Boende i Malmö

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Malmö

Lägenheter och Apartments i Malmö

Varför inte boka en weekend till Malmö och promenera runt bland dess mysiga gator, torg och caféer. Boka boende i de centrala delarna av staden och du kommer att ha gångavstånd till de viktigaste sevärdheterna. Om solen gassar kan du svalka dig med ett dopp i vackra Västra Hamnen. Västra hamnen är ett av de modernaste bostadsområdena i Malmö och kallas i folkmun för Malmös egna riviera, och är under sommaren fullt av glada semesterfirare. Hyr en semesterbostad i Malmö och upptäck stadens charm, och om tiden tillåter åk över Öresundsbron och övernatta i Köpenhamn. Malmö är en gammal industristad och även den tredje största staden i Sverige med 280 000 invånare. Det är en blomstrande stad och väldigt populär bostadsort bland många unga människor. Staden fick en tillväxt boom under 1970-talet och många nya bostadsområden växte fram. Staden har blivit internationellt känd genom bland annat Kockums som har varit en stor spelare inom varvsindustrin under hela 1900-talet och som såldes till ett tyskt företag i slutet på 90-talet. En av Malmös andra stoltheter är fotbollsspelaren Zlatan som idag är en hyllad världsstjärna och som tidigare var ägare till en av Malmös lyxigaste hus i Limhamn. I Malmö finns den högsta skyskrapan i hela Sverige Turning Turso och den är i huvudsak ett bostadshus. Byggnaden ligger i Västra Hamnen och ritades upp av den spanska arkitekten Santiago Calatrava.

Hitta rätt boende i Malmö

Malmö har en liten stadskärna vilket gör det enkelt att ta sig fram till fots. För den som är trött på dyra hotell och överfulla vandrarhem bör boka boende med Wimdu. Vi är en marknadsplats för uthyrning av prisvärda privatbostäder och tillhandahåller med både lägenheter, rum och hus för den som önskar. Passa på att hyra en lyxig lägenhet i Västra Hamnen och börja en solig morgon med ett morgondopp i havet för att sedan njuta av en lång frukost på balkongen i din Wimdu lägenhet. För den som reser ensam och vill spara pengar kan istället välja att hyra ett rum i några av våra Wimdu-lägenheter.

Kort Fakta

 • Namnet Malmö kommer från Malmöghae som var en ort på 1170-talet där Triangeln finns idag
 • Sedan juli 2013 är Malmö indelat i fem stadsområden
 • Öresundsbron invigdes år 2000
 • Befolkningstätheten är högre i Malmö än både Stockholm och Göteborg räknat per kvadratmeter
 • Upptäck vackra Malmö

  Det finns mycket sevärdheter i Malmö att upptäcka. Börja din dag med att äta frukost i någon av smågatorna nära Lilla Torg och fortsätt mot Malmö Slott som är en gammal anrik byggnad och Nordens äldsta Renässansslott. Museet har uställningar som tar upp stadens historia, natur, teknik och sjöfart. Fortsätt vidare igenom den gamla staden som har många historiska byggnade. Den äldsta byggnaden är S:t Petrikyrka och som uppfördes på 1300-talet. Gamla stan har även fyra torg vilket inkluderar Stortorget, Lilla Torg, Gustav Adolfs Torg och Drottningtorget. Shoppingen är bra i Malmö och många butiker finns längs Södra Förstadsgatan och Södergatan. Malmö har även några kända köpcentrum som Emporia, Hansa Companiet och Triangeln. Emporia har en spännande arkitektur och uppfördes så sent som 2012 och är det senaste tillskottet i Malmö. För den som besöker Malmö under augusti bör passa på att gå på Malmöfestivalen som bjuder på scenframträdanden varje dag med kända artister och bland smågatorna mellan Lilla Torg, Stortorget och Gustav Adolfs Torg trängs marknads- och matstånden med influenser från hela världen.

  Mat och Dryck

  Malmös utbud av restauranger är en riktig kulinarisk upplevelse och en fröjd för smaklökarna. Oaktat om du föredrar svensk traditionell husmanskost, medelhavsmat eller mat från mellanöstern så hittar du det i Malmö. Några av våra personliga favoriter är Miss Brown som serverar lantlig skånsk mat med råvaror som är närproducerade. En annan restaurang som är populär är Restaurang p2 och den ligger i Västra Hamnen. Köket serverar traditionell husmanskost men har även rätter med influenser från hela världen. Efter en lång dag på stan kan det vara trevligt att njuta av ett glas vin på Lilla Torg eller Möllevångstorget som är båda populära torg med många trevliga restauranger och uteserveringar.

  Att ta sig runt

  Malmös stadskärna är förhållandevis liten och det är lätt att ta sig fram till fots. I staden finns det även ett välutvecklas bussnät som dels har många regionbussar om du vill ta dig till andra städer i Skåne likväl som stadsbussar. Avgångarna kan variera och vara något färre på helgerna. Utanför Malmö finns Sturup och på andra sidan Öresundet finns Kastrup som är en största flygplatsen i Norden och har många internationella avgångar. Om du färdas inom Sverige är tåg ett bra färdmedel och om du bokar biljetterna i tid är priset förhållandevis lågt.

  Redo att boka?

  VÅRA LÄGENHETER HAR ETT GENOMSNITTSBETYG PÅ 9/10! SÅHÄR SÄGER VÅRA GÄSTER:

  Lars
  Lars
  10 Enastående
  juli 2016
  Nice central apartment

  Lägenheten var mycket trevlig och ligger mycket centralt. Maria har varit en mycket bra värd. Välkomnande och tillmötesgående på alla sätt. Vi kände oss verkligen hemma och hoppas på att kunna komma tillbaka vid ett senare tillfälle.

  Peter
  Peter
  10 Enastående
  juni 2016
  Nice room in central location

  Klart man ska bo på det här sättet. Jelena är en mycket bra värd. Vi hade lite extra packning med oss som vi fick förvara i deras bil som stod i garage. Skön säng och tillgång till wifi. Perfekt. ..

  Frank
  Frank
  10 Enastående
  juni 2016
  Center of malmoe free WiFi

  Trevlig lägenhet, bra läge, gratis bilparkering i närheten, Maria är en superbra, trevlig och hjälpsam värdinna.

  Åke
  Åke
  10 Enastående
  november 2014
  Center of malmoe free WiFi

  Maria ordnade allt så bra och hon är en underbar hyresvärd. Lägenheten är ljus, fin och ger lugn och ro. Allt fanns i lägenheten och Maria ordnade allt på ett riktigt bra vis. Om ni gillar sallad så kan ni köpa en stor och god för 60 kr ...

  Vi är Wimdu…

  Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

  bookings guests properties numbers review triple-check save
  • Mer än 10 miljoner bokade nätter

   Europas största portal för stadslägenheter.

  • Wimdus trippelkontroll

   I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

  • Trustpilot

   Vårt betyg på Trustpilot är
   Utmärkt (8.9/10)

  …och vi älskar våra lägenheter