Boende i Nice

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Nice

Lägenheter och Boende i Nice

Nice är en av de stora höjdpunkterna på den Franska Rivieran. Det är en fantastisk stad och är den näst mest besökta platsen i Frankrike efter Paris. Staden grundades under romartiden och resterna av dess ursprung (kallas Cimiez) kan hittas på kullen bakom Nice. Området har bytt ägare flera gånger och har varit ockuperat av Italien, Spanien och Frankrike. Nice finns på den södra spetsen av Frankrike och har en stor strandpromenad och hamn. Det finns många hotell och vandrarhem i staden, inklusive några välkända platser som The Regina Hotel, som stod värd för drottning Victoria under vintertid. Det finns också gott om lägenheter att hyra , samt rum och bed and breakfast boende. Att bo i en lägenhet kommer att ge dig en bra känsla för det franska livet och du kan bo i ett område som du normalt inte skulle se. Staden har en avslappnad atmosfär och har lockat många konstnärer genom åren

Rolig Fakta

 • 72% av den vuxna franska befolkningen har svårt att läsa etiketterna på franskt vin.
 • Nice är ofta molnigt på sommaren, så bilder från Nice med dess berömda blå himmel tas normalt under vintern.
 • Området mellan Nice och Monaco är den tredje dyraste platsen i världen för fastigheter.
 • Henri Matisse gjorde de flesta av hans måleri i Nice.
 • Fransmännen producerar över 60 miljoner hektoliter vin per år.

Utforska Nice

Nice centrum är en fantastisk blandning av gammalt och nytt. Den gamla staden är mycket pittoreskt med massor av trånga gränder att gå vilse i. New Town området, längs stranden, är kantad med träd. Det finns gott om vackra stränder att njuta på. Nice är inte bara en semesterstad, det finns massor av museer och historiska sevärdheter. Nice har 300 soldagar om året - det är den perfekta staden för ett besök! Vi föreslår att du tar en promenad ner på stranden Promenade des Anglais så snart du anländer. Du kommer att bära på en tradition som går tillbaka till när den engelska aristokratin brukade komma till Nice. Strandpromenaden speglar en viktig påverkan av dessa människor i utformningen av moderna Nice. Det finns en del imponerande arkitektur längs havet - kolla in den fantastiska Belle Epoque . Nästa du bör undersöka Old Nice - den äldsta delen av staden. Här finns det marknadsstånd, kaféer på trottoaren och massor av kyrkor och katedraler att upptäcka. Vi föreslår att du utforskar den barocka mästerverk, Chapelle de la Misericorde - kappellet är bara öppet på tisdagar, planera din tid, väl värt ett besök! Eglise Saint-Jacques är känd för sin träinredning och fresker och är också värt ett besök.

Konst i Nice

När det gäller museer, skulle vi rekommendera Palais Massen som ligger på Promenade des Anglais. Mer av ett ståtlig hem än ett palats, idag inrymmer museet konst och historia. Många konstnärer lockades av kvaliteten på ljuset i Provence regionen och flera museer visar sina verk. Utan tvekan Nice mest kända artist i bosättning var Henri Matisse. Han bodde i Cimiez stadsdelen och detta är platsen för Matisse Museum, som hyllar konstnärens liv och produktion. Den innehåller en hel del av hans konstverk, som han donerade till staden. Colline du Chateau, eller Castle Hill, är där du kan hitta en fantastisk utsikt över staden. Det brukade vara ett slott och några delar finns kvar. Här hittar du panoramautsikt över staden och Medelhavet. Ett besök till den ryska ortodoxa katedralen är också att rekommendera. Det är en arkitektonisk pärla i början 1900-talet design och är den påminner om den stora mängden ryska aristokratin som kom till Nice i mitten av 1800-talet .

Att ta sig runt

Nice flygplats är en av Frankrikes mest trafikerade flygplatser. Om du flyger till Nice, se till att du beundrar den spektakulära utsikten över den franska Rivieran när du åker ner mot staden. Flygplatsen ligger cirka 30 minuter från Nice centrum och det mest tillförlitliga sättet att resa från flygplatsen i Nice är med Airportexpress buss. Bussen finner du i centrala Nice och heter Lignes d'Azur och är den viktigaste formen av kollektivtrafik i staden. Allt du kommer att vilja se är koncentrerad till centrum och det är möjligt att gå mellan alla de stora attraktionerna. Cimiez Hill kan nås med buss! Transportsystemet är pålitlig och billig och det är integrerat vilket innebär att din biljett kommer att täcka både på både buss och de nya spårvagnarna. Nice långa och fantastiska strand är enastående för att cykla längs. Monaco är ca 15 kilometer bort och den italienska gränsen är ca 30 kilometer bort.

Redo att boka?

VÅRA LÄGENHETER HAR ETT GENOMSNITTSBETYG PÅ 9/10! SÅHÄR SÄGER VÅRA GÄSTER:

johan
johan
8 Mycket bra
april 2018
Private Room In The Heart of Nice

Verkligen bra! Mkt trevliga värdar. Bra läge och väldigt prisvärt. Engelska talas i tillräcklig omfattning. Söt katt också. Egen låsbar lägenhet i lägenheten.

Peter
Peter
8 Mycket bra
juni 2016
Primely Located Flat with Sea Views

Mycket nöjda med lägenheten och dess läge, vi vill gärna hyra den igen

Per
Per
8 Mycket bra
juni 2016
Private Room In The Heart of Nice

Mysigt boende med perfekt läge, närhet till både gamla stan och stranden. Trevligt värdpar som ville ditt bästa. Enkel frukost ingick, te/kaffe, juice och smörgås. Förutom buss 98 så kan ni istället ta buss 59 och åka till hållplats Wins...

Mikael
Mikael
10 Enastående
juni 2016
Cozy main avenue/train station- 13

Blev väldigt nöjd med boendet i Nice. Bodde med wimdu i Paris och Toulouse före detta och Salvatore hamnar högst upp. Vi blev välkomnade av hans kusin Fred och han hämtade även upp oss och körde oss till flygplatsen för 30€, otroligt tre...

Vi är Wimdu…

Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mer än 15 miljoner bokade nätter

  Europas största portal för stadslägenheter.

 • Wimdus trippelkontroll

  I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

 • Trustpilot

  Vårt betyg på Trustpilot är
  Utmärkt (8.9/10)

…och vi älskar våra lägenheter