Boende i Lissabon

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Lissabon

Boende och lägenheter i Lissabon

Den historiska staden Lissabon är en av Europas mest iögonfallande och spännande resmål. Det är en fantastisk stad full av vacker arkitektur, bra mat och ett levande kulturliv. Det finns många saker att se i staden - monument, museer, katedraler, kloster och slott. En av de bästa sakerna med Lissabons sevärdheter är att de flesta av dem är antingen gratis eller annars mycket prisvärda. Det är ett nöje att resa runt Lissabon och det finns rikligt med billiga transportalternativ. Lissabons gamla världen atmosfär har behållits och det finns verkligen ingen annan stad som denna i Europa. Lissabon var en gång i centrum för världens rikaste imperium som har haft ett stort inflytande på den moderna världen. Lissabon har också några vackra stränder som är förvånansvärt tillgängliga från stadens centrum. Det finns många vandrarhem och hotell i Lissabons centrum. Det är dock svårt att hitta riktigt prisvärt boende - varför inte hyra en privat lägenhet, del i en lägenhet eller semesterhus? De ger en bra valuta för pengarna och chansen att uppleva hur det verkligen är att leva i den portugisiska huvudstaden!

Kuriosa

 • Vasco da Gama strax utanför Lissabon är den längsta bron i Europa - den är 17 300 m lång!
 • Den äldsta bokhandeln i världen, öppnades i Lissabon 1732.
 • Lissabon drabbades av en katastrofal jordbävning följt av en tsunami och bränder 1755. Föga förvånande att bara 15% av staden återstod därefter.
 • Lissabon är den näst äldsta huvudstaden i Europa efter Aten.
 • Lissabon har en imponerande gatuhiss som tar passagerare från en nivå av staden till en annan - det är bra för de med trötta fötter!

Saker att göra i Lissabon

Vi rekommenderar att du köper ett Lisboa Card när du besöker staden. Det är ett speciellt utformad kort för turister som ger gratis eller rabatterad entré till över 80 av Lissabons sevärdheter och museer. Kortet berättigar dig även till fri transport runt staden på spårvagnar, bussar och även "Elevadores" (stadens hissar). Detta kort ger dig friheten att göra vad du vill och när du vill - det är helt värt det!Lissabons centrum är där de flesta av stadens attraktioner ligger. Detta är bra för besökare så du kommer behöva inte bekanta dig med kollektivtrafiken för att komma runt. Belem District är väl värt att spana in och flera must-see sevärdheter ligger här. Torre de Belem (Belemtornet) är ett extremt vacker befäst torn, den är med på UNESCO: s världsarvslista och byggdes ursprungligen för att användas som en del av stadens försvar. Klättra upp i tornet till toppen för en vacker utsikt. Tornet ligger inom bekvämt gångavstånd från en annan av Lissabons stora attraktioner - Mosteiro de Jeronimos, som också är med på UNESCO: s världsarvslista, är detta kloster det viktigaste och kanske mest imponerande monumentet i Lissabon.Liksom Rom, är Lissabon byggd på sju kullar och det finns flera bra ställen att gå till för att få uppleva en fantastisk utsikt över staden. Vi gillar utsikten från Miradouro de Santa Catarina, Jardim Park och från den förstörda Castelo Sao Jorge. Den äldsta stadsdelen i Lissabon är Alfama och det är ett trevligt område att gå runt. Det är där Fado, en sorts melankolisk portugisisk folkmusik, har sin grund och mjuk, sjungande musik som strömmar från barer i kombination med de smala gatorna och färgglada byggnader gör detta till en särskild plats.En av Lissabons mest spännande och kanske bästa attraktioner är tyvärr en du inte sannolikt inte lär se. ’Galerias Romanas' är placerad under stadens främsta shoppingdistrikt. Denna romerska underjord består av broar, korridorer och kammare men anses tyvärr farligt och översvämmas ofta. Varje år dränerar specialutbildade experter ’Galerias Romanas' och förbereder den för två dagar i September då allmänheten kan besöka denna legendariska plats. För att komma in här kryper man ned i ett litet hål beläget i mitten av en gata!

Äta, dricka och shoppa

Shopping är fokuserad kring Bairro Alto, Cais do Sodre och Rua da Augusta. Räkna med ett stort utbud av butiker och rimliga priser. Mat i Lissabon är spännande, unika och alltid läckra. Staden är känd för sin Pasteis de Belem (ägg-och vaniljtårta) - du måste prova denna söta läckerhet. Receptet är hundra år gammalt och fortfarande en väl bevarad hemlighet! Lissabons närhet till havet gör att fisk och skaldjur alltid är färskt, prova sushi! Det är ett nöje att äta ute i Lissabon – men kom ihåg, restaurangen har stängt mellan 15:00-20:00! Om du känner för prova på Lissabons nattliv borde du ta dig till Bairro Alto-distriktet. Det finns ett enormt utbud av barer i området och det förändas avsevärt från natt till dag, från chica shoppingdistrikt till dunkande nattklubbscentrum på bara några timmar! När du har sett ett par barer, bege till mot en av Lissabons legendariska klubbar. Vi tror Lux är bra ställe att hamna på - dryckerna får man till ett rimligt pris, och musiken är alltid bra. Inte undra på att Lissabon har röstats fram till främsta helgdestinationen i Europa under de senaste åren!

Ta sig runt

Lisbon International Airport finner man 8 km norr om staden. Aerobus förbinder flygplatsen med centrala Lissabon och är mycket billig och resan tar endast 20 minuter. Det finns även bussar till den närbelägna turistorten Estoril. Taxi till centrum kostar € 11 och tar 15 minuter. Som vi nämnde så ger Lisboa-kortet dig rätt till fri transport inom stadens centrum. Vi älskar att åka på Lissabons rangliga spårvagnar - spårvagn 28 i centrum har gått i århundraden! Det finns flera möjligheter för dagsturer utanför staden - den pittoreska staden Sintra är bara 20 minuter bort med imponerande gotisk och portugisisk arkitektur. Staden är omgiven av flera palats och skogar - det är ett måste att se! Kuststaden Cascais är också bara 20 minuter från Lissabon och har flera fina stränder där du kan doppa fötterna i Atlanten.

Redo att boka?

VÅRA LÄGENHETER HAR ETT GENOMSNITTSBETYG PÅ 9/10! SÅHÄR SÄGER VÅRA GÄSTER:

Helén
Helén
10 Enastående
maj 2017
Charmig lägenhet med utsikt över staden

Mysigt och centralt boende med en fantastisk utsikt över floden. Här bor man i Alfama, den gamla delen av Lissabon, som bevarades efter tsunamin 1755 då resten av staden ödelades. Alfama är väldigt backigt med slingriga gator, massor av ...

Leif
Leif
8 Mycket bra
maj 2017
Carte Blanche apartments - Marquês 1

Trevlig lägenhet med ett mycket bra läge!

Inger
Inger
10 Enastående
november 2016
Charmig lägenhet i Gamla stan

Bekvämt och centralt Lägenheten i Lissabon är helt perfekt, ligger på promenadavstånd från Alfama, Mouraria och Baixa. För den som hellre vill, finns busshållplats helt nära och spårvagnshållplats till 28-an lite längre bort. Lägenhete...

Cherstin
Cherstin
10 Enastående
juli 2016
Bela Vista Tejo | Tejo view-wifi-Parking

Tredje gången vi är här! Lika underbart som vanligt! Rita och hennes man är trevliga och hjälpsamma! Vi kommer gärna tillbaka.

Vi är Wimdu…

Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mer än 10 miljoner bokade nätter

  Europas största portal för stadslägenheter.

 • Wimdus trippelkontroll

  I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

 • Trustpilot

  Vårt betyg på Trustpilot är
  Utmärkt (8.9/10)

…och vi älskar våra lägenheter