Boende i Island

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Island

Lägenheter och Boende på Island

Iceland Apartment With View Island är en vulkanisk ö som ligger i norra Atlanten och betraktas som en del av norra Europa. Island har förhållandevis svala somrar och milda vintrar på grund av golfströmmen och dess närhet till polcirkeln. Ön har en otroligt vacker natur som har formats av glaciärer, erosioner och jordplattornas rörelse. På Island finns det även stora floder, många vattenfall och imponerande varmvattenkällor som även kallas för Gejsrar. Dessa Gejsrar kastar upp likt en fontän, mer eller mindre regelbundet, kokande vatten och ånga. Jordskorpan på Island är betydligt tunnare än på många andra ställen i världen, vilket bidrar till att ytan ligger närmare den flytande lavan i underjorden och bidrar till att det finns så många varmvattenkällor runtom på ön. Island är känt för sina varmvattenkällor och en av de mest kända är Geysir på södra Island. Bästa tiden att besöka Island är från maj till september då naturen står i blom och dagarna är ljusa och långa. I sydvästra delen av Island ligger huvudstaden Reykjavik som har en befolkning på 120.000 invånare och är öns kulturella och ekonomiska centrum. På södra Island finns de flesta turistattraktionerna så som den Gyllene cirkeln som är en populär turistrutt. På södra Island kan du upptäcka dramatiska vattenfall och imponerande lavafält, medan västra sidan har Snæfellsjökull glaciär samt öarna i Breiðafjörður.

Semesterboende på Island

Island har en välutvecklad turistnäring och på hela ön finns det gott om boendealternativ som hotell och vandrarhem. För den som letar efter ett alternativ till dyra hotell och överfulla vandrarhem bör boka med Wimdu som har ett stort utbud av privata lägenheter, stugor och rum. Hyr en lägenhet i centrala Reykjavik eller en stuga mitt i naturen i den södra delen av Island, det finns många bostäder att välja mellan som passar olika typer av resenärer och budgetar.

Kort fakta

 • Öl var olagligt på Island fram till 1989 li>
 • En islänning konsumerar i genomsnitt 370 liter mjölprodukter per år
 • Alla islänningar tilltalar varandra med förnamn - även till statsministern
 • Isländska folket älskar bio – och tittar på bio mer än något annat land!
 • 60% av befolkningen bor i Reykjavik
 • Det isländska språket har i stort sett varit oförändrat under 1000 år
 • Att göra och se

  Landmannalaugar är ett otroligt vacker område som ligger nära Reykjavik, det går bra att ta en buss dit och upptäck det imponerande landskapet som du inte kommer att se någon annanstans! Þingvellir nationalpark även kallat Tingvalla hör till UNESCO:S världsarvslista och är en populär turistattraktion, den är belägen vid islands största sjö och det sägs det är platsen för där landets första riksmötet hölls. Området kantas av branta berg och lava som uppstod efter en spricka i blocken för flera århundrade sedan och är även platsen där Bröderna Lejonhjärta till stora delar spelades in.

  För den som vill uppleva den vackra naturen bör göra det från hästryggen, det finns gott om olika arrangörer som organiserar turer med islandshästar.

  Glaciärvandring är en mycket populär aktivitet bland turister och invånarna och det finns många företag erbjuder vandringar året runt. Det mest populära området för detta är nationalparken Skaftafell i sydöstra delen av Island där du hittar fantastiska glaciärer. Forsränning är också en populär aktivitet - norra Island har några av de bästa floderna för forsränning så som Vestari, Austari och Jokulsa.

  Mat och dryck h2>

  Det isländska köket har sitt ursprung i det skandinaviska köket från tiden då ön beboddes av många skandinavier och vikingakolonierna, men ön har även öppnat upp för andra influenser de senaste åren. Viktiga ingredienser är fortfarande lamm, fisk och mjölk. Traditionell isländsk mat och desserter som du borde hålla utkik efter är skyr (youghurt liknande), hangikjöt (rökt lamm- eller fårkött), kleinur ( isländska klenätter) och bollur ( isländska semlor). Om du väljer att hyra ett privat boende med Wimdu har du också möjlighet till att laga din mat i ett traditionellt isländsk kök.

  Att ta sig runt

  Den största flygplatsen på ön är Keflavik och den ligger en bit utanför Rekjavik. Det finns ingen järnvägsservice på Island och det bästa sättet att ta sig in till stan är med Airport Express som stannar direkt utanför ett flertal hotell. Att ta sig runt Island görs bäst med bil då långväga bussresor kan bli dyrt – och ännu dyrare blir det att flyga! Huvudvägen kallas för "Ringvägen" och den knyter samman flera av de större städerna och passarar även många andra intressanta delar av ön. Totalt är vägen på 1339 km och det tar ca en vecka att ta sig runt hela ringen och dels stanna till på många ställen under färdens gång. Flygning är även ett populärt sätt att ta sig runt Island och det görs i stor utsträckning av lokalbefolkningen. Var försiktig om du flyger in i en av fjordarna - det kan bli en skakig resa!

  Redo att boka?

  VÅRA LÄGENHETER HAR ETT GENOMSNITTSBETYG PÅ 9/10! SÅHÄR SÄGER VÅRA GÄSTER:

  Boel
  Boel
  10 Enastående
  augusti 2017
  Lägenhet med balkong och TV

  Mycket bra lägenhet i Reykjavik. Där finns allt du behöver. Lätt att parkera. Kort biltur in till centrum. Värdparet mycket hjälpsamma.

  Tore
  Tore
  8 Mycket bra
  juni 2016
  Centrally located, nice 2-Room App.

  Trevlig lägenhet med mycket bra läge och nära till många restauranger och affärer. Kändes som att vara "hemma" hos någon. Bra sovrum med bra sängar. Toalett och dusch i minsta laget, men fungerade. Fanns inte någon TV - dock mycket bra ...

  Mattias
  Mattias
  8 Mycket bra
  april 2016
  Mysig Studio i Reykjavik

  Stugan var precis som bilderna visade och låg på behändigt gångavstånd till centrum. Positivt att det fanns en supermarket på andra sidan gatan plus att det var fri parkering på gatan. Minus var att teven inte funkade men wifi-anslutning...

  Anna
  Anna
  8 Mycket bra
  oktober 2015
  RoofTop Reykjavik med balkong

  Toppen läge. Fräscht och mysigt.

  Vi är Wimdu…

  Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

  bookings guests properties numbers review triple-check save
  • Mer än 10 miljoner bokade nätter

   Europas största portal för stadslägenheter.

  • Wimdus trippelkontroll

   I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

  • Trustpilot

   Vårt betyg på Trustpilot är
   Utmärkt (8.9/10)

  …och vi älskar våra lägenheter