Boende i Las Palmas de Gran Canaria

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Las Palmas de Gran Canaria

Lägenheter och Boende i Las Palmas de Gran Canaria

Las Palmas Gran Canarias huvudstad Las Palmas som grundades 1478, har varit en svensk favorit sedan det första charterplanet landade på Las Palmas. Kanarieöarnas lockar människor från hela världen med sina vackra stränder, goda mat och gemytliga befolkning. Las Palmas är en stad av många ansikten, här möts storstadspuls och avslappning i harmoni. Vare sig man bara vill ligga på stranden en hel dag, gå på en shoppingtur eller se historiska byggnader och områden, så kan man göra det här. Las Palmas har länge varit ett chartermål och det finns ett stort utbud på hotell och vandrarhem. För den som önskar att hyra ett billigt boende men inte sänka på sin boendestandard bör titta närmare på Wimdu. Vi har bostäder som passar alla smaker, behov och prisklasser. Vare sig du är ute efter ett lägenhetshotell med pool, ett hundvänligt hyreshus eller ett billigare rum eller studio – så är vi säkra på att du kommer hitta ett boende som passar dig.

Visste du att..

 • Innan han upptäckte Amerika, stannade Cristobal Colón till vid Gran Canaria.
 • Guanches är en inhemsk sport till Kanarieöarna och påminner mycket om brottning.
 • Gran Canaria kommer från det latinska ordet ” Insula Canaria” och betyder ”hundarnas ö”.

Sevärdigheter och saker att göra

Den gamla delen av Las Palmas består av distrikten Vegueta och Triana. Kärnan i Vegueta består av Plaza de Santa Ana där katedralen av samma namn står. Catedral de Santa Ana är en av Las Palmas mest ikoniska byggnader. Dess konstruktion började runt 1500 men katedralen stod klart först fyra århundraden senare, detta har resulterat i många olika arkitektoniska stilar så som gotik, barock och neoklassiska. I katedralens södra flygel hittar man Museo Diocesano de Arte Sacro (Museet för religiös konst), som visar många värdefulla religiösa konstverk, här finns målningar av exempelvis holländska mästare och samlingar av spanska skulpturer från de senaste fyrahundra åren.

Bak katedralen är en av de främsta byggnaderna i Las Palmas, Casa de Colón (Columbus House). I palassene levde øyas første guvernør, men bygningen fikk sitt navn fra den tiden Christopher Columbus anses å ha bodd her da han fikk sitt skip reparert i 1492. Det er en veldig vakker bygning, med dekorerte dører og balkonger, gårdsrom og utskårne tak.

I Vegueta er det mange attraksjoner, noen bemerkelsesverdige er: Casa Regental, en bygning som er hovedsakelig fra 1600-tallet, der presidenten i Gran Canarias høyeste domstol er bosatt, og Casas Consistoriales (rådhuset ), et stilig hus fra 1800 - århundre, og Episcopal Palace (Bispegården), som bare har ornamentert fasade i et fly igjen etter en brann i 1599. II området inkludert Augustinerklostrets kirke hvor høyeste domstol til den barokke kirken San Francisco de Asis, den heller dystre Old seminaret og sist men ikke minst, Museo Canario (Canary Museum). Ikke langt fra museet finner du Plaza del Espiritu Santo - en koselig firkant områingat av historiske bygninger og en imponerende fontene i midten.

I Vegueta är du omringad av historia och sevärdheter i alla hörn, och även om Triana också är ett gammal kvarter så har denna del lite mer puls då det är Las Palmas viktigaste centrum för shopping. Med en lång huvudgata och flera varumärkes- och mindre butiker, kan shoppingsfantaster hålla sig upptagna i timmar. I Triana ligger även en av Las Palmas trevligaste parker,Parque San Telmo är en oas undan folklivet i Triana, här finnssskuggande palmer, bänkar, lekplats och en musikestrad. Här finns även ett trevligt kafé i artdeco-stil, dekorerat med färggranna, lysande kakelplattor, perfekt för en fika, lätt lunch eller drink.Du sitter under ståtliga trädkronor vid ett litet barock-kapell, Ermita de San Telmo, som helgats åt seglare och fiskare. En bit liten bit härifrån ligger försvarets högkvarter Gobierno Militar där Franco startade det spanska inbördeskriget 1936.

Få städer kan skryta med att ha en av de bästa urbana stränderna i världen, Playa de Las Canteras. Denna vackra gyllene stranden, skyddas av en naturlig barriär, vilket resulterar i milda strömmar. En promenad längs allén är ett måste, framför allt eftersom det är i La Puntilla du hittar några av de bästa fisk- och skaldjursrestauranger, några av de bästa restaurangerna för att njuta av färsk fisk. På motsatta änden, där sanden är svartare och havet vildare, håller surfarna till. Här hittar du även en av öns mest kända byggnader, Auditorio Alfredo Kraus, dedikerad till tenoren född på ön, här kan du gå på konserter med Atlanten i bakgrunden som syns från konsertsalens enorma fönster.

Redo att boka?

VÅRA LÄGENHETER HAR ETT GENOMSNITTSBETYG PÅ 9/10! SÅHÄR SÄGER VÅRA GÄSTER:

Marjut
Marjut
8 Mycket bra
januari 2018
Las Canteras Urban beach apartment

Mycket bra lägenhet och läge. Dålig köksutrustning och spis, trasig tvättmaskin. Tyvärr regnade det in från balkongen ovanför.

Conny
Conny
10 Enastående
december 2017
LAS CANTERAS BEACH FIRST LINE

En jättefin lägenhet. Motsvarade vida mina förväntningar. Välutrustat kök och tvättstuga. Läget helt super vid Canteras och balkongen är värd guld. Kan verkligen rekommenderas.

Birgit
Birgit
8 Mycket bra
november 2017
Apartment Las Canteras beach

Fantastisk trevlig lägenhet. Nära till både Las canteras och till Catalina parken. Mataffär i samma hus. Det enda negativa var att det inte var riktigt rent. Vi var tvungna att tvätta golvet och det var längesedan det var dammat. Men ja...

Gunilla
Gunilla
8 Mycket bra
november 2017
Home Sweet Home, near Las Canteras

Altanen är viktig för oss nordbor. Det bör framgå att den är "instängd". Det framgick inte av fotot. Vi är också glada för fönster att se ut igenom, så det borde nog också stå. En skarp kniv saknade vi i det annars välutrustade köket. En...

Vi är Wimdu…

Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mer än 10 miljoner bokade nätter

  Europas största portal för stadslägenheter.

 • Wimdus trippelkontroll

  I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

 • Trustpilot

  Vårt betyg på Trustpilot är
  Utmärkt (8.9/10)

…och vi älskar våra lägenheter