Boende i New York

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

…och vi älskar våra lägenheter

Topp 50 lägenheter i New York

Lägenheter och Apartments i New York

Liza Minelli sjöng passionerat om New York på Broadway och Leonard Cohen gjorde det på skiva. Andra har prisat staden lika mycket och visst är det så att The Big Apple, som New York City kallas av stadsborna, lockar med sin trendiga heta puls och alla sevärdheter. Men New York är så mycket mer än bara Broadway, Wall Street, Times Square och Statue of Liberty på Liberty Island. Det är inte bara Manhattan som utgör världsstaden utan för den som verkligen vill upptäcka New York så rekommenderar vi även andra platser än de ovan nämnda.

I det stora äpplet finns också Bronx, Brooklyn, Harlem, Queens och Staten Island, som alla har sina unika karaktärsdrag och erbjuder den kräsne och nyfikne turisten en rad med intressanta platser utan att resan från hotellet behöver bli alltför lång. Det publika transportnätet i New York är utmärkt och har du lust kan du alltid ta en Yellow Cab till din destination. Det är mycket billigare än hemma i Sverige och dessutom betydligt roligare.

I den här artikeln ska vi presentera några mindre kända men mycket intressanta resmål i New York. Platser som normalt inte besöks av vanliga turister men som också därför erbjuder en verklig och äkta NYC-känsla.

Harlem

Om du känner för att äta riktigt gott så ska du ta en tripp till Harlem. Där finns några av de intressantaste restaurangerna i New York. Förr i tiden darrade turister nästan av skräck när de fick höra ordet ”Harlem”. Tankarna drogs till gängvåldsamheter, skräpiga gator, nedgångna hus och polissirener. Idag är det inte längre så och du ska inte rädas en tripp dit. När du väl är där ska du besöka en av de många mexikanska restauranger som finns öster om Fifth Avenue. Bättre mat hittar du inte i staden. Det har inte satsats på inventarier utan i god matkonst och alla restauranger håller lika hög klass men serverar olika specialiteter. Glöm inte att beställa in riktigt mexikanskt öl som Negra Modelo och Modelo Especial till den goda maten.

Vill du istället äta amerikansk-afrikanskt på äkta vis så tar du dig till Treichville på 339 East 118 Street. Där väntar dig en smakupplevelse som du bara kan hitta i New York.

Brooklyn

Brooklyn är en annan stadsdel du bara måste besöka när du är i New York. För många är stadsdelen synonym med italienska gangsters och ett våldsamt nattliv men den myten har slagits i spillror för länge sedan. Istället kan du vänta dig världens häftigaste pubrunda om du väljer att ta dig dit.

Börja med att besöka The Dram Shop på 9th Street och njut av tolv olika ölsorter direkt från kranar vid bardisken. Är vädret vackert så kan du sätta dig på deras underbara terrass och njuta av både den goda ölen liksom ett äkta New York-gatuliv.

I hörnet av 7th Avenue och 9th Street finns Flipsters där du också kan avnjuta goda ölsorter eller bara insupa atmosfären av en riktig New York-pub. Stället är dessutom barnvänligt så passa på att ta med dig hela familjen när du besöker Brooklyn.

När vi nu pratar barn och familj så finns det ett underbart litet zoo i Brooklyn som heter Prospect Park Zoo. Det ligger vid 450 Flatbush Avenue och kan skryta med över 400 olika djur för både stora och små. Vad sägs om att träffa en röd panda eller varför inte spana in riktiga amerikanska präriehundar? Se till att vara mätta innan ni besöker zoot dock, det finns ingen restaurang på området. Däremot kan du köpa glass, snacks och andra tilltugg på plats.

Vi kan ju inte prata om Brooklyn utan att nämna glassen! I stadsdelen finns nämligen USA:s bästa glass enligt kännarna och det ligger nog någonting i det. I Brooklyn hittar du massor av NYC Ice Cream, New York-glass på svenska, i smaker du inte trodde fanns. Om vi bara ska nämna en glassbar så måste det bli Ample Hills Creamery på 623 Vanderbilt Avenue. Glassbaren finns på gångavstånd från Prospect Park Zoo och erbjuder så mycket intressanta glass-sorter att ditt besök kan bli mycket längre där än du väntar dig – speciellt om du har barn med dig. Unna dig alltså lite av USA:s bästa glass när du besöker New York.

Queens

Märkligt nog har Queens ofta blivit helt ignorerat av turister fast stadsdelen har så många intressanta platser att besöka. New York-bon tar gärna en tripp till Queens men turisterna har mestadels stannat på Manhattan. Det vill vi inte att du gör.

Börja med ett besök i Flushing Meadows Park, den största parken i Queens, med massor av attraktioner för både barn och vuxna. En heldag med familjen där kan inte bli annat än både lyckad och uppskattad. Parken är ungefär en och en halv gånger större än Central Park och där finns ett zoo, flera muséer, fantastiska restauranger, olika attraktioner för barn och naturligtvis tennisbanan där US Open spelas varje år. Vem vill missa det när man ändå är i New York? Räkna med en heldag när du åker till Flushing Meadows Park eftersom det finns så mycket att se och göra. Låt dina barn ha roligt och ta god tid på dig vid de olika attraktionerna. Ni kommer ändå inte hinna med mer än en bråkdel under en endaste dag.

Om du vill lyxa till det ordentligt med din partner någon kväll så kan vi varmt rekommendera restaurangen Water’s Edge med en absolut sagolik vy av Manhattans skyline. Du kommer att förstå vad vi menar när du väl besöker stället. En femrätters middag kostar ungefär 75 dollar (runt 500 kronor) men en liknande meny skulle inte serveras i Sverige under tusenlappen. Atmosfären på Water’s Edge är lyxigt romantisk och maten fantastiskt vällagad och god. Är du på krälekssemester på tu man hand med din älskade så överraska med ett besök på Water’s Edge.

Queens är också en fantastisk stadsdel att promenera runt i. Det finns glassbarer som serverar nästan lika god glass som den i Brooklyn (ja, i Queens säger de förstås att deras glass är den godaste) och det finns ölbarer som till exempel Bohemian Hall and Beer Garden som erbjuder mängder av ölsorter och helamerikanska tilltugg. Arkitekturen i stadsdelen är också tilltalande och det är avslappnande att bara gå på upptäcktsfärd på de olika gatorna.

Över lag så är Harlem, Brooklyn och Queens fantastiska stadsdelar och en resa till New York bör inte upphöra efter besök på Times Square, Wall Street och Central Park. Staden har så mycket intressant att erbjuda och varför inte fråga lokalbefolkningen om fler tips när du ändå är där?

Våga bredda dina vyer och upplev The Big Apple från en sida som inte den vanliga turisten får göra. Du och din familj kommer inte att ångra det.

Redo att boka?

VÅRA LÄGENHETER HAR ETT GENOMSNITTSBETYG PÅ 9/10! SÅHÄR SÄGER VÅRA GÄSTER:

Göran
Göran
8 Mycket bra
januari 2017
Empire 2 BDR on the 36st #1

Med tanke på läget mitt på Manhattan och ett helt ok pris var det inte mycket att klaga på. Städningen kunde kanske varit lite bättre, men det var ändå ok.

Mika
Mika
10 Enastående
april 2016
Lyxig studio i Midtown East

Vi har haft en mycket trevlig vecka i New York. Lägenheten passade oss perfekt och den blev som ett "hem". Modern och fräsch lägenhet som ligger perfekt med gångavstånd till det mesta på Manhattan. Vårt värdpar (Evan & Maria) var mycket ...

katarina
katarina
10 Enastående
januari 2016
AMAZING VIEW STUDIO MIDTOWM MANHATTAN

Roligt och intressant område nära till alltt samt en skyline som är precis så där som man önskar sig! Lägenheten har det man behöver och allt är fräscht

Håkan
Håkan
10 Enastående
januari 2016
Asiana Italiano Pied-a-terre!

Nyårsresa med familj,5 personer. Top läge i Chinatown, nära till allt.Rent och fint i lägenheten, välutrustat kök. Top betyg.

Vi är Wimdu…

Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mer än 15 miljoner bokade nätter

  Europas största portal för stadslägenheter.

 • Wimdus trippelkontroll

  I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

 • Trustpilot

  Vårt betyg på Trustpilot är
  Utmärkt (8.9/10)