Boende i Mallorca

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Mallorca

Lägenheter och Boende på Mallorca

Mallorca är den spanska paradisön belägen i Medelhavet till öster om Iberiska halvön. Ön är den största i ögruppen Baleaerna. Mallorca har varit extremt populärt hos turister från världen över ända sedan 1950-talet och lockar över 15 miljoner resenärer varje år för att sola, bada och äta gott. Öns huvudstad är vackra Palma där du finner många sevärdheter så som katedralen La Seo som är en av världens största helgedomar. Byggandet började redan på 1200-talet och var då avsedd att bli den största världen, även om så inte blev fallet så är La Seo än idag en enormt imponerande byggnad som lockar åskådare i drivor än idag. Mixen av fantastisk natur, museum och imponerande byggnader har gjort Mallorca till en semesterort som folk gärna återvänder till och och om igen. Det finns ett stort utbud av hotell, vandrarhem, semesterhus och lägenheter på Mallorca. För den som vill hitta billigt boende på Mallorca men inte vill ge vika på boendestandard bör titta närmare på Wimdus utbud. Exempelvis kan du välja att hyra eget semesterhus vid stranden, bo i en fräsch lägenhet eller i en pittoresk sommarstuga i bergen. Oavsett vilken typ av bostad du letar efter är vi säkra på att du kan hitta det hos oss!

Kuriosa

 • Den genomsnittliga åldern för en mallorcan är 33 år!
 • Namnet Mallorca kommer från det latinska namnet "insular major" vilket betyder " större ön ".
 • Ön har bebotts av olika länder och grupper under århundradena.
 • Det finns så många tyska turister på Mallorca att det är svårare att hitta menyer på restauranger, och folk i allmänhet som pratar engelska än tyska!

Saker att göra på Mallorca

Palma

En dagsutflykt till huvudstaden på Mallorca, Palma, är ett måste för alla som besöker ön. I staden hittar du pittoreska gatorna i gamla stan, ett pulserande nattliv och många bra affärer, marknader och historiska sevärdheter. Belver Castle är en av de sista cirkulära slott kvar i Europa med ursprung från 1300-talet. Det är en fantastisk utsikt över bukten och staden och inne i slottet finns ett museum som presenterar olika arkeologiska fynd och skulpturer. Le Seu Cathedral är också en annan av Palmas lockande historiska attraktioner som är värda att beundra.
En av de bästa sakerna med Mallorca är de utmärkta marknaderna som äger rum över hela ön. Du bör definitivt stanna för att titta runt en stund om du stöter på en! De flesta marknader hålls på morgonen och säljer färska grönsaker, kuriosa, souvenirer och hantverk. I Palma kan du hitta en marknad av något slag varje dag i veckan.

Sevärdheter på Mallorca

Mallorca har allt en ö i Medelhavet bör ha för att göra det till den spännande plats den är. Mysiga vikar, klippor, azurblått hav och himmel och byar rakt ut i det förflutna. Vilka är de främsta turistattraktionerna på ön? Vi kan rekommendera Caves del Drach, ett fantastiskt naturfenomen spridd över 2000 meter. Grottorna är fulla av fantastiska klippformationer som stalaktiter och en av de största underjordiska sjöarna i världen kan hittas här. Grottorna ligger vid den vackra turistorten Porto Cristo. De upptäcktes över 100 år sedan och är idag en mycket populär turistattraktion.

Deia är en särskilt vacker by som är känd för dess skönhet. De små stenhusen med rustika terrakottatak omger en gammal kyrka och det finns härliga utsikter ut över havet. Byn är något av ett nav för lokala konstnärer och kreativa typer och du hittar flera gallerier i området där du kan se och kanske köpa lokala konstverk.

Stränder

Vilka är Mallorcas bästa stränder ? Kanske är det Playa de Muro, som ligger i nordöstra i Badia d' Alcudia -bukten. Njut av det vackra klara vattnet, den gyllene sandstranden och roliga vattensporter. Stranden är bemannad med badvakter och det är en långgrund strand, säker för barn! Det är också en mycket ren strand och du hittar flera trevliga strandbarer och restauranger längs med den!

Ta sig runt

Berlin Palma de Mallorca flygplats ligger 8 km från Palma och en busslinje går varje 15:e minut från 06:00 till 02:00 från flygplatsen in till staden. Mallorca har en väl utbyggd kollektivtrafik och ett bussystem ansluter flesta turistattraktionerna. Hyra bil rekommenderas eftersom det är ett utmärkt sätt att uppleva förändringar i terrängen och det finns många pittoreska byar och gömda stränder att upptäcka som endast är tillgängliga med ett fordon. Den bästa tiden att besöka ön är på sommaren när vädret är som finast. Det är trevligt att besöka Mallorca under våren också trevligt också - alla vårens blommor står i blom och det är den bästa tiden att vandra i Mallorcas vackra berg, klättra eller segla.

Redo att boka?

VÅRA LÄGENHETER HAR ETT GENOMSNITTSBETYG PÅ 9/10! SÅHÄR SÄGER VÅRA GÄSTER:

Birgitta
Birgitta
10 Enastående
maj 2018
100m Town Hall of Palma, City & beach!

Stor luftig lägenhet med alla faciliteter som behövs. Perfekt placering i gamla stan med närhet till restauranger och butiker. Enda nackdelen var ljud från gatan och andra lägenheter i huset nattetid. Även fiskdoft vid lunch en dag och ...

Cecilia
Cecilia
10 Enastående
september 2017
Penthouse private terrace old town Palma

Jättefin lägenhet med en fantastisk terass. Ligger perfekt i gamla stan. Enda nackdelen är trapporna upp till lägenheten som ligger på tredje våningen och trapporna är väldigt branta och smala på vissa ställen.

Anne-Charlotte
Anne-Charlotte
8 Mycket bra
september 2017
Beach House in Puerto Alcudia

Boendet var mycket bra frånsett att sängarna var dåliga. Önskar att det funnits bäddmadrasser ovanpå resårmadrasserna. Mycket braservice från Joana.

Martin
Martin
10 Enastående
augusti 2017

Vi är Wimdu…

Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mer än 15 miljoner bokade nätter

  Europas största portal för stadslägenheter.

 • Wimdus trippelkontroll

  I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

 • Trustpilot

  Vårt betyg på Trustpilot är
  Utmärkt (8.9/10)

…och vi älskar våra lägenheter