Boende i Tyskland

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Tyskland

Lägenheter och Boende i Tyskland

Tyskland är en förbundsrepublik i Centraleuropa med 16 olika förbundsstater och rankas som världens fjärde största industrination. Tyskland har en stor export och kan stoltsera med världskända varumärken som Mercedes, BMW, Audi, Adidas, Siemens, Porsche och Nivea - puh, och så många fler! Tyskland har en otroligt fin natur, mycket historia och sevärdigheter att bjuda på. Om du känner att du behöver lite miljöombyte och vill komma iväg några dagar är en weekend i Tyskland ett utmärkt val. Varför inte boka en helg i vackra hamnstaden Hamburg och upptäck dess fiskehamn och fina arkitektur, eller ta en tur till huvudstaden Berlin som är rikt på historia och kultur. Om du önskar att komma ut på landsbygden och hyra en stuga eller hus för några dagars avkoppling, eller satsa på aktiviteter som vandring och cykling- är de södra delarna av Tyskland ett utmärkt val. Fortsätt att läsa för att få inspiration till din nästa resa till härliga Tyskland!

Boka boende i Tyskland

Tyskland är ett stort land och har ett gediget utbud på boendemöjligheter. För den som söker ett alternativ till dyra hotell och överfulla vandrarhem bör boka med Wimdu. Oavsett om du söker en lägenhet med takterass i centrala Berlin, mysiga stugor eller hus i det natursköna söder eller en borg i Sachsen – så hittar du detta på Wimdu! Vi har ett stort utbud av semesterboende i hela Tyskland som passar olika typer av resenärer och budgetar.

Kort fakta

 • Tysklands geografiska yta är bara något större än Finlands och rankas som den åttonde största i Europa
 • 11 000 kommuner finns registrerade i hela landet
 • År 2008 listades Tyskland som världens största exportnation
 • Ludwig van Beethoven och Johan Sebastian Bach är två kända kompositörer som härstammar från Tyskland
 • Tyskland har 14 nationalparker och 101 naturparker
 • Saker att göra

  Tysklands landskap är väldigt varierande och blir allt högre ju längre söderut man åker. De största städerna i Tyskland är Berlin, Hamburg och München som alla tre är väldigt olika till karraktären. Berlin kännetecknas för att vara liberalt och även landet största stad med dess befolkning på 3,4 miljoner. Berlin är en väldigt dynamisk och internationell stad som blir alltmer populär att flytta till bland unga människor. Ett måste om du åker till Berlin är att besöka det anrika muséetDeutsches Historisches Museum som tar upp Tysklands historia genom århundranden och även har en stor utställning om första och andra världskriget. Några andra sevärdigheter är Brandenburger Tor, tv-tornet, varuhuset Kadewe, parken Tiergarten och East Side Gallery. Det är förhållandevis billigt att semestra i Berlin och staden passar perfekt för en långweekend.

  I motsats till Berlin är München känt för att vara en konservativ ort som gärna håller på kulturella traditioner. München lockar många turister varje år och är mest känt för deras Oktoberfester som hålls i början på hösten. Väl i München bör du besöka Marienplatz där du hittar rådhuset och som väldigt länge har varit den naturliga mötesplatsen. Dels för spannmålsmarknader men det var även platsen för avrättningar av förbrytare lång tid tillbaka i tiden. I centrum hittar du även Frauenkirche, vilket är en av de mest kända byggnaderna i München. Om du har lite extra tid bör du även upptäcka de natursköna områdena utanför staden som bjuder på ett sagobokvackert landskap bland skog, slott och bergstoppar.

  För den som inte vill resa lika långt bör åka till Hamburg som är Tysklands främsta handelsstad genom tiderna genom dess hamn. För den som gillar fisk bör besöka fiskmarknaden Ficshmarkt tidigt en söndagmorgon för att handla purfärsk infångad fisk. I centrum hittar du även stadens imponerande rådhus som stod färdigt 1897 och är byggt i nyrenässansstil. För den bästa utsikten över staden bör du besöka Hauptkirche St. Michaelis.

  Mat och dryck

  Några av förbundsstaterna har sina egna nationalrätter men gemensamt för hela landet är att ingredienser som kött-vanligen fläsk, nötkött och kyckling är vanligt i det tyska köket. Typiska tyska maträtter är knödel, currywurst, bratwurst och surkål. Vanliga kryddor som används i matlagningen är senap, olika örtkryddor som timjan och persilja. Korv är otroligt populärt i Tyskland och det finns en uppsjö olika sorter som kan skilja åt från varje region. För dryck är öl den vanligaste alkoholdrycken som det dricks mycket av i sociala sammanhang och är en del av den tyska kulturen.

  Att ta sig fram

  Tyskland har ett väldigt utbygt vägnät i hela landet vilket gör det både enkelt och smidigt att ta sig fram med bil. Motorvägsnätet täcker nästan hela landet men standarden kan variera. För den som inte färdas med bil kan välja att ta tåg eller buss som knyter samman de större städerna runtom i Tyskland. Den största flygplatsen i Tyskland ligger i Frankfurt och rankas som den tredje största flyplatsen i Europa.

  Redo att boka?

  VÅRA LÄGENHETER HAR ETT GENOMSNITTSBETYG PÅ 9/10! SÅHÄR SÄGER VÅRA GÄSTER:

  Mohanad
  Mohanad
  8 Mycket bra
  juli 2017
  Vacation Apartment Near Hamburg

  jätte fin hus. det var bra veck som vi bor där vi känner mycket bekväm.

  Bojje
  Bojje
  10 Enastående
  juni 2017
  Guestflat- Close to River Rhine and City

  En trevlig fräsch lägenhet under en villa i ett lugnt område. Trevligt bemötande av värdparet som talade engelska och det lilla kylskåpet i lägenheten var välfyllt med både det ena och det andra. Dessutom välkomnades vi med en flaska vin...

  Åke
  Åke
  8 Mycket bra
  april 2017
  Garden Apartment Great for six

  Mycket bra mottagande, trevliga. Lägenheten ljus och tyst. Saknade toapapper, en rulle på sex personer i två nätter! Läget nära centrum. Bra parkering.

  Patrik
  Patrik
  10 Enastående
  april 2017
  Soligt rum i Amazing Place

  Underbar lägenhet på femte våningen (ingen hiss) med takterrass. Perfekt att fly undan stadens liv. Lägenheten har två rum som hyrs ut men hela lägenheten känns inbodd rymlig och charmig. ☺ Birgit är en härligt värdinna som månar och bry...

  Vi är Wimdu…

  Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

  bookings guests properties numbers review triple-check save
  • Mer än 10 miljoner bokade nätter

   Europas största portal för stadslägenheter.

  • Wimdus trippelkontroll

   I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

  • Trustpilot

   Vårt betyg på Trustpilot är
   Utmärkt (8.9/10)

  …och vi älskar våra lägenheter