Boende i Manchester

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Manchester

Lägenheter och Apartments i Manchester

Storstadsområdet Manchester är en av Europas mest spännande städer, och är perfekt för en weekend eller längre semester. Manchester har mycket att erbjuda i form av sevärdheter och historia och lokalborna är både stolta och gästvänliga människor. Det finns många hotell och vandrarhem i Manchester som passar alla budgetar, och många ligger i Manchesters mest hippa och trendiga områden. Manchester är också bara ett stenkast från Liverpool, Sheffield och Peak District National Park. Varför inte planera en semester i norra England? Lägenhet är perfekt om du planerar att besöka flera platser. Njut av ett par dagar i Manchester, följt av fridfulla Peak District, vilket är ett perfekt sätt att njuta av två sidor i norra England.

Rolig Fakta

 • En ovanligt stor mängd av några av världens mest kända band bildades i Manchester, inklusive Oasis, The Stone Roses, The Smiths, Simply Red, The Beatles och The Fall.
 • 20 nobelpristagare har kommit från Manchester.
 • Den första industriella staden i världen var Manchester.
 • Manchester, kallades ursprungligen Derryfield.

Besöka Manchester

Manchester har mycket att erbjuda till dem som besöker staden. Dess rika industriella historia innehåller många upp- och nedgångar och det finns flera museer som ägnas till att berätta stadens historia. Folkets Historiska Museum förklarar livet för Manchesters arbetande människor under de senaste 100 åren. Den dokumenterar de första fackföreningarna, så kallade gillen, och deras kamp för demokrati. Det finns massor av interaktiva utställningar som gör ämnet långt ifrån tråkigt. The Manchester Museum är en annan av Manchesters högkvalitativa museer och specialiserar sig på utställningar från den naturliga världen och olika kulturer. Museet är enorm och det är värt att spendera en hel del tid där. Båda museerna har fri entré och ger dig friheten att gå in och ut som du vill.

Krogliv

Det finns en stor mängd pubar i stadens centrum, du får en verklig känsla för lokalbornas livsstil. 57 Thomas Street i Manchesters centrum är en bra pub att börjar med. Denna pub är hem till Manchester mest kända mikrobryggeri, Marble Beers och specialiserar sig på att göra det enkelt och gör det bra. The Circus Tavern ligger på Great Portland Street är värt att besöka , även om du inte kan få en plats. Denna pub är känd som den minsta baren i Europa och tills nyligen sålde bara en drink - Tetley öl!

Manchester Mat

Ingen resa till Manchester skulle vara komplett utan ett besöka den legendariska "curry mile", som ligger i Rushholme området. Vägen är känd för sin stora mängd restauranger, take-away och kebab ställen som specialiserat sig på Mellanöstern och södra asiatiska köket. Om du vill smaka typisk engelsk mat, rekommenderar vi att du besöker

Sams Chop House

. Stora delar av norra Englands mat serveras på detta välkända matställe strax norr om centrum. "Bury Black Pudding" är värt att smacka. Detta recept har utvecklats under århundraden och företaget är stolta över sin produkt. Det är en typisk Lancashire delikatess - håll utkik efter smörgåsbutiker som säljer Blodpudding smörgåsar - dom är läckra!

Manchesters Musikscen

Manchesters musikscen är legendarisk. Ända sedan The Sex Pistols spelade i staden år 1976, har Manchester haft en fantastisk musikaliskbana, där ingen annan stad kan hänga med. De som var närvarande vid konserten var framför allt de som snart kommer att vara medlemmar i Simply Red, Joy Division, The Smiths och The Fall fortsatte att förändra musiken. Manchester fortsatte att producera framgångsrika band under 1990-talet och 2000-talet, främst Oasis och Elbow. Lokalborna är mycket stolta över sin musikaliska historia och det finns många live musikscener i staden, där man kan gå och titta på Manchester musikaliska framtid i aktion. Vi rekommenderar att du besöker The Night and Day Café på Oldham Street, som är värd för massor av lokala band och artister, vid sidan av mer internationella akter. Caféet är litet och upplevelsen är intensiv och intim. Vi rekommenderar dig även att besöka Führer Bunker, som är värd för konserter i Manchesters tidigare industriområde i Salford. Band spelar i en bur och det är hem för uppkommande skivbolaget SWAYS. Manchester Apollo är en av Manchesters medelstora arenor där du kan titta på internationella akter spela. Apollo är en före detta 1930-stil bio och är väl värt ett besök om du gillar att titta på föreställningar i utsmyckade omställningar. Många av Manchesters mest kända musiker bor fortfarande i staden och är väldigt mycket i offentlighetens ljus - håll utkik efter The Stone Roses "Ian Brown, The Fall Mark E Smith och Happy Mondays sångaren Shawn Ryder!

Ta Sig Runt

Manchester Airport är beläget söder om staden. Det bästa sättet att ta sig till centrum från flygplatsen är via tågsystemet, resan tar ca 20 minuter. Över 50.000 resor görs på Manchesters Metro Link dagligen. Metroshuttle servicen förbinder Manchesters järnvägsstationer med köpcentrum och företag och det finns tre linjer som trafikerar stadens centrum. Det bästa med Metroshuttle? Det är helt gratis! Manchester har två huvudsakliga tågstationer Manchesters Oxford Road och Manchesters Picadilly. Från dessa stationer kan du komma till Sheffield och Liverpool inom en timme. Vi rekommenderar även att du besöker kuststaden Blackpool. Där finns en fantastisk ljusshow att uppleva som kallas Blackpool Illuminations, som hålls varje höst. Längs den pittoreska strandpromenaden kan du se spårvagnar längs havet. Besök Manchesters- hjärtat av norra England!

Vi är Wimdu…

Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mer än 10 miljoner bokade nätter

  Europas största portal för stadslägenheter.

 • Wimdus trippelkontroll

  I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

 • Trustpilot

  Vårt betyg på Trustpilot är
  Utmärkt (8.9/10)

…och vi älskar våra lägenheter