Boende i Tel Aviv

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Tel Aviv

Lägenheter och Apartments i Tel Aviv

I den näst största staden i Israel - Tel Aviv– ligger befolkningsantalet på mer än 400.000 människor. Här sträcker sig skyskraporna mot himlen och stadens ljus lyser upp gator där bilar passerar som små myror. Atmosfären är förvillande europeiskt, trots sitt läge i Mellanöstern. Här blandas ortodox judaism med en ny, ung och mycket levande kultur. Stadens läge vid Medelhavet erbjuder besökarna allt de kan önska sig : solsken, kultur, fester och historia . Bokar du ditt boende med Wimdu kan du antingen välja att bo med en värd som med sin lokalkännedom kan hjälpa dig under din resa, eller så kan du boka en privat bostad, bara för dig och ditt sällskap. I Tel Aviv erbjuder vi semesterlägenheter för kortare vistelser, lyxiga apartments i centrum och billigare rum och studios.

Tel Aviv nu och då

Den lilla golfen av Jaffa har varit platsen för en befäst hamnstad i åtminstone 4.000 år. Staden nämns flera gånger i Bibeln och var enligt berättelsen om profeten Jona den stad varifrån han tog ett skepp mot Tarsis för att undvika sitt uppdrag att profetera för folket i Nineve. Det var först under slutet av 1800-talet och början av 1900-talet som invånarantalet i Jaffa ökade kraftigt, och nya förstäder grundades längs kustremsen. Det var först 1909 som Tel-Aviv grundades av en grupp framstående judiska invånare. Det namngavs efter Theodore Herzl roman Altneuland (1902), översatt till hebreiska som Tel Aviv ("Vårens kulle"), i vilken Herzl, grundaren av den politiska formen av sionism, presenterar sina idéer om en ny judisk stat. Namnet har också en biblisk association, och har nämnts i Hesekiels bok som en avveckling för landsförvisade judarna i Babylonien. Tel Aviv blev den första regionen i Mellanöstern som hade rinnande vatten , vilket var något av ett mirakel i början av 1900 . Efter att Israel förklarade sig självständigt 1948 , skulle Jaffa officiellt heta Tel Aviv-Yafo. Idag bor det mer än 400.000 människor i Tel Aviv, medan ungefär en halv miljon årliga turister kommer till ”Staden som aldrig sover”. För kulturintresserade är staden en enda stor skattkammare. Här finns över 15 museer och 40 privata gallerier. Israels filharmoniska orkester, Israels kammarmusik orkester och Israels opera så väl som tre stora teatrar teatrar – Habima, Cameri och Beit Lessin, och ett antal mindre. Det finns två ledande danssällskap (Bat Sheva Dance Company och The Israel Ballet) och årligen ordnas det över 70 festivaler.

Kuriosa

 • Tel Aviv består av två delar - Tel Aviv Jaffa och Tel Aviv Yafo.
 • Tel Aviv är hebreiska för ”vårens kulle”
 • År 2009 firade staden sitt hundraårsjubileum år - den bildades 1909!
 • Vita staden kallas en samling av 4000 byggnader i funktionalistiskt s.k. Bauhaus- och Internationalstil.
 • National Geographic utser Tel Aviv till den 9:e bästa strandstaden i världen! Se och göra i Tel Aviv

Promenerar man ned för lummiga Rothschild Boulevard ser man stadens alla ansikten. Här, med tyska Bauhausarkitektur i bakgrunden och söta små träd längs allén, går ett gaypar med barnvagn, ungdomar på skateboards och en ortodox jude med kippah och skruvlockar sitter och läser en tidning på en bänk. På stranden ser man en tydligt uppdelning i sektioner; barnfamiljer i en del, hippa ungdomar i en annan, ortodoxa på en annan plats och hundägare på en annan. Alla har sin plats i den här staden, och det finns verkligen något här för alla!

Sevärda platser i Tel Aviv inkluderar: Rabin Square – det största torget i Israel, där premiärministern Yitzhak Rabin mördades 1995 i slutet av en freds-marsch. Azriely Lookout – Israels högsta byggnad varifrån du kan se hela Tel Aviv. Tel Aviv Port - ett kommersiellt område i norra Tel Aviv med barer och nattklubbar. Dizengoff Centre - Israels mest ikoniska köpcentrum med en mycket livlig matmarknad varje torsdag och fredag. Neve Tzedek - en historisk del av staden med konstgallerier och restauranger. Tel Aviv University - Israels mest påkostade och vackra universitetsområde. Joshua Gardens - Tel Avivs central park.

Tel Aviv har två intressanta marknader i centrum, båda marknaderna ligger bredvid varandra på parallella gator – på Nachlat Binjamin finner man små, handgjorda prydnadssaker och souvenirer gjorda av lokala konstnärer och på Carmel Market kan man köpa billiga kryddor, tahini och grönsaker. Båda är värda en titt! När du är i Tel Aviv måste du gå till Rothschild Boulevard, en av stadens livligaste gator och en populär turistattraktion. Det finns massor av fantastiska restauranger på denna väg. Tel Avivs stränder är kända för att vara rena och vackra, och är populära bland både turister och lokalbor.

Något som kanske är överraskande att veta är att Tel Aviv är den stad som mest anammat den tyska Bauhaus-arkitekturen, detta på grund av att så många judar flydde hit under 30-talet, och då framförallt från Tyskland på grund av nazismen. I Tel-Aviv finns även den vita staden - ett område som består av 4000 bostäder i Bauhus-stil – staden är sedan 2003 med på UNESCO:s världsarvslista. Det finns även ett museum tillägnat denna arkitektoniska stil - Tel Aviv Bauhaus Museum

Ta sig runt Tel Avivs flygplats, som kallas Ben Gurion, är Israels största internationella flygplats och beläget i den sydöstra delen av stadens centrum. Det bästa sättet att ta sig från flygplatsen in till staden är med tåg Tel Aviv Savidor som tar cirka 30 minuter in till centralstationen. Taxi kommer också att ta dig in i centrala Tel Aviv och om är vanligt att dela taxi (och kostnad) med andra resenärer. Tel Avivs centrum är inte så stort, å du kommer kunna gå mellan de bästa attraktionerna. Bussystemet tar dig runt i staden om du inte känner för att gå, men varnas - det är ganska komplicerat att navigera bussystemet! Ett trevligt sätt att komma runt Tel Aviv är att utnyttja det cykeluthyrningsystem som är populär bland lokalbefolkningen. Du finner cykelställen runt i hela staden och tjänsten kallas Telofan, och du betalar för hur mycket du cyklat. Om du vill ta en dagstur utanför Tel Aviv föreslår vi att du besöker Döda havet och Jerusalem. De är en kort resa till öster om Tel Aviv och båda är värda ett besök.

I Tel Aviv är boendealternativ inte direkt en bristvara, men vill du hellre bo i ett privat hus eller med en värd rekommenderar vi självklart att du bokar med oss! Hyr du in dig hos en värd kan du få ta del av dennes unika kunskap om staden, lära dig om de bästa sevärdheterna, vilka restauranger och barer man måste besöka och vilka områden som passar din stil bäst. Wimdu erbjuder allt från fräscha lägenheter i centrum, till flotta villor och hus i vid havet, men även billigare rum och studios. Vi har även semesterlägenheter och sommarhus med tillhörande pool! Oavsett vilken typ av boende du letar efter är vi säkra på att du kommer hitta det hos oss! Trevlig resa önskar Wimdu-teamet!

Redo att boka?

VÅRA LÄGENHETER HAR ETT GENOMSNITTSBETYG PÅ 9/10! SÅHÄR SÄGER VÅRA GÄSTER:

Anders
Anders
10 Enastående
november 2014
Rooftop HaCarmel 1 sovrum takvåning med balkong

Kommer vi att besöka Tel Aviv igen är det här vi ska bo. Perfekt läge. Nära till allting. Marknaden,stranden,shopping. Värden,Natalie, som bor i våningen under är hur underbar som helst. Ingenting är svårt. Hon fixar allt. Shlomo, som ha...

Ben
Ben
10 Enastående
juni 2014
1 minuters promenad till Banana Beach kusten och den nya strandpromenaden (7)

Lägenheten är fin och rymlig. Servicen är mycket bra och Etay hjälpte med alla frågor och allehanda önskemål. Läget är perfekt. Nära till den fina stranden och promenaden och nära till gallerior, marknaden och centrum

Lilian
Lilian
10 Enastående
maj 2014
Chic lägenhet i Yemens Quarter

Ett vackert, bekvämt boende i en levande miljö nära havet och marknaden. Värdparet trevliga. Kan inte annat än rekommendera detta till andra. Lilian

Peter
Peter
10 Enastående
maj 2014
Lyx lägenhet nära Gordon Beach

Vi tyckte väldigt mycket om lägenheten. Joseph var en mycket trevlig värd. Vi uppskattade honom. Lägenhetens läge är fantastiskt. Nära stranden och centrum. Fantastisk utsikt från terrassen. Vi saknade ingenting,

Vi är Wimdu…

Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mer än 10 miljoner bokade nätter

  Europas största portal för stadslägenheter.

 • Wimdus trippelkontroll

  I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

 • Trustpilot

  Vårt betyg på Trustpilot är
  Utmärkt (8.9/10)

…och vi älskar våra lägenheter