändå nästan som hotel fast mer avskilt samt privat. kommer igen!

Vi är Wimdu…

Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mer än 15 miljoner bokade nätter

  Europas största portal för stadslägenheter.

 • Wimdus trippelkontroll

  I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

 • Trustpilot

  Vårt betyg på Trustpilot är
  Utmärkt (8.9/10)

…och vi älskar våra lägenheter