Boende i Sicilien

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Sicilien

Lägenheter och Boende på Sicilien

Villa in Sicily Sicilien är en ö som ligger utanför den södra spetsen av Italien i Medelhavet. Det är en av Italiens 20 regioner, och är skilt från fastlandet genom Messinasundet som är ca 5 km bred. Sicilien har ett typiskt medelhavsklimat med milda och fuktiga vintrar och varma, torra somrar. Turismen till ön har ökat under de senaste åren och detta har underlättat för besökare att hitta en semesterbostad. Idag finns det gott om hotell, semesterhus och lägenheter att välja mellan. Så långt tillbaka som 5000 f Kr bodde sicilianarna på ön, som sedan togs över av fenicierna från 900 f.Kr., och som grundade huvudstaden Palermo. Grekerna anlände runt 750 f Kr och grundade städerna Syracuse och Catania, var i dag det hålls en berömd fiskmarknad. Under de puniska krigen och efter nedgången av Syrakusa 211 f.Kr. tog romarna över, som senare skulle komma att ersättas av vandalerna, ostrogoter, bysantiner och araber. Efter ännu fler erövringar av andra nationer, kom ön till slut i italienska händer 1861. Denna långa historia av mångkulturella erövringar har satt sina spår på öns landskap, byggnader, kultur och mat och det finns otroligt mycket att göra och se. Den bästa tiden att besöka ön är mellan april och juni och september till oktober- eftersom somrarna är mycket varma, torra och överbefolkade.

Hitta rätt semesterboende

Sicilien har ett stort utbud på hotell men de blir snabbt fullbokade och är dyra under högsäsong. Som ett alternativ till dyra hotell finns Wimdu och vi erbjuder ett stort utbud av rymliga villor, lägenheter, rum och stugor som passar alla typer av resenärer och budgetar. Välj mellan vackra villor vid havet med panoramautsikt över Siciliens kustlinje, och om det önskas boka en bostad med pool!

Visste du att...

 • Sicilien har 5,2 miljoner invånare.
 • Etna, ligger på Siciliens sydöstra del och är öns högsta punkt.
 • På Sicilien är det offentliga språket italienska men det talas även sicilianska. Det är ett gammalt romerskt språk med ca 30 % av orden lånade från arabiskan
 • Saker att göra och se

  För att vara en liten ö finns det väldigt mycket att göra och se på Sicilien. Besök Salt Flats i Trapani där salt fortfarande produceras på traditionellt sätt genom att sopa upp efter tidvattnet går ut och mala det i väderkvarnar. Detta bör man verkligen inte missa, Sicilien är en av de få kvarvarande platser där saltet fortfarande produceras på detta sätt. Sicilien är bra för vandring , och har många stigar som går igenom Nebrodi bergen och Madonie bergen och upp genom vulkanen Etna . Etna är Europas mest aktiva vulkan, genom historien har Etna har varit känt för sina våldsamma utbrott. Det är definitivt en plats att se från toppen av vulkanen, detta då det är den högsta punkten på Sicilien. Turer anordnas regelbundet till toppen även om du kan göra resan själv om du är modig nog! För sol och bad bör man inte missa den populära badorten San Vito Lo Capo , som har en härlig sandstrand och även en del morisk arkitektur. Det finns gott om andra stränder på Sicilien, och de flesta av dem erbjuder vatten sportaktiviteter som vind segling, vattenskoter och kajakpaddling. Varför inte kolla in våra villor vid havet som har fantastisk utsikt över några av Siciliens bästa stränder. Besök staden Noro på sydkusten för dess fantastiska barockensarkitektur, eller den gamla sten muromgärdade staden Erice på västkusten. Staden Erice är rikt på historia, ta dig tid till att utforska bakgatorna och grändern där du hittar pittoreska italienska barer och restauranger. Här får du även möjligheten till att umgås med lokalbor- om du har tur.

  Siciliens Mat och Dryck

  Sicilien är känd för sin goda mat och många världsberömda specialiteter. Med sin rika vulkaniska jordar, är det inte bara jordbruksprodukter som odlas men också otroligt läckra och intensiva viner. Maten är typisk medelhavsmat, men har starka arabiskaoch spanska influenser, och det finns gott om skaldjur som erbjuds. I stället för att laga mat med grädde och smör som sina norditalienska landsmän, använder sicilianare nästan uteslutande olivolja . Du bör prova några av de lokala specialiteterna så som: Cannoli som är bakverk format som ett rör med en söt ricotta ostfyllning.

  Arancini är läckra friterade bollar av ris fyllda med ost och sås. Det är svårt att hitta dem utanför Sicilien så passa medan du är på plats! Granita är is blandat med frukt och juice och är mycket uppfriskande på en varm dag. Prova den lokala citronspriten Limoncello , den smakar bäst direkt från frysen serverat i ett iskallt glas. Du kan alltid välja att laga mat själv med Siciliens läckra färskvaror i din lägenhet eller villa.

  Ta sig till och runt Sicilien

  Huvud flygplatserna på Sicilien är i Palermo och Catania. Många lågprisflyg går till Palermo, som är den mindre flygplatsen. Du kan också komma till Sicilien med tåg från fastlandet. Med järnväg och färja kan du ta dig över Messinasundet och fortsätter till Palermo eller Catania. Det är också möjligt att ta en färja till Sicilien från ett antal hamnar i Italien som Neapel, Genua, eller ön Sardinien.

  Väl på ön, kan du använda de goda och billiga buss-och järnvägssystemen, som är mycket bra med undantag söndagar. Det finns några taxibilar tillgängliga som är ett effektivt sätt att ta dig till och från ditt boende, även om de är också lite dyrare sedan de allmänna transportsystem.

  Redo att boka?

  VÅRA LÄGENHETER HAR ETT GENOMSNITTSBETYG PÅ 9/10! SÅHÄR SÄGER VÅRA GÄSTER:

  Jan
  Jan
  10 Enastående
  oktober 2016
  Modern Apartment with Wi-Fi

  Vi är mycket nöjda med lägenheten och dess takterrass. Sovrummet är beläget en trappa ned inåt gården, vilket gör att det blir rofyllt. Lägenheten är mycket ren och fin. Lucia är mycket vänlig och gav oss bästa service. Jan och Lotta L...

  Janna
  Janna
  8 Mycket bra
  oktober 2016
  Trevlig lägenhet renoverades nyligen

  Väldigt trevligt boende i hjärtat av centro storico i Cefalù. Vi uppskattade närheten till stränderna, sevärdheter och fina restauranger. Terassen på översta våningen passar för såväl frukost som ett glas vin på kvällen. Värden var flexi...

  Ursula
  Ursula
  10 Enastående
  juli 2016
  Boende för 4 nära stranden med terrass

  Vi kan varmt rekommendera detta boende. Blev upphämtade av vår trevliga värd Tano på busshållplatsen som tog oss till vårt boende. Vår värd hade verkligen tänkt på allt vad man behövde när man anländer till en lägenhet. Vatten, frukt, en...

  Karl
  Karl
  8 Mycket bra
  augusti 2015
  Terrass vid havet i gamla stan

  Kanonläge mitt i gamla stan med bra utbud av restauranger i närheten. Terassen var i lä och mycket varm under em. På kvällen gick det dock bra att använda den.

  Vi är Wimdu…

  Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

  bookings guests properties numbers review triple-check save
  • Mer än 10 miljoner bokade nätter

   Europas största portal för stadslägenheter.

  • Wimdus trippelkontroll

   I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

  • Trustpilot

   Vårt betyg på Trustpilot är
   Utmärkt (8.9/10)

  …och vi älskar våra lägenheter