Boende i Jerusalem

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Jerusalem

Lägenheter och Apartments i Jerusalem

Jerusalem är en av världens äldsta städer och troligen också en av de mest berömda på grund av sin roll som betydelsefull religiös plats, det är en helig stad för tre religioner (islam, kristendom och judendom). Staden av guld, som det staden kommit att bli känd som på hebreiska, är en fascinerande unik plats där det första århundradet gnuggar axlar med det tjugoförsta århundradet, där alla knuffas för legitimitet och utrymme, och där pittoreska "gamla" kvarter trängs med glittrande kontorstorn och höghus. Hit reser folk från hela världen på pilgrimsresor, eller bara för att uppleva en unik plats med rik historia och ett överflöd av sevärdheter. Med Wimdu kan du boka ditt semesterboende i Jerusalem, och du kan välja mellan allt från lyxiga semesterlägenheter till söta små sommarstugor i utkanten av staden, men även fräscha loft och apartments så väl som mindre studios. Ditt Wimdu-team önskar dig en fantastisk resa till Jerusalem!

Jerusalems distrikt

Jerusalem är en stor stad och kan delas upp i flera distrikt:
 • Den gamla staden och dess väggar är med på UNESCO: s världsarvslista. Denna lilla antika stad är hem till heliga platser för judar, kristna och muslimer, och är den viktigaste platsen i Jerusalem.
 • Västra Jerusalem är det obestridligen judisk-israeliska delen av Jerusalem, även känd som Nya Jerusalem, det är det moderna kommersiella hjärtat av staden, och har blivit fokus för utvecklingen i huvudstaden från tiden för skapandet av staten Israel år 1948 fram till sexdagarskriget 1967.
 • Östra Jerusalem är ungefär den östra sidan av Jerusalem, och består av territoriet taget av Israel från Jordanien under sexdagarskriget år 1967. Det är nu hem för nästan 200.000 judar medan de flesta av Jerusalems muslimska och kristna befolkningen på cirka 250.000 länge har bott här.
 • Me'a Shearim är det område i Jerusalem som bebos till stor del av ultra-ortodoxa judar, en plats där det krävs blygsam klädsel. Området ser ut som en gammal polsk stad från 1800-talet.
 • Den Tyska Kolonin är ett område i Västra Jerusalem sydost om stadens centrum. Det är en underbar plats att dricka kaffe och äta på restauranger. Du kan höra fler "Anglos" som talar engelska än hebreiska på dessa gator.
 • Ein Kerem är en relativt avskild stadsdel i Västra Jerusalem som har en småstadskänsla. Det är omgivet av pittoreska kullar med olivträd och cypresser, hem till konstnärer och skulptörer som har öppnat många gallerier här. Flera kyrkor byggdes på platsen då det tros vara födelseplatsen för Johannes Döparen. Före 1948, var platsen en arabisk by som hette Ayn Karim och dessförinnan, den judiska byn Beit Hakerem.

Gamla stan

Gamla stan är den atmosfäriska historiska kärnan i Jerusalem omgiven av väggar från den ottomanska perioden, fylld med platser av massiv religiös betydelse. Observera dock att platserna ofta är specifika för en viss religion, vissa områden får man som icke-troende inte besöka och vissa klädkoder gäller på andra platser. Heliga gravens kyrka eller Uppståndelsekyrkan är en kyrka på slutet av Via Dolorosa, i den kristna delen av Gamla stan. Det är den mest heliga kristna platsen i världen. Den första kyrkan på platsen byggdes av drottning Helena, mor till kejsare Konstantin. Den heliga graven i Jerusalem är dit kristna pilgrimer kommer, och därför är det här mycket människor.

Tempelberget är viktigt för både judar och muslimer, i den utsträckning att vildsinta internationella tvister har uppstått över den. Mitt på berget finns en klippa som sägs vara den plats där Abraham nästan offrade Isak, enligt Första Moseboken, en plats som då kallades Moria berg. På samma plats skall Muhammedenligt islamisk tradition ha börjat sin himmelsfärd. Över den klippan är Klippdomen byggd, och en liten bit därifrån ligger Al-Aqsamoskén, vilket är är den punkt där islams profet, Mohammad, tros ha stigit upp till himlen. På tempelberget byggde kung Salomo det första templet på niohundratalet f.Kr. Templet förstördes babylonierna 586 f.Kr., och på femhundratalet f.Kr. uppfördes det andra templet med stöd av perserkungen Kyros II. Detta tempel förstördes i sin tur av romarna år 70 e.Kr. Av det andra templet återstår bara den Västra muren som i kristen tradition kallas för Klagomuren.

Det judiska kvarteret i Gamla stan byggdes om helt år 1969 efter arabisk-israeliska kriget år 1967. Den rymmer fortfarande många gamla mästerverk som Cardo från 700 f.Kr. som är en typisk romersk gata som består av affärer mellan två rader pelare, Brända huset är resterna från ett hus som förstördes av romarna när de tillintetgjorde Jerusalem för 2 000 år sedan, och Västra Klagomuren (50 f.Kr.) som är en helig plats för judarna eftersom muren var en del av Templet och i närheten av det Heligaste av heliga innanför Templet.

Sevärdheter

I Jerusalem kan man hålla sig upptagen i veckor om man vill se alla intressanta och religiöst viktiga platser. Vill man dessutom ha tid att sluka in atmosfären, äta god lokal mat och gå på marknader måste man begränsa sig lite. De bästa, och kanske viktigaste sevärdheterna enligt oss är:

 • The Israel Museum är det största museet i Israel. Museet är den största kulturella institutionen i Israel och rankas som ett av de ledande konst- och arkeologimuseérna i världen. Bland annat innehåller museet världens största samling av arkeologi som relateras till bibeln och det förlovade landet. Museet innehåller "helgedom till boken" där Dödahavsrullarna hålls. Den har också en storskalig modell av Jerusalem under antiken.
 • Yad Vashem är Israels Förintelsemuseum. I muséet finns det omrking 62 miljoner dokument, fotografier och videos, så väl som ett register över alla judiska offer. Yad Vashem ligger på Har Hazikaron, Åminnelseberget, i Jerusalem. Vid institutionen ligger också De rättfärdigas trädgård. Trädgården är en plats för att hedra de ”rättfärdiga bland folken”, det vill säga de icke-judar som skyddade judar under andra världskriget. Här har bland annat Oskar Schindler planterat ett träd.
 • The Garden Tomb på Nablus Road i Östra Jerusalem markerar vad många tror är platsen för Golgata och Jesu grav. Graven ligger i en lummig stor trädgård som är en bra paus från det liv och rörelse som ständigt pågår i Östra Jerusalem.
 • Olivberget är en ås öster om det gamla Jerusalem som ofta nämns I Bibeln som platsen för olika viktiga händelser. Det har varit en judisk begravningsplats i 3000 år och ungefär 150 000 människor ligger begravda här. Enligt judisk tro kommer de första som återuppstår när Messias kommer tillbaka, vara de begravda där. På berget står bland annat Jesu tårars kyrka och Fader Vår-kyrkan, den senare på en plats där en grotta utpekas som den plats där Jesus övernattade när han var i Jerusalem. På sydsidan av Oljeberget finns Betania där Jesu vänner Marta, Maria och Lasarus ska ha bott.

Boende i Jerusalem

Wimdu har många olika typer av semesterbostäder i Jerusalem. Med oss kan du antingen välja att bo privat eller med en värd som kan agera personlig guide under din resa. Vi erbjuder exempelvis privata lägenheter men även billigare rum i centrum. Oavsett vilken typ av boende du letar efter är vi säkra på att du kan hitta det hos oss!

Vi är Wimdu…

Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mer än 10 miljoner bokade nätter

  Europas största portal för stadslägenheter.

 • Wimdus trippelkontroll

  I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

 • Trustpilot

  Vårt betyg på Trustpilot är
  Utmärkt (8.9/10)

…och vi älskar våra lägenheter