Boende i Österrike

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Österrike

Lägenheter och Boende i Österrike

Österrike ligger i Centraleuropa och är ett populärt resemål som lockar många turister turister varje år för deras världskända skidåkning och vackra natur. Österrike gränsar till Tyskland och Tjeckien i norr, Slovakien och Ungern i öst, Italien och Slovenien i söder samt Lichtenberg och Schweiz i väster. Österrike är en federal republik idag som innefattar nio stater: Oberösterreich, Niederösterreich, Steiermark, Kärnten, Salzburg, Tirol, Vorarlberg, Burgenland och Wien. Detta land är en av de lägst befolkade i Västeuropa med 8,5 miljoner invånare och stora delar av landet är alpina med kraftigt skogbeklädda berg, djupa dalar och slingrande floder. Österrike är ett utmärkt ställe att besöka under alla tider på året på grund av den stora variationen av aktiviteter och sightseeing möjligheter. Alla de stora städerna erbjuder en livlig pulserande atmosfär oavsett om du besöker dem under den kyliga vintern, skarpa höst, milda våren eller varma sommaren.

Rolig Fakta!

 • Omkring 40 % av befolkningen i Österrike bor i Wien eller strax utanför!
 • Österrike är ett av de få icke-socialist länder som har hammaren och skölden i sitt stadsvapen
 • Världsberömda kompisitörer som Wolfgang Amadeus Mozart och Ludvig van Beethoven kommer från Österrike
 • I Österrike finns sex erkända språkminoriteter
 • Österrike leder ligan i ekologisk odling och har upp till 13 % av all odlingsareal ekologisk
 • Hitta rätt boende i Österrike

  Bed and breakfast, hotell och stugor finns över hela Österrike och är ett populärt sätt att semestra på i landet. Under högsäsong tenderar priserna att gå upp och ställen blir snabbt fullbokade. För den som söker ett alternativ till dyra hotell bör boka med Wimdu som har ett unikt utbud av privata bostäder till uthyrning, det gäller alltifrån centralt belägna lägenheter i Wien med olika faciliteter som du önskar, rum för de som reser på egen hand till stugor och semesterhus bland vingårdar och alpina områden. Det finns ett stort utbud på semesterbostäder som passar olika typer av resenärer och budgetar! Människorna i Österrike ses som väldigt gästvänliga och artiga som gärna håller på traditioner och etikett. Österrike är utöver skidåkning även känt för öl och vals. Det är vanligt att träffas för att dricka öl bland österrikare och det är även en stor del i den österrikiska kulturen. Ett av de bästa sätten att uppleva Österrike är att leva som en lokalbo och hyra privat boende med Wimdu. På så sätt bor du bland lokalinvånarna, har tillgång till ett eget österrikiskt kök där du kan på egen hand tillaga de mest traditionella rätterna och få tips på smultronställen från din hyresvärd om närområdet som du annars inte hade hittat.

  Saker att se och göra

  Mer än 200 musik- och dansfestivaler äger rum i Österrike varje år och det rör sig om alltifrån stora världskända event till väldigt småskaliga evenemang som främst besöks av människorna i närområdena. Österrike har ett stort utbud på bra musikfestivaler inom klassisk musik och detta beror delvis på att många kända kompositörer härstammar från landet. Varje år har Innsbruck en sommarmusikfestival som bygger på historiskt informerade framföranden av gammal musik. Salzburg, var hemmet för Mozart, och denna staden bjuder varje år på världsberömda sommarfestivalen Festspelen i Salzburg som håller flera konserter, teatrar och operor av Mozart. Bregenzer Festspiele annordnas varje sommar på vackra sjön Constance där världens största flytande scen finns och är värd för en operaföreställning. För de vandringssugna finns det oändligt många stigar och spår att upptäcka i Österrikes vackra och rogivande natur. Beroende på vad du vill se och uppleva finns det olika vandringleder att välja mellan. För att gå bland ruiner av gamla slott och borgar rekommenderar vi Oberösterreich. Om du vill uppleva den traditionella alpina shönheten och vandra bland betande kor och lokala sevärdigheter är Vorarlberg ett bra alternativ.

  Mat och Dryck

  Varje delstat i Österrike har sina egna inhemska rätter och traditioner. Generellt så anses kosten vara rejäl och sund i Österrike, med rätter som Wienerschnitzeln och Knödel som nationalrätter, och till dessert förekommer ofta den tranditionella Apfelstrudel.

  Att ta sig runt

  Beroende på var du ska bo i Österrike finns det olika flygplatser att åka till och de största är Flughafen Wien Schwechat, Salzburgs flygplats, Flughafen Klagenfurt och Innsbruck Airport. Flygbolag som flyger från Sverige till Österrike är bland annat Austrian Airlines, SAS och Norwegian Airlines. Det bästa sättet att ta sig runt i Österrike är med tåg och det finns ett flertal linjer till de flesta orterna med företaget ÖBB. För den som gillar att åka buss och söker ett billigare alternativ bör kolla in Eurolines och Postbus/Bahnbus. Ett annat populärt alternativ är att bila till Österrike och det är ett utmärkt sätt att upptäcka den vackra naturen längs vägarna och det ger dig även en viss flexibilitet under din semester. Österrike har 168 mil motorväg och de flesta är avgiftbelagda där man betalar genom att köpa ett klistermärke på bensinstationerna. Klistermärkena finns i olika varianter beroende på hur långt du ska köra. Det finns motorvägar i östra och västra delen av Österrike men på grund av de alpina områdena saknas motorvägar i de centrala delarna.

  Redo att boka?

  VÅRA LÄGENHETER HAR ETT GENOMSNITTSBETYG PÅ 9/10! SÅHÄR SÄGER VÅRA GÄSTER:

  Britt-Marie
  Britt-Marie
  8 Mycket bra
  oktober 2015
  Lägenhet nära Centralstationen

  Lägenheten motsvarade våra förväntningar. Rent och fräscht. Mycket trevligt och hjälpsamt bemötande från vår värd. Vi fick en god introduktion inför vår endagsvistelse i Wien. Känner oss väldigt nöjda.

  Miroslava
  Miroslava
  10 Enastående
  oktober 2014
  Budget Top Plats Lägenhet i Wien (LM 62-26)

  Lägenheten är nyrenoverad, fräsch och mycket prisvänlig. Den ligger bara fem minuter från tunnelbana. Flera spårvagnshållplatser finns runt hörnet. Värdarna är mycket trevliga.

  Tage
  Tage
  10 Enastående
  september 2014
  Beim Stephansplatz

  Vi börjar med de bra sakerna. Lägenhetens läge mycket centralt med gångavstånd till många sevärdheter. Mycket bra utrustat kök och lägenheten höll hög standard, bra sängar och var bra städad. Några synpunker som kunde vara bättre: Toale...

  Ingmar
  Ingmar
  10 Enastående
  april 2014
  Charmig Inner City Suite

  Vi har haft en väldigt fin påskhelg i Wien. Belindas lägenhet passade oss perfekt, promenadavstånd till centrum, bra kök och stort vardagsrum. Rekommenderas!

  Vi är Wimdu…

  Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

  bookings guests properties numbers review triple-check save
  • Mer än 15 miljoner bokade nätter

   Europas största portal för stadslägenheter.

  • Wimdus trippelkontroll

   I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

  • Trustpilot

   Vårt betyg på Trustpilot är
   Utmärkt (8.9/10)

  …och vi älskar våra lägenheter