Boende i Rio de Janeiro

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Rio de Janeiro

Lägenheter och Apartments i Rio de Janeiro

Rio de Janeiro är en kontrasternas stad - där finns några av världens mest tätbefolkade områden, även om de bara är några minuter ifrån tropisk djungel där apor och stora ödlor strövar fritt, och överklassområden är bara ett stenkast ifrån kåkstäder. Rio har några hektiska år framför sig - VM 2014 och OS 2016. 6 miljoner människor bor i denna färgstarka, otroligt livliga och pulserande stad och bör besökas av alla som reser i Sydamerika. Du hittar massor av boende i Rio, från lyxhotell till vandrarhem för studenter och backpackers. Om du vill ha en mer autentisk upplevelse i Rio, erbjuder Wimdu många olika boendealternativ så som fräscha lägenheter och mysiga rum i ett bed and breakfast.

Kuriosa

 • Den fotbollsmatch som haft högsta besökantal i hela världen var på Maracana Stadium 1950 – då nästan 200.000 människor satt i publiken.
 • Micheal Jackson, Snoop Dogg, har Pharrell Williams och Sepultura spelade in deras musikvideos i Rio.
 • Rio är inte Brasiliens största största stad – utan det är Sao Paulo som är störst.
 • Rio de Janeiro betyder "januarifloden" på portugisiska!
 • Det finns 74 km cykelväg i Rio!

Att göra i Rio de Janeiro

Denna brasilianska stad är full av liv, rytm och rörelse. Det är ganska självklart att det är just Rio som har den mest kända karnevalen i världen, något som lockar tusentals turister 40 dagar innan påsk. Det är då fest 24/7 flera dagar i rad och hela Rio vaknar till liv! Var du än befinner dig i staden kan du iakta den 38 meter höga Kristusstayn, Cristo Redentor, som tog 9 år att bygga. Det bästa sättet att nå denna attraktion är att ta tåget - skaffa dina biljetter tidigt på morgonen för att undvika köer som kan bli ganska långa under dagarna! Sockertoppen eller Pão de Açúcar, är ett granitberg format som en sockertopp, 395 meter över havet. Hit kan man ta en linbana, varifrån man får en otrolig utsikt över Rio, extra fantastiskt är under solnedgången. Även om du åkt till Brasilien för det varma klimatets skull kan ett svalkande dopp vara väl uppskattat. Längst stadsdelen Copacabana löper en 4 kilometer lång strandsträcka där de aktiva invånarna i Rio spear volleyboll, fotboll, vindsurfar eller dansar samba.

Mat och dryck

Rio är fullspäckad med spännande mat och dryck. Många frukter i Brasilien är svåra att hitta utanför landet - vi rekommenderar att du provar Acai, en superfrukt som man kan få som en mörklila sorbet. Om du får en smak för acai, gå till PUC universitetet i Gávea. Vis bussterminalen där säljer de största açaís’ i Zona Sul. Det bästa stället för att köpa frukt är från varuhuskedjan Hortifruiti, passionsfrukt (maracuja) är särskilt bra i dessa butiker och de är mycket billigare än utanför Brasilien. Pizza rodizio restauranger erbjuder " allt du kan äta " måltider för ca £ 4. Ta en stol och en servitör kommer att komma runt med ett brett utbud av pizza - ta en bit av vad du vill! Du kommer högst sannolikt finna chokladöverdragna pizzor - vi rekommenderar att du ger det en chans! Allt-du-kan-äta köttrestauranger finner man också lite här och var och till ett bra värde - ca £ 10 per person. På de största stränderna i South Side-området, Zona Sul trängs många barer som säljer billig öl, Caipirinha och uppfriskande agua de coco (kokosvatten). De håller öppet i princip hela nätterna och stämningen är fortfarande på topp in på de tidiga timmarna in på dygnet.

Off the Beaten Track

Träffar du några lokalbor kommer de säker vilja peka dig i rätt riktining till de bästa attraktionerna bortom turiststråken. Här är några av våra förslag:Ta en mototaxi upp till toppen av en av de säkrare favelas (kåkstadsområde) såsom Vidigal. Upplev hårresande åktur innan du kan njuta fullt ut av fantastiska vyer från toppen. Många turister kommer att gå till berget Dom Henrique men få kommer att gå längs Pista Cláudio Coutinho, som ligger nära basen av Morro de Urca, det första berget innan Dom Henrique. Här kan du få en fantastisk vy över Rio, se exotiska djur och känna lugn bortom stojet och stimmet i storstaden.

Ta sig runt

Rios flygplats, Rio de Janeiro - Galeão International Airport, ligger i norra delen av staden. 4 olika busslinjer tar passagerar från olika delar av städer intill flygplatsen och till den mindre flygplatsen Santos Dumont. Att ta sig runt i Rio och lokalisera de största attraktionerna och sevärdheterna är inte så svårt som du kanske tror. De flesta områden av intresse ligger i South Side-området, och här kan du promenera runt vilket är det bästa sättet att utforska vad Rio har att erbjuda. Cykling är ett annat populärt sätt att ta sig runt och du hittar cykelbanor runt om i South Side -området. Bussar kan vara ganska svåra att navigera, så om du letar efter för att komma någonstans snabbt rekommenderar vi att du tar en taxi - de är billiga! Rio tunnelbanesystem är litet men rent och säkert. Det är användbart om du vill ta dig mellan Copacabana Beach och Downtown.

Redo att boka?

VÅRA LÄGENHETER HAR ETT GENOMSNITTSBETYG PÅ 9/10! SÅHÄR SÄGER VÅRA GÄSTER:

Pär
Pär
10 Enastående
januari 2015
LEBLON OCEANFRONT MANSION Apt.1

Utsikten från lägenheten är enastående. Lägg därtill ljudet av vågornas brus från stranden på andra sidan Avenida Niemeyer. Trots att vi bodde mitt i en storstad upplevde vi det mer som om vi befann oss i en tropisk trädgård. Skall man b...

Lena
Lena
8 Mycket bra
februari 2014
Lägenhet för 4 i hjärtat av Copacabana

Vi fick snabbt svar på alla frågor innan vår vistelse. Lägenheten var lagom stor med plats för att laga mat, äta och sova. Det var mycket praktiskt att ha en tvättmaskin och torkställning då vi var i Brasilien en månad. Utrymmet för toal...

Ulf
Ulf
8 Mycket bra
juli 2013
Strandlägenhet med balkong

En trevlig lägenhet i södra delen av Copacabana, nära Ipanema. Två sovrum med dubbelsäng, den ena möjlig att flytta isär. Det andra sovrummet har egen toalett med bubbelbad men ingen dörr mellan badrum och sovrum. Lägenheten har annars e...

Ali
Ali
8 Mycket bra
mars 2013
Lyx & Design. Boende med lateral havsutsikt & Internet Wireless i Copacabana. 1 - 4 personer (C016A)

Hej! Allting har gått bra och killarna på mäklarbyrån var hur bra som helst.

Vi är Wimdu…

Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mer än 15 miljoner bokade nätter

  Europas största portal för stadslägenheter.

 • Wimdus trippelkontroll

  I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

 • Trustpilot

  Vårt betyg på Trustpilot är
  Utmärkt (8.9/10)

…och vi älskar våra lägenheter