Boende i Liverpool

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Liverpool

Lägenheter och Apartments i Liverpool

Liverpool är en levande, myllrande och energisk stad som erbjuder inte bara ett rikt kulturarv, men en stor mängd olika restauranger, fotbollslag i världsklass, konstgallerier och spännande nattliv. Liverpool har genomgått något av en pånyttfödelse efter sin mandatperiod som europeisk kulturhuvudstad, och den internationella exponeringen som sådan titel, har gett staden möjlighet att visa sig för världen. Liverpoolborna är mycket stolta över sin stad och har en stark känsla av identitet. De är varma och vänliga människor, glada att berätta om sina favorit delar av staden. Staden har goda kommunikationer och Liverpool's John Lennon flygplats ligger bra till för dem som besöker staden.

Rolig Fakta

 • Liverpool School of Tropical Medicine, öppnades 1898, var världens första institution tillägnad tropisk hälsa.
 • Adolf Hitler tillbringade tid i Liverpool före första världskriget.
 • Liverpool, hem till Liverpool FC och Everton, är den mest framgångsrika fotbollsevenemang staden i Storbritannien.
 • Liverpool kan också påstå sig vara huvudstad i pop - fler artister med rötter från staden har vart numer ett på toplistorna.

Att utforska Liverpool

Kanske den bästa platsen för besökare att börja sin turné i Liverpool är vid hamnen. Albert DockTate Liverpool. The Maritime Museum, som dokumenterar Liverpools rika maritim historia. Staden formades av den roll som en av världens största hamnar, det är intressant att få en uppfattning om hur det var i århundraden som gått. Titanic var registrerat i Liverpool och många av Liverpoolborna har förlorade sina liv på skeppet. Ett minnesmärke ligger vid vattnet som hyllar dem som arbetar i maskinrummet på fartyget.

Konst och kultur i Liverpool

Utanför London, är Liverpool staden med mest konstgallerier och nationella museer i Storbritannien. Det finns ett brett utbud av gallerier, både stora och små. Tate Liverpool är en av de mest kända, och inrymmer stor samling av modern konst. Walker Galleriet, som ligger vid den natursköna St Johns Gardens, är värd för stor samling av prerafaelitiska målningar. Liverpool har en livlig konstscen och det lönar sig att hålla ett öga öppet för pop-up gallerier, enstaka händelser och nya utställningar. The Beatles är aldrig långt borta från någon som diskuterar Liverpool och dess historia. Bandet firas av staden, deras inflytande har påverkat populärkultur och en viktig del av stadens identitet. De som är intresserade av bandets historia kan besöka berömda platser såsom _ Cavern Club, där bandet spelade i sina tidiga år eller gates på Strawberry Field. The Beatles Story, ett museum vid Albert Dock, är ett måste att se för alla med starkt intresse för bandet och deras historia väcks till liv . Liverpool är också en stor turistdestination och köpcentret Liverpool One är stadens shopping, mode och underhållnings nav. För dem som letar efter nattliv, är Liverpools centrum fylld med stora barer, stökiga pubar och levande musik. Liverpools rykte för att producera stora band finns kvar och många unga akter kan ses tävla för framgång i atmosfäriska barer och klubbar.

Utanför de upptrampade stigarna

Det finns många sidor av Liverpool, vi uppmanar er att tala med lokalbefolkningen och ta reda på var som är bäst att gå utanför de upptrampade stigarna. Vi rekommenderar att du beger dig norr om staden till Crosby Beach, hem av Antony Gormley Another Place konstinstallation. Stranden är värd för 100 järn figurer, över ett område på 3 kilometer. Järn figurerna har installerats på olika djup och är en mycket enkel men effektiv installation. Gå vid solnedgången - det är mycket vackert. För en annorlunda shoppingupplevelse, åk till Grand Central Hall. Tidigare en religiös samlingslokal, är värd för många fristående butiker som säljer alla typer av intressanta gåvor, kläder och prydnadssaker. Kolla in Methodist Arena på den övre nivån - det är imponerande. The Williamson Tunnels Heritage Centre är också värt att undersöka. Beställt av industrimannen Joseph Williamson, denna samling av tunnlar och kammare erbjuder ett övertygande inblick i Liverpools historia. Guidade turer erbjuds av denna mystiska nätverket under staden.

Vi är Wimdu…

Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mer än 10 miljoner bokade nätter

  Europas största portal för stadslägenheter.

 • Wimdus trippelkontroll

  I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

 • Trustpilot

  Vårt betyg på Trustpilot är
  Utmärkt (8.9/10)

…och vi älskar våra lägenheter