Boende i Turin

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Turin

Lägenheter och Apartments i Turin

Den norditalienska staden Turin är en av Italiens ekonomiska och kulturella nav. Staden har utmärkta restauranger, vackra kyrkor och palats och även flera av Italiens mest berömda museer. Turin betraktas ofta som en industriell stad med dåligt väder, men detta kunde inte vara längre i från sanningen! Staden är mångfacetterad och om du skrapar under ytan hittar du massor av intressanta saker att se och göra. I Turin är maten god, men dryckerna är om möjligt ännu delikatare. I centrum av staden finns otaliga vinbarer och restauranger med grandiosa caféer och lyxiga shoppinggator. Staden ligger mycket närmare Schweiz än Rom, vilket ger denna stad en unik karaktär. Det är mer ordning och reda där man parkerar ordentligt och kommer i tid. Turin är en fascinerande metropol och hemmet av bilmärket Fiat, fotbollslaget Juventus samt italiensk filmindustri. Något som inte får missa är filmmuseumet Museo Nazionale Del Cinema där du kan uppleva italienska filmens spännande historiska. Turin har ett stort utbud av boendealternativ tillgängliga för resenärer i centrum. Wimdu har över 100 erbjudanden i Turin, bland annat lyxiga apartments och semesterlägenheter, så väl som ståtliga villor och hus, men även enklare rum. Hitta ditt perfekta boende hos oss!

Kuriosa

 • Ursprungligen var Turin huvudstad i Italien!
 • Drycken Vermouth uppfanns i Turin!
 • Turin är födelseplatsen för fast choklad och det tillverkades i Turin innan Schweiz!
 • Turin var den största staden hittills för att vara värd för vinter-OS 2006.

Att göra i Turin

Det finns mycket att se i Turin, inklusive många portiker, barockpalats och några berömda kaféer och gallerior. Många vallfärdar till Turin endast för att få chansen att se ” Turinsvepningen” - det vill säga den linneduk som sedan år 1357, påståtts vara Jesus liksvepning. Svepduken har förvarats i Duomo di San Giovanni Battista-katedralen. Katedralen, som är helgad åt Johannes Döparen, är mycket vacker och ger en inblick i renässansarkitektur. Inträde till katedralen är gratis.

Wimdu rekommenderar att du besöker Mole Antonelliana, något av ett landmärke i Turin. Mole var från början en synagoga men har sedan dess gjort om till Italiens filmmuseum, Museo Nazionale del Cinema som omfattar över 3.200 kvadratmeter över 5 våningar av filmhistoria. Spiran på toppen av den gamla synagogan är det högsta murverket i Europa!

Museo dell'Automobile är en annan av Turins berömda museer som är värt ett besök. Inuti hittar du en samling på 170 fordon, från artonhundratalsvagnar till moderna Formelbilar. Varje bil är presenteras vackert med tillhörande videofilmer. Det har blivit ett måste se i staden, efter att ha genomgått en omfattande renovering nyligen, och lockar även besökare som inte anser sig vara bilentusiaster. Den största egyptiska museet utanför Kairo är baserat i Turin! Det kallas Museo Egizio och innehåller 30.000 utställningar och dokument från egyptiska civilisationen - det är väl värt att besöka!

Vad finns det mer att se och göra i Turin? Fotbollsfantaster bör besöka Juventus Football Club -stadium. Det är ett hisnande vackert stadium, och där finns också ett museum som dokumenterar klubbens lysande historia. I Turin bör man även gå till det stora torget som heter Piazza San Carlo som är ett bra ställe att äta på och spendera en kväll. Där hittar du fantastiska pizzerior liksom kaféer och barer. Staden är känd för sin glass, eller gelato på italienska, och du hittar några av de bästa glassbarerna runt om piazzan. Kaffe och lokalt vin är också bra i Turin, se till att gå till en restaurang eller två under din vistelse!

Turin har flera vackra parker som ger en välkommen paus från stojet och stimmet i Turins centrum. Wimdu rekommenderar att du besöker den stora Parco del Valentino, som ligger längs den västra stranden av floden Po. Där finner du inte bara vacker parkmiljö och buskage, men också en botanisk trädgård och slott. Den är älskad av turister och lokalbor och är ett trevligt ställe att ta en promenad i. Promenad längs den turkosa floden Po är en riktig höjdare!

Ta sig runt

Turin Airport är belägen ungefär 15 km norr om staden. Det ligger i Caselle och en motorväg förbinder flygplatsen med staden. Flygplatsen har kontakter med de flesta europeiska länder och betjänas av lågprisflygbolagen Ryanair och Easyjet. Det är enkelt att ta sig från flygplatsen in till staden, ta bara en buss eller tåg som avgår några gånger i timmen – resan tar ungefär 50 minuter med buss. Det är även okomplicerat att ta sig runt i Turin, där finns ettt imponerande buss- och spårvagnssystem som du kan förlita dig på. Det viktigaste att komma ihåg när du använder bussystemet är att köpa en biljett innan du hoppar på en buss - resten är enkelt! Cykling är ett populärt sätt att ta sig runt i staden och staden nyligen avslutat ett nät av cykelvägar runt staden, det är även det alternativet som är bäst för både miljö och hälsa.

Boende i Turin

Wimdu erbjuder många olika accommodation-alternativ i Turin. Hyr in dig hos en värd med lokalkännedom som får dig att känna dig som hemma. På så vis kan du verkligen lära känna Turin på djupet. Din värds erfarenhet och hjälp kan ge dig en upplevelse utöver det vanliga. Wimdu erbjuder allt från lyxiga semesterhus till pittoreska stugor, men även lägenheter i centrum och billiga rum och studios. Vad du än letar efter kan du hitta det hos oss!

Vi är Wimdu…

Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mer än 15 miljoner bokade nätter

  Europas största portal för stadslägenheter.

 • Wimdus trippelkontroll

  I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

 • Trustpilot

  Vårt betyg på Trustpilot är
  Utmärkt (8.9/10)

…och vi älskar våra lägenheter