Boende i Manila

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Manila

Lägenheter och Apartments i Manila

Filippinernas huvudstad är Asiens bäst bevarade hemlighet. Här finns de enda katolska kyrkorna i hela Orienten, även om de ser ut att vara något malplacerade. Detta ställe är som ett vibrant Latinamerika med Karibiska undertoner. Musik och dans finns överallt du vänder dig, samtidigt som leenden och skratt kommer från de varma och inbjudande invånarna. Manilas historiska influenser, såsom spansk religion och amerikansk konsumtion, har lett till ordspråket ’400 år i ett kloster och 50 i Hollywood’. Resultatet är en stad som alltid är redo att överraska sina besökare. Med Wimdu kan du boka ditt semesterboende i Manila, vi erbjuder allt ifrån lyxiga apartments och lofts, så väl som välutrustade villor och billiga stugor. Oavsett vilket typ av bostad du letar efter kommer du säkerligen hitta det här! Ditt Wimdu-team önskar dig ett trevlig resa till Manila!

Se och göra

De viktigaste turistattraktionerna i Manila ligger längs Manila Bay. Vi rekommenderar att du besöker åtminstone några av följande sevärdheter.
 • Baywalk - söder om Luneta är renoverade Baywalk en linjär park i anslutning till Manila Bay. Restauranger som tidigare låg på själva baywalk har flyttats inåt för att ge en tydligare bild av Manila legendariska solnedgångar.
 • Coconut Palace - är ett residens som från början lät byggas av First Lady Imelda Marcos för påven Johannes Paulus II:s besök 1981. Förut var palatset öppet för allmänheten men sedan 2011 bor landets vice-president här.
 • Bonifacio Shrine - En helgedom för att hedra Andres Bonifacio som var en av de filippiner som kämpade för frihet för landet mot de spanska styrkorna under slutet av 1800-talet.
 • Chinatown - Manila har en av de största Chinatowns i världen, där man kan hitta exotiska kinesiska varor och utsökt mat.
 • Intramuros - Vid norra änden av bukten ligger resterna av den gamla muromgärdade spanska bosättningen i Manila, Intramuros (spanska för " innanför murarna "). Intramuros innehåller några av stadens mest intressanta museer, ruiner och kyrkor, inklusive Manila -katedralen, den viktigaste kyrkan i landet.
 • Mabini Shrine - Apolinario Mabinis tidigare hem. Mabini var en advokat som kämpade för filippinsk självständighet. Under den amerikanska ockupationen, blev byggnaden det första intellektuella högkvarteret i första filippinska republiken.
 • Palatset Malacañan - den officiella residensen för presidenten av Filippinerna. Vägen till palatset är mycket vacker och det finns här en trevlig trädgård att ströva omkring i.
 • Koloniala barockkyrkor var en gång byggnader som stolt representerade det förflutna, särskilt före andra världskriget, men den hänsynslösa förstörelsen av japanerna och de lika skyldiga amerikanska soldaterna under slaget vid Manila å r1945 förstörde alla utom en handfull. Bristande underhåll, skadegörelse, stöld och bristande utbildning och administrering har lett till att de flesta kyrkor bara blivit värre sedan dess. Det finns däremot några riktigt intressanta kyrkor att titta på. Manila Cathedral, Malate Church, Santa Ana Church, Binondo Church, Santa Cruz Church, San Nicolas Church och Tondo Church är några kyrkor du bör titta efter när du strövar omkring i stan. Basilica of San Sebastian är den enda stålkyrkan I hela Asien, och byggdes så efter att européerna var trötta på att bygga nya kyrkan hela tiden efter alla bränden och jordbävningar. De beslutade sig till slut att bygga en katedral i massivt stål som skulle hålla – och arkitekten var ingen mindre än Gustav Eiffel som ritade Eiffeltornet i Paris!
 • Plaza San Luis - Ett kommersiell komplex bestående fem hus, Casa Manila, Casa Urdaneta, Casa Blanca, Los Hidalgos och El Hogar Filipino. Plaza San Luis visar upp filippinsk-spansk arkitektur. Förutom flera souvenirbutiker finns det ett museum i Casa Manila.
 • University of Santo Tomas - (Unibersidad de Santo Tomas). Detta universitet är den äldsta existerande universitetet i hela Fjärran Östern. Universitet användes som koncentrationsläger av japanerna under deras ockupation och klämde in ca 10.000 personer här – vilket överstiger den maximala kapaciteten på 4.000. nu finns det ett museum här med en samling som går tillbaka till 1682, och består mestadels av mynt, medaljer, etnografi, orientalisk konst och katolisk ikonografi. I huvudbyggnaden finns en kraftfull väggmålning av den nationella konstnären Botong Francisco i genren av hans samtida, Diego Rivera.
 • Manila Central Post Office - är en imponerande byggnad designad av filippinska arkitekten Juan Marcos de Guzman Arellano. Postkontoret ligger i Intramuros-distriktet i staden, vid stranden av Pasig River. Framsidan av byggnaden vetter mot Liwasang Bonifacio plaza (som nu kallas Plaza Lawton).
 • Manillas stadsteater - I Manillas stadsteater eller MET är en art deco byggnad ritad av den filippinska arkitekten Juan M. de Guzman Arellano, och invigdes den 10 december 1931 med en kapacitet på 1670. Teatern ligger på Padre Burgos Avenue, nära Manila Central Post Office.
 • När man är i Manila bör man även besöka en av de många, nyligen upprustade, museerna. National Museum of the Filipino People och Ayala Museum är två museum som inte ligger I Manila utan I närliggande Makati City. Andra viktiga museum inkluderar Bahay Chinoy, National Museum of the Philippines, The National Art Gallery och San Agustin Museum the Museum of Filipino Political History.

Boende i Manila

I Manila finns det en uppsjö av boendealternativ, men om du inte vill bo bland en massa turister kan du välja att bo i ett äkta filippinskt hem. Med Wimdu kan du välja att antingen bo hos en värd som kan agera privat guide under resan, eller så bokar du ett boende som är privat, bara för dig! Annars kan din värd visa dig de allra bästa sevärdheterna som staden har att erbjuda, och de restaurangerna som kan tillaga de lokala specialiteterna på just det rätta sättet. Du kan välja att bo i ett hus, men även enklare rum och lägenheter i centrum för dig som reser på en budget. Säkerligen kommer du hitta något som passar dig, om inte annat kan vi hjälpa dig. Wimdu önskar dig en underbar resa till Manila!

Vi är Wimdu…

Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mer än 10 miljoner bokade nätter

  Europas största portal för stadslägenheter.

 • Wimdus trippelkontroll

  I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

 • Trustpilot

  Vårt betyg på Trustpilot är
  Utmärkt (8.9/10)

…och vi älskar våra lägenheter