Boende i Milano

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Milano

Lägenheter och Apartments i Milano

Vissa säger operan, andra fotboll men många också kulturen – alla kan hålla med om att Milano har mycket att erbjuda. Staden som ligger invid floden Olona i Lombardiet i norra Italien, anlades redan 600 f.Kr. av kelterna och utsågs till vetenskapens hem. Nu för tiden är Milano bland annat modets hem, då shoppingen i staden är i världsklass, med både italienska och internationella designers representerade med varuhus såsom Gucci, Dolce & Gabbana, Armani och Prada. Men ännu mer storslagen kan fotbollen anses vara då Milano har två lag i världstoppen – Inter och AC Milan. Dessa lag kan du se spela tillsammans med 78,000 övriga personer i Guiseppe Meazza-stadion. Operahuset La Scala där bland annat den fantastiske Luciano Pavarotti intagit scenen, är en attraktion som definitivt är värt att boka biljetter till, helst minst en månad innan avresan för att se föreställningar som Romeo och Julia. Glöm inte heller att besöka Santa Maria delle Grazie som huserar en av världens mest kända och mytomspunna målningar, det vill säga Leonardo da Vincis ”Nattvarden” från 1400-talet. I Milano finns det mycket att se och göra och det passar det alldeles utmärkt att bo smidigt, bekvämt och prisvärt. Välj att bo i exempelvis ett eget hus, lägenhet eller ett Bed & Breakfast som värdar i Milano hyr ut genom Wimdus hemsida.

Kuriosa

 • Milanos berömda operahus La Scala betyder "trappan" på italienska!
 • Milano namn kommer från den keltiska " Medelhan ", vilket betyder ”i mitten av slätten".
 • Mellan 19:00 och 21:00, firar Milano Aperitivo - barer och kaféer erbjuder gratis plockmat om man beställer en drink!
 • Milano är hem till 12.000 företag och 800 utställningslokaler!
 • Milano är hem till Italiens högsta medelinkomsttagare.

Att göra i Milano

Det finns en mängd olika saker att se och göra i Milano. Du hittar vackra kyrkor, intressanta museer, mysiga gator, livliga barer och massor av butiker! Milanos utan tvekan mest kända landmärke är Duomo, den största gotiska katedralen i världen. Den är över 600 år gammal och är förvånande när det gäller design, storlek och skönhet. Den har 135 spiror som sträcker högt upp i himlen ovanför Piazza del Duomo. Det finns 3.500 statyer också som pryder marmorstrukturen - det är inte konstigt domkyrkan tog över 500 år att bygga! Vi rekommenderar att du tar hissen till toppen för en fantastisk vy över Milano och på en klar dag, Alperna.

Milano är hem till Leonardo da Vincis " Nattvarden " och du hittar den extremt berömda väggmålning i kyrkan Santa Maria della Grazie ( Heliga Maria av nåd ). Denna 500 år gamla kyrkan har ett vackert välvt tak grandiös kupol, men det är något av ett mirakel att da Vincis målning fortfarande existerar idag då kyrkan nästan förstördes under andra världskriget, och det användes som måltavla under renässansen. Vi kan rekommendera att du bokar besöket i förväg då det är ett populärt turistmål.

Stadens bästa konstsamling ligger vid Pinacoteca di Brera Museum där finner man verk av italienska konstnärer från 13 till 20-talet. Håll utkik efter Mantegnas " Dead Christ ", Caravaggios "Supper at Emmaus " och verk av Titian och Tintoretto. Om du besöker museet, kolla området bakom museet som Orto Botanico di Brera är en mycket trevlig plats att koppla av i.

Äta och dricka i Milano

Kaffekulturen i Milano är enorm - det är där Starbucks grundare först fick sin idé för kedjans espressobarer! Runt Duomo hittar du några stora kaféer där du kan njuta av sevärdheterna och observera lokalborna. Det är ett nöje att äta i Milano och kanske även en lite annorlunda upplevelse jämfört med andra italienska städer. Pasta är inte like vanligt i Milano istället äter man Risotto alla Milanese är en läcker risotto med gult saffransris och oxmärg. Cotoletta alla Milanese revben av kalv, panerad och stekt i smör – lyx väl värt pengarna under vintermånaderna!

Ta sig runt

Malpensa Airport, är den flygplats som betjänar Milano-området och ligger 4 mil nordväst om staden. Malpensa Express är ett tåg som går mellan flygplatsen och Milano Cardona centralstation och resan tar drygt 30 minuter. Milano har ett pålitligt tunnelbanesystem i centrum med 4 linjer som går från 06:00 till midnatt. Det finns även spårvagnar och bussar som betjänar staden. Milanos spårvagnar liknar mycket de spårvagnar som kan ses i San Francisco och staden har det näst största spårvagnsnätet i världen. Milano kan vara en mycket stor stad, men de flesta turistattraktionerna är ett kort avstånd från varandra och kan hittas i stadens centrum, så du behöver inte vara för beroende av kollektivtrafiken.

Redo att boka?

VÅRA LÄGENHETER HAR ETT GENOMSNITTSBETYG PÅ 9/10! SÅHÄR SÄGER VÅRA GÄSTER:

Petra
Petra
10 Enastående
september 2016
Snygg lägenhet med WiFi

Fantastisk lägenhet med stor yta. Stort plus att det var 8 riktiga sängar och två badrum med duschmöjlighet. Köket är välutrustat med mycket porslin. Även ett stort matbord där 8 personer lätt får plats. Läget är väldigt bra, ca 5 min fr...

Peter
Peter
8 Mycket bra
september 2016
Brera, one bedroom

Hej Anna, Tack för en kanon weekend i Milano. Lägenheten var perfekt för oss.Låg helt rätt i Brera.Det fungerade bra med tjejen som tog emot oss . Hon var service inriktat och gav en del tips . Mvh/ Peter Karlsson

Boo
Boo
10 Enastående
maj 2016
Value and design/Fiera Milano City

En välutustad vacker våning i lugn del av Milano. Goda kommunikationer, nära till affär och bageri. Trevlig värdinna, lätt att få kontakt med. Allt funkade perfekt inga problem varken med inchekning trots att vi kom sent eller utchecknin...

Jafar
Jafar
8 Mycket bra
juni 2014
One-bäddsrum lägenhet

det var mycket bra

Vi är Wimdu…

Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mer än 15 miljoner bokade nätter

  Europas största portal för stadslägenheter.

 • Wimdus trippelkontroll

  I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

 • Trustpilot

  Vårt betyg på Trustpilot är
  Utmärkt (8.9/10)

…och vi älskar våra lägenheter