Boende i Pisa

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Pisa

Lägenheter och Boende i Pisa

Pisa är en gammal stad belägen i nordvästra delen av Italien med en befolkning på omkring 88 627 invånare. Stadens centrum är väldigt litet men bjuder på små slingrande gator, många sevärdigheter, mysiga caféer och bra shopping. Pisa är mest känt för sitt lutande torn som är ett fristående klocktorn till domkyrkan. Tornet stod färdigt år 1173 och hade redan börjat att luta innan det var färdigställt. Årligen lockar tornet miljoner av turister som väljer att promenera upp för de 296 trappstegen som leder upp till toppen. Väl uppe på toppen kan du njuta av en fantastisk utsikt över hela staden. Pisa är en av de äldsta städerna i Italien tillsammans med Venedig och Genua, och räknades under 1000-talet till en av de viktigaste sjö- och handelsstäderna i Medelhavet. Detta på grund av dess många erövringar av landområden. Pisa är även känt för att vara en av de främsta universitetstäderna i Italien med ca 60 000 elever i staden som utgör en stor del av befolkningen som totalt landar på mindre än 100 000 invånare.

Boka semesterboende i Pisa

Pisa är en populär turistort och det finns gott om valmöjligheter för semesterboende. För den som letar efter ett alternativ till dyra hotell och vandrarhem bör boka med Wimdu. Vi är en marknadsplats för uthyrning av privatbostäder och tillhandahåller med allt ifrån lyxiga lägenheter och rum mitt i staden till villor och stugor strax utanför. Vi har ett stort utbud av bostäder med olika faciliteter som passar olika budgetar och typer av resenärer. Åk över en weekend till Pisa och upptäck stadens skönhet och rika historia, samtidigt som du kan bo och leva som en lokalbo i en Wimdu lägenhet. Njut av ett glas vin på balkongen i din Wimdu lägenhet och handla hem färska råvaror för att tillaga traditionell italiensk mat i köket. Om du har tur så kan du även få tips på lokala smultronställen i staden av din bovärd som du annars aldrig hade hittat till.

Kort fakta!

 • År 180 Bc kallades Pisa för Portus Pisanus och var en romansk koloni
 • Ett jordskalv skulle kunna välta det lutande tornet
 • Staden har mer än 20 historiska kyrkor
 • Det är än idag okänt om när och av vilka Pisa grundades av
 • Kända personer som kommer från Pisa är bland annat fysikern Galileo Galilei och författaren Antonio Tabucchi
 • Att göra

  För den som besöker Pisa under sommaren bör kolla in Luminara festivalen som hålls den 16 juni varje år och är dagen då man firar stadens skyddshelgon San Ranieri. I samband med firandet dekorerar man gatorna längs floden med ca 70 000 vaxljus. Ett måste att besöka i Pisa är Piazza del Duomo som inkluderar domkyrkan, baptisteriet, Camposanto Monumentale och det lutande klocktornet. Byggnaderna kom med på UNESCOs världsarvslista år 1987 och är ett av de främsta turistattraktionerna i staden. Bara några minuter bort finns den Botaniska trädgården som tillhör universitetet och som grundades redan år 1544. Detta var den första Botaniska trädgården i Europa tillhörande ett universitet. I nära anslutning till den Botaniska trädgården finns även museet Palazzo Blu som bjuder på både konstutställningar och vetenskapliga utställningar

  Mat och dryck

  Pisa har ett stort utbud på mat för alla smaker. Det finns gott om Tavola Caldas restauranger som även kan kallas för snabbmatställen. Men för den som avnjuta en god middag på en bättre restaurang bör kolla upp trattorior restauranger som vanligtvis ägs och drivs av familjer och har en uppsjö av traditionella italienska rätter. Inte helt oväntat så är det väldigt vanligt att äta pizza och pasta i Pisa med tillbehör som olivolja, ost och hemlagat toscanskt bröd. För att undvika turistfällorna bör du inte äta på restauranger nära det lutande tornet då priserna tenderar att vara mycket högre och den håller inte samma kvalitet som andra restauranger. För en god lunch rekommenderar vi ett besök på det lilla och omåttligt populära L’Ostellino som säljer utsökta paninis och bauguetter, ost och vin. Priserna är förhållandevis låga och det finns ett stort utbud att välja mellan. Ett liknande alternativ är Gusto Giusto för den som letar efter goda smörgåsar i Pisa. För middag bör du besöka Peperosa Pisa och La Curva som är två mindre restauranger som ebjuder högkvalitativ italiensk mat och som även har influenser på Medelhavets kök.

  Att ta sig runt

  Pisa har en liten stadskärna och det är enkelt att ta sig fram till fots. Utanför Pisa finns den internationella flygplatsen Galileo Galilei som ligger drygt 2 km söder om staden och som räknas till den viktigaste flygplatsen i regionen Toscana. Det går bra att ta tåg, taxi, buss in till centrum från flygplatsen men du bör beakta att tågen går endast två gånger i timmen. Det tar ca 5 min att ta sig in till centrum med tåg och 15 min om du väljer att ta bussen in.

  Vi är Wimdu…

  Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

  bookings guests properties numbers review triple-check save
  • Mer än 10 miljoner bokade nätter

   Europas största portal för stadslägenheter.

  • Wimdus trippelkontroll

   I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

  • Trustpilot

   Vårt betyg på Trustpilot är
   Utmärkt (8.9/10)

  …och vi älskar våra lägenheter