Boende i Phuket

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Phuket

Lägenheter och Boende i Phuket

Phuket är den största ön i Thailand och bara en timmes flygresa från Bangkok. Resenärer förvånas ofta över den enorma storleken på ön, som är hela 48 km lång och 21 km på det bredaste stället. På spetsen av Phang Nga -provinsen finns det en par hetsiga broar som kopplar ön med fastlandet, något som har resulterat i att regionen förvandlats till Thailands rikaste på grund av turismen. Ön är huvudsakligen bergig och en bergskedja sträcker sig från norr till söder längs öns västra del. Bergen utgör en del av en större bergskedja som sträcker sig 440 km från Kra-halvön. Längs västkusten hittar du stränderna Kata, Karon och Patong, som är mycket populära bland svenskar. Huvudstaden på ön är Phuket Town, som ligger på den sydöstra delen av ön, knappt en timmes bilresa från Phukets flygplats. Phuket stad är en populär bas för att utforska ön. I Phuket är det varmt hela året om, med en ganska fuktig temperatur. Mars till maj anses vara den "heta" säsongen, och sommarmonsunsäsongen varar från då fram till oktober. Det regnar däremot inte så farligt mycket, ofta är det bara några tyngre skurar som varar i några minuter till någon timme – efter det är det värme och solsken igen!

Phuket är den perfekta semesterdestinationen för de som vill få ut så mycket som möjligt av sin semester. Här kan du ligga och slappa på stranden hela dagarna, åka på roligare utflykter och se buddistiska tempel och monument, rida elefanter och lära dig att dyka! Här kan du även njuta av billig och mycket god thailändsk mat, men även köttbullar med sylt och potatis på vissa ställen då svenskar verkligen satt sin prägel på ön. Wimdu har flera semesterbostäder i Phuket, och du kan välja att boka allt från vackra thailändska bungalows vid havet till fräscha semesterlägenheter med pool! Ditt Wimdu-team önskar dig en fantastisk resa till Phuket!

Kuriosa

 • Thailand är större än Storbritannien, Island, Belgien och Österrike tillsammans.
 • Thaiboxning är den nationella sporten i Thailand.
 • Thailand är också det enda landet i Sydostasien som aldrig koloniseras av europeisk makt.
 • 95 % av den thailändska befolkningen är buddhister.

Se och göra

Phuket är välsignad med ett så stort överflöd av naturliga attraktioner som gör att dess kulturella sevärdheter ofta förbises. Om du kan förmå dig att dra dig undan från de ikoniska stränderna och det vackra havet så finns det en hel tropisk ö som väntar att upptäckas:

Gamla stan - När man kommer till andra huvudstäder runt om i världen brukar folk först och främst bege sig till gamla stan för att få en smak av stadens historia och kultur. I Phuket är det inte lika självklart för många, men det innebär inte att det här inte finns något att hämta. I Gamla stan kan du strosa runt bland livliga marknader, njuta av kryddigstark mat och se det genuina Thailand. I Gamla stan är gatorna mycket smala och pittoreska och arkitekturen kommer från 1800-talet och genomlyses av rikedomen som kom med tennhandeln och här finns de bästa xemplen på portugisisk och kinesisk arkitektur i Thailand!

Chalong Bay Rum Distillery - Prisbelönad och helt naturliga sprit är skapad av ett ungt franskt par i Muang. I turen ingår en gratis cocktail och möjlighet att prova workshops. Upplev det inre arbetet i detta vackra destilleri.

Buddisttempel - Ön Phuket är hem till 29 buddhistiska tempel, Wat Chalon är den kanske mest förtjusande. Över 30 handtillverkade Buddhor ligger runt detta gyllene tempel. Dess imponerande yttre lockar många besökare, men var försiktig med att respektera religiös klädsel om du vill in i templet, täck knän och axlar!

Big Buddha - Phukets Big Buddha är en av öns viktigaste och mest vördade landmärken. Den stora statyn sitter på toppen av Nakkerd Hills mellan Chalong och Kata och med en höjd på 45 meter är den lätt att se på långt håll. Med sin plats på kullen ger det den kanske bästa utsikten, en 360-graderspanoramautsikt över staden Phuket, Kata, Karon stränder, Chalong Bay och mer. Du kommer hit via en sex kilometer lång väg som leder från Phukets pulsåder. Precis nedanför monumentet ligger den härliga stranden Karon så efter att ha besökt statyn i hettan kan du ta dig ett svalkande dopp i havet!

Boende i Phuket

Wimdu har många olika typer av bostäder på Phuket. Med oss kan du antingen välja att bo privat eller med en värd som kan agera personlig guide under din resa. Vi erbjuder exempelvis privata semesterhus med pool, enklare sommarstugor och billigare rum, så val som lyxiga apartments. Oavsett vilken typ av boende du letar efter är vi säkra på att du kan hitta det hos oss!

Vi är Wimdu…

Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mer än 10 miljoner bokade nätter

  Europas största portal för stadslägenheter.

 • Wimdus trippelkontroll

  I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

 • Trustpilot

  Vårt betyg på Trustpilot är
  Utmärkt (8.9/10)

…och vi älskar våra lägenheter