Boende i Split

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Split

Lägenheter och Boende i Split

Split var en stad redan på 200-talet och är vackert beläget vid Adriatiska havet.. Staden grundades i samband med att romerske kejsaren Diocletanius lät upprätta ett palats på orten. Palatset finns bevarat än idag, och faktum är att det hör till de mest välbevarade byggnaderna från den romerska eran. Staden har också ett område som tillhör UNESCO:s världsarv, och lokalborna stoltserar gärna med att Split är ”världens vackraste stad”. Därtill har den också kallats ”världens sportigaste stad”, eftersom många framgångsrika idrottare kommer härifrån. Förutom klocktornet St Duje, är symbolerna för staden dalmatinen (hund) och en åsna. Lokalbefolkningen hyser stor aktning för åsnan på grund av sitt förflutna som en oumbärlig plats i fältarbete och transport över de dalmatiska bergen. Split är en härlig stad att besöka, och genom att boka ditt boende med Wimdu kan du leva som en äkta lokalinvånare. Vi har allt från lyxiga villor i bergen till härliga semesterlägenheter vid havet.
Wimdu önskar dig en trevlig resa till Split!

Kuriosa

 • I Split finns det över 200.000 personer - det är den näst största staden i Kroatien sett till antal invånare.
 • Under andra världskriget var Split ockuperat av både den italienska och tyska armén
 • Diocletianus palats byggdes under 300-talet, och är med på UNESCO:s världsarvslista.
 • Split har ett härligt klimat och de njuter av hela 2.800 soltimmar varje år.
 • Torcida är den äldsta fotbollsbeundrarklubben i Europa och grundades 1950.

Kejsaren Diocletianus

Staden är mycket vacker och innehåller många romerska ruiner. Diocletianus palats är ett gammalt romerskt palats och är med på UNESCO:s världsarvslista. Den romerska kejsaren Diocletianus, som föddes på den dalmatiska kusten , förälskade sig i landskapet och därför bestämde han sig för att bygga ett palats där – och bodde sedan här efter att han pensionerat sig efter 20 år som kejsare. . Förutom palatset finns det även fyra monumentala portar: Porta Augera , Porta Aurea , Posta Ferrea och Porta Aenea. Diocletanus, som var känd att ha ett storhetsvansinne, enligt legenden, trodde sig vara en reinkarnation av guden Jupiter, och därför upprättade han Jupiters Tempel - eller ”Johannes dopkapell” som det heter efter kristendomens intåg. Vid templet finns en huvudlös sfinx från 1500-talet f.Kr. som är en av många sfinxer som kejsaren lät föra från Luxor i Egypten till sitt palats i Split. Det är en av tre ursprungliga tempel, varav de andra är tillägnade gudarna Venus och Kybele. St Duje –katedralen är huvudkatedralen i Split, tillägnad stadens skyddshelgon Sankt Duje, och utgör det som tidigare var Diocletianus mausoleum. De äldsta delarna är från 300-talet men det mesta man ser är tillbyggt under 1100-talet och igen under 1900-talet. Peristil-torget (Peristylium) är ett stort torg vid Diocletianus palats med välbevarad romersk arkitektur.

Se och göra i Split

Det finns fler intressanta historiska sevärdheter, exempelvis bör du inte missa att gå i Varoš en av de äldsta delarna av staden, där bönder och fiskare bodde för länge sedan. Det arkeologiska museet är det äldsta i Kroatien och byggdes 1820, med många historiska artefakter och monument från de romerska kolonierna Salona och Narona. Galerija Meštrović – är ett galleri med en samling verk av Ivan Meštrović, en berömd kroatisk skulptör. Poljud-stadion, känd för lokalbefolkningen som "Poljudska Ljepotica" (Poljuds Skönhet) och är den näst största stadion i Kroatien och har en kapacitet på 36.000 personer. Det är hit Torcida den äldsta fotbollsbeundrarklubben i Europa som grundades 1950 kommer för att se matcher av sitt favoritlag Poljud HNK Hajduk. Om du vill se en match här, sätt dig inte på den billigare norra sidan då Torcida ockuperar den.

Marjan är en kulle som ligger på den västra delen av Split. Marjan är en oas för många människor som letar efter en paus från stadens hets och stress, för att promenera, jogga, cykla eller klättra på bergets södra klippor. Marjans topp är 174 meter hög, och därifrån får man en fantastisk panoramautsikt över Split.St. Nicholas-kyrkan ligger på den östra sidan och på den södra sidan ligger St. Jeronimus--kyrkan och ”Gospe of Betlema”-kyrkan (Madonnan av Betlehem).¨Getski vrtal, Dominisovas gata. är den minsta parken i Split, som ligger vid Diocletianus palats och är det enda grönområdet innanför stadsmurarna. I parken finns vackra traditionella dalmatiska ”tiramolas” (det är ett sätt för lokalbefolkningen torka sina kläder) så väl som några intressanta sfinxer att titta på.

Om du är på shoppinghumör är Pazar Green Market ett bra ställe att hitta intressanta prydnadssaker, souvenirer och billiga lokala råvaror, förutom det är Marmontova den huvudsakliga shoppinggatan i Split. Det finns massor att göra i Split , men om du vill bara slappna av så ska du bege dig till en av de vackra stränderna. Den bästa stranden nära centrum kallas Bacvice. Här kan du snorkla, dyka och åka ut på båtturer. Längs stranden finner man många fina restauranger, caféer och klassbarer som du kan njuta av efter en lång dag på stan.

Split erbjuder många olika sorters boende, men vi tror på det genuina med att bo i ett äkta kroatiskt hem. Antingen med en värd som kan visa dig runt, eller privat i en egen bostad. Oavsett vad du är ute efter så kan du hitta det på Wimdus hemsida. Vi har bland annat semesterbostäder i utkanten av staden, hus med pool, fantastiska herrgårdar och vackra gamla lägenheter i centrum. Självklart har vi även billiga rum och stugor – något för alla. Vi hoppas du får en fantastisk resa till Split!

Redo att boka?

VÅRA LÄGENHETER HAR ETT GENOMSNITTSBETYG PÅ 9/10! SÅHÄR SÄGER VÅRA GÄSTER:

Håkan
Håkan
10 Enastående
juni 2017
Luxurious Home in the center

En fantastiskt fin lägenhet ett stenkast från havet och 5 minuters promenad till en underbar badstrand. Bra ordnat med taxi från flygplatsen och överlämning av nyckel. Vi trivdes på den stora balkongen där vi intog vår frukost och på kvä...

Peter
Peter
8 Mycket bra
september 2016
Nice and cheap Flat in Centre

Boendet var precis som lovat, nära till bad och gamla stan i Split. Värden var mycket hjälpsam fixade transport till och från flygplatsen hit åker jag Gärna igen

Ingrid
Ingrid
10 Enastående
augusti 2016
PRIME LOCATION Sea View Apartment

En eloge för våran hyresvärdinna, Ruzica. Hon var helt otroligt underbar och hjälpsam. Lägenheten var super, där fanns allt man kan tänka sig och en fin balkong där vi avnjöt våran frukost och tittade utöver havet. Läget var också bra, v...

Amra
Amra
10 Enastående
augusti 2015
Lägenhet Magi -200m from Diocletion palace

Jättefin lägenhet i ett eget hus. Rent, tyst område nära till allt. Allting finns i lägenheten och Vinka var super bra värdinna med mycket bra tips vad det gäller bra restauranger, utflykter till närmaste öar och div. Varmt rekomenderat!

Vi är Wimdu…

Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mer än 15 miljoner bokade nätter

  Europas största portal för stadslägenheter.

 • Wimdus trippelkontroll

  I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

 • Trustpilot

  Vårt betyg på Trustpilot är
  Utmärkt (8.9/10)

…och vi älskar våra lägenheter