Boende i Madeira

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Madeira

Lägenheter och Boende i Madeira

Madeira, den portugisiska ögruppen i Atlanten, är ett underbart semestermål vars största ö har samma namn. Huvudstaden på denna ö heter Funchal, vars historia sträcker sig så långt tillbaka som till år 1421. På Madeira finner du ett skönt, milt klimat, och en allmänt lugnt atmosfär. På den här otroligt vackra och bergiga ön finner du dessutom många sevärdheter och här kan du till fördel utöva ett flertal olika sporter såsom golf, segling och paragliding! Du väljer själv om du enbart vill slappa eller ha en riktigt aktiv semester på Madeira. Oavsett budget eller ålder finns det mycket att hämta på denna paradisö. Här finns även det enorma shopping-centret Madeira-shopping, trevliga restauranger och mysiga caféer. Besök atlantens pärla redan denna sommar för en oförglömlig semester! Med Wimdu kan du boka ditt semesterboende på Madeira, och du kan välja mellan allt från lyxiga semesterlägenheter till söta små sommarstugor, men även fräscha semesterhus vid havet och mindre studios. Ditt Wimdu-team önskar dig en fantastisk resa till Madeira!

Kuriosa

 • Öarna upptäcktes officiellt år 1418 av Joao Gonçalbes Zarcos.
 • Christopher Columbus mötte sin fru, Filipa Moniz, i Porto Santo.
 • Några kända personer som besökte Madeira var kejsarinnan Sissi, Kejsar Karl I av Österrike och Winston Churchill.
 • The Laurisilva of Madeira, det vill saga Madeiras skogar har förklarats som världsarv av UNESCO.
 • Madeira är en av de säkraste platserna i världen!
 • Omkring 20 % av insekterna är endemiska för ön Madeira.

Madeira

Det är den största ön i skärgården men är fortfarande bara 57 km lång och 22 km bred. Bör dock sin ringa storlek inte få dig att tro att det finns lite att se eller göra på ön, det är snarare tvärtom. De flesta sevärdheterna finner man ute i naturen, men huvudstaden Funchal erbjuder också några intressanta historiska sevärdheter. Missa exempelvis inte katedralen Sé, som är ett exempel på den gamla gudstron i staden. Åk även till palatset Museu da Quinta som den första härskaren på ön lät bygga högt upp på en kulle för att alltid kunna övervaka staden och dess invånare. Bredvid palatset hittar du ett kloster Convento de Santa Clara med tillhörande kyrka. Hit kommer många kärlekspar för att viga sig då det är en otroligt vacker byggnad! Madeira Story Centre är ett intressant museum som berättar om öns 14 miljoner år gamla historia. Andra trevliga museer är Museo de Arte Sacro och Museo de la Quinta das Cruces.

Många kommer till Madeira för att uppleva den imponerande naturen med dess tvära vulkaniska klippor och lummig grönska. Vid kusten kan du få en mäktig upplevelse med det blåa havet och himlen, och de gröna bergen. Besök Monte, den lilla byn med utsikt över Funchal genom kyrkan Sehora de Monte. Du kommer till Monte via en linbana som går från funchel och från denna har du en fantastisk utsikt över landskapet. I Monte kan du även besöka den fascinerande Monte Palace Tropical Garden. När du är på Madeira rekommenderar vi även att du besöker en av alla vingårdar för att prova på det mycket goda lokala vinet!

Porto Santo

Porto Santo är ännu mindre än Madeira men förtjänar också ett besök! Ön har en otrolig 9 km lång finkornig sandstrand, med turkost vatten som ska vara hälsofrämjande på grund av dess sammansättning baserad på resterna av marina djur. På stranden blir det aldrig fullt med folk utan här kan man verkligen njuta av ett äkta semesterparadis! På ön är det vanligt att ägna sig åt vandring, och om man inte tycker att det räcker att gå på den långa, vackra stranden kan man även klättra upp på Pico do Castelo, eller runt Pico do Facho. Det finns även en otrolig vandringsled längs en bergvägg runt Pico Branco upp till Terra Chã, och man kan se fantastiska vulkaniska formationer när man går upp till Pico de Ana Ferreira. Andra intressanta platser i Porto Santo är: The House -Museum av Christopher Columbus, Quinta da Palmeiras och utsiktsplatserna Portela och Pico das Flores. Ön är också den perfekta platsen för golfälskare, så väl som hästälskare.

Boende på Madeira

På Madeira är semesterbostäder inte direkt en bristvara, men vill du hellre bo i ett privat hus eller med en värd rekommenderar vi självklart att du bokar med oss! Hyr du in dig hos en värd kan du få ta del av dennes unika kunskap om byn, lära dig om de bästa sevärdheterna, vilka restauranger och barer man bör besöka och vilka områden som passar din stil bäst. Wimdu erbjuder allt från fräsch apartments och hus, men även billigare rum och stugor. Oavsett vilken typ av boende du letar efter är vi säkra på att du kommer hitta det hos oss! Trevlig resa önskar Wimdu-teamet!

Redo att boka?

VÅRA LÄGENHETER HAR ETT GENOMSNITTSBETYG PÅ 9/10! SÅHÄR SÄGER VÅRA GÄSTER:

Lars
Lars
8 Mycket bra
november 2017
São Tiago - 28744/AL

Välutrustad lägenhet med fin takterass, utmärkt läge vid gamla stan. Nära till det mesta. Rekommenderas.

Lena
Lena
8 Mycket bra
mars 2016
Elena's Apartment -21571/AL

Väldigt bra boende med hög komfort. Var också lätt att få kontakt för att ställa frågor.

Barbro
Barbro
10 Enastående
mars 2015
Samtida Lägenhet med fantastisk utsikt

Vi hade två underbara månader i en lägenhet som passade oss perfekt. Marcia var en mycket trevlig och omtänksam värd och servicen var oklanderlig. Utsikten över Funchal kunde vi njuta av både på dagen och på kvällen. Balkongen hade söder...

Barbro
Barbro
8 Mycket bra
mars 2014
Mysig våning med balkong i centrum

Vi hade en fantastisk semester i den fina lägenheten. Nära till allt, busstationerna, mataffärer, saluhallen, linbanan, strandpromenaden, ja allt man behöver. Adriana var mycket vänlig och ville oss väl. Tack för den härliga vistelsen! ...

Vi är Wimdu…

Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mer än 10 miljoner bokade nätter

  Europas största portal för stadslägenheter.

 • Wimdus trippelkontroll

  I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

 • Trustpilot

  Vårt betyg på Trustpilot är
  Utmärkt (8.9/10)

…och vi älskar våra lägenheter