Så fungerar Wimdu

Wimdu är Europas största plattform för citylägenheter. Upptäck hur du bokar boende nedan.

Hur du reser med Wimdu

Placeholder

Hitta boende

Att hitta ett boende är enkelt. Skriv bara vart du vill åka i sökfältetet och välj datum för att söka. Klicka på bostäder för att se mer information och för att läsa recensioner om fastigheten.
Placeholder

Boka ditt boende

Innan du bokar, rekommenderar vi att skicka ett meddelande till värden för att få mer information och för att bekräfta att bostaden är ledig. När du har valt ut en bostad, fortsätt till kassan för att skicka en bokningsförfrågan till värden.
Placeholder

Bekräftelse mottagen

När du har skickat en förfrågan, har din värd 24 timmar på sig att acceptera bokningen. Vi skickar dig ett e-postmeddelande så att du vet när din bokning accepteras. Med tjänsten Boka Direkt, kan dina bokningar bekräftas automatiskt och du erhåller en bekräftelse direkt per mail. För att säkerställa att din betalning är säker, så överför Wimdu pengarna till värden först 24 timmar efter att du har checkat in.
Placeholder

Trevlig resa!

När din bokning är bekräftad, kan resan starta! Du kommer att få kontaktuppgifter till värden så att du kan berätta din ankomsttid. Din värd kommer att möta dig vid bostaden, visa dig runt och lämna över nycklarna.
Placeholder

Lämna en recension

Efter din vistelse, är det viktigt att lämna en recension om bostaden. Din åsikt är viktig så att framtida gäster kan få en god inblick över boendet.
check reviews save lock money headphones globe photos triple-tick conditions guests ribbon description

Varför resa med Wimdu?

 • Spara upp till 70%

  Upptäck de bästa erbjudandena på populära städer och resmål med våra Wimdu WOW-erbjudanden - och spara upp tll 70%!

 • Kvalitetskontrollerade lägenheter

  Vi arbetar hårt för att se till att gästerna får en Wimdu kvalitetsupplevelse. Därför har vi introducerat vår Wimdu trippelkontroll för att verifiera att bostäderna lever upp till våra strikta krav.

 • Stort utbud av bostäder

  Välj bland över 350.000 citylägenheter i mer än 150 länder över hela världen - från Berlin till Peking. Du kommer hitta det perfekta boendet för dig.

 • Tusentals recensioner

  Över 1 miljon gäster har redan bokat över 5 miljoner nätter med Wimdu, och vi uppmuntrar alla gäster att lämna en recension efter deras vistelse - vilket gör det lättare att välja en bostad.

 • Gratis kundservice dygnet runt

  Oavsett om frågorna gäller en bostad eller betalning, så hjälper vår flerspråkiga kundtjänst gärna till. Helt enkelt kontakta oss under Hjälpsektionen.

Gästfrihet på Wimdu

Vi samarbetar med våra värdar för att se till att gästerna får en fantastisk vistelse. För mer information, läs våra riktlinjer för värdar.
Våra gästfrihets standard
Placeholder

Våra kvalitetskrav

 • Boendecheck

  För att säkerställa kvalitet, utför vi kontroller på plats för bostäder. Tusentals bostäder har redan kontrollerats på plats och fler står på tur.

 • 365 Check

  Efter en första kontroll på plats, fortsätter vi med stickprov under hela året, för att vara säkra att kvaliteten upprätthålls.

 • Recensioner av Gäster

  Gäster som har bott i en Wimdu bostad uppmuntras att lämna en recension av boendet för framtida gäster.

FAQ Grunderna

 • Är min betalning säkert bearbetad?

  Betalningar är säkert bearbetade genom krypterade anslutningar. Så fort du skickar en förfrågan, kommer den totala kostnaden omedelbart att reserveras på ditt konto. Beloppet kommer endast att dras från ditt konto om den mottagande accepterar din bokningsförfrågan.

 • Hur kan jag kontakta en värd?

  Gästerna kan enkelt kontakta värdar genom att använda Wimdu meddelandesystem. Skicka ett meddelande till värden genom att klicka på värdens "Kontakt" knapp som finns under värdprofilbilden på den högra sidan av annonsen.

 • Vad gör jag om min värd annullerar min bokning?

  Om värden annullerar din bokning kommer vi att meddela dig direkt. Vi hjälper dig att göra en ny bokning eller så kan du välja att få en full återbetalning för din bokning.

 • Var kan jag hitta information om min bokning?

  Du får värdens kontaktuppgifter och fullständiga adress till fastigheten via din "Bokningsbekräftelse" per e-post. Denna information kan också ses i "Mina resor" avsnittet av ditt användarkonto.