Boende i Marbella

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Marbella

Lägenheter och Boende i Marbella

Marbella är en av de mest prestigefyllda och kosmopolitiska badorterna på Costa del Sol i Spanien. Dess ursprung går tillbaka till 1600 f.Kr. men dess kända historia börjar under det arabisk-islamiska styret av området. Staden var befäst med en mur med ett slott i centrum, ruinerna av båda locka besökare med intresse för historia. Spanska erövrarna tog över området på 1500-talet och öppnade upp staden genom att ta bort en del av muren. De byggde den vackra Orange Square och flera andra byggnader som fortfarande kan ses idag. Marbellas viktigaste export under denna tid var vin från Malaga, som fortfarande är populärt i dag. Under Spaniens industriella era, blev området en viktig gruvby, och det var först i mitten av 20-talet som staden blev populär som turistmål. Med Wimdu kan du boka ditt semesterboende i Marbella, vi erbjuder allt ifrån lyxiga semesterhus med pool till mindre sommarstugor och studios så väl som fräscha semesterlägenheter. Oavsett vilket typ av boende du letar efter kommer du säkerligen hitta det här! Ditt Wimdu-team önskar dig ett trevlig resa till Marbella!

Visste du att?

 • Invånarna i Marbello kallas Marbellis.
 • Under 1800-talet var Marbella en av de mest utvecklade gruvområdena i Spanien, svårt att föreställa sig i dag.
 • ”Jet-set”-trenden började i och med att en tysk prins’ Rolls Royce bröt ned i byn. Han gillade platsen och bestämde sig för att köpa mark här, och så gjorde hans vänner..
 • Marbella är skyddad av Sierra Blanca-bergskedjan, som producerar ett mikroklimat med milt väder med runt 29°C på sommaren och 12°C på vintern.
 • För matälskare är det svårt att bestämma sig – då det i Marbella finns över 600 matställen och 3 Michelinstjärne-restauranger!

Se och göra

Förutom att njuta av det ljumma vädret och kristallklara vattnet, finns det massor av andra aktiviteter att hålla dig sysselsatt under din resa till Marbella. Nedan är några förslag för att komma igång:
1) Det finns några fantastiska golfbanor i området, designade av kända designers som Seve Ballesteros, Peter Alliss och Clive Clark. På vintern, utgör Marbella en bra bas för att besöka de närliggande skidbackarna i Sierra Nevada.
2) Gå längs Golden Mile, en 4 kilometer lång sträcka mellan Marbella och Puerto Banús som är hem till några av de mest lyxiga bostäder i området, bland annat slottet av kung Fahd och den fantastiska Hotel Marbella Club.
3) Shoppa på en av Marbellas mycket stora köpcentra, El Corte Inglés, La Cañada och Marina Banús. Det är i hamnen i Puerto Banus som erbjuder stadens mest exklusiva shopping och man hittar alla välkända märkesbutiker som bland annat Jimmy Choo, Luis Vuitton, Versace, Hermés och många fler. Här finns även många restauranger och barer, så väl som mycket dyra sportbilar som står parkerade längs med gatan.
4) Old Quarter i Marbella är perfekt för att strosa runt i antingen under dagen eller kvällen. På dagarna kan du titta på människor och butiker, och besöka den berömda Orange Square, medan det om nätterna förvandlas till en plats med livlig atmosfär och flera trevliga barer och restauranger.
5) För en spännande upplevelse, prova en Jetlev på NomadJets. Du får en första genomgång och flyger i denna jetgående maskin inom några minuter. Det är bäst att gå med en grupp för att få ett bättre pris.
6) Åk på en dagsutflykt till en av Marbellas grannstäder. Malaga på Costa del Sol, är den största staden i området. Det är även den kanske mest mångsidiga staden i området med härliga sandstränder, museer, vackra arkitektur, fantastisk mat och goda shoppingmöjligheter. Här kan man bland annat se Malagas huvudkatedral La Manquita (den en-armade damen) som tog flera århundraden, men som fortfarande inte står klar, utan saknar bland annat ett torn!

Ta sig runt

Malaga flygplats är den närmaste flygplatsen till Marbella, och det finns en buss som lämnar direkt vid avfarten till ankomsthallen. En taxi från flygplatsen till Marbella kostar strax under € 70. Väl där kan du resa längs Costa genom att använda den lokala busstrafiken. Vid användning av taxi, ordna en biljett i förväg. Ett bra alternativ för att utforska området kring Marbella också är att hyra en bil, det behöver inte bli för dyrt heller om du använder en av de mindre lokala företagen, särskilt underlågsäsong.

Boende i Marbella

I Marbella finns det en uppsjö av boendealternativ, men om du inte vill bo bland en massa turister kan du välja att bo i ett äkta spanskt hem. Med Wimdu kan du välja att antingen bo hos en värd som kan agera privat guide under resan, eller så bokar du ett boende som är privat, bara för dig! Annars kan din värd visa dig de allra bästa sevärdheterna som staden har att erbjuda, de finaste stränderna och restaurangerna som kan tillaga de lokala specialiteterna på just det rätta sättet. Du kan välja att bo i ett hus med pool, men även enklare rum och lägenheter i centrum för dig som reser på en budget. Säkerligen kommer du hitta något som passar dig, om inte annat kan vi hjälpa dig. Wimdu önskar dig en underbar resa till Marbella!

Redo att boka?

VÅRA LÄGENHETER HAR ETT GENOMSNITTSBETYG PÅ 9/10! SÅHÄR SÄGER VÅRA GÄSTER:

rolf
rolf
10 Enastående
april 2017
Super B Penthouse apartment

området var mycket vackert och lugnt. Lägenheten var rymlig och trevlig.Vi trivdes mycket bra. Det var också bra att det fanns livsmedelsbutik och restauranger i närheten av huset. Om vi skulle åka till Costa del sol igen väljer vi samma...

Karl
Karl
10 Enastående
februari 2014
Studio med balkong i livliga Marbella

Trevlig studio med mycket bra läge. Värdfolket var mycket hjälpsamma, tillmötesgående och trevliga. Två pensionärer från Sverige

Henrik
Henrik
10 Enastående
november 2013
Takvåning med en utmärkt utsikt (REF2)

En helt fantastisk upplevelse för hela familjen, bättre än förväntat. Verkligen professionell support och tillgänglighet på plats i Marbella. Outstanding! Tack från familjen Thoursie

Ann-Charlotte
Ann-Charlotte
10 Enastående
oktober 2013
Studio med havsutsikt (REF 17)

Fint, fräscht, välordnat!

Vi är Wimdu…

Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mer än 15 miljoner bokade nätter

  Europas största portal för stadslägenheter.

 • Wimdus trippelkontroll

  I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

 • Trustpilot

  Vårt betyg på Trustpilot är
  Utmärkt (8.9/10)

…och vi älskar våra lägenheter