Boende i Umag

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Umag

Lägenheter och Boende i Umag

I västra Kroatien på halvön Istrien, ligger den söta staden Umag. Det är en mycket mysig hamnstad som ligger längs den vackra Adriatiska havet, med en lång och intressant historia bakom sig. Staden och hela Istrien i allmänhet är mycket populära semesterdestinationer i Kroatien för både svenskar och turister från hela världen. Staden och det omgivande området har både många kulturella upplevelser samt ett vackert kroatiska landskap att erbjuda sina besökare. I och med landets extraordinära turistutveckling på senare år, har lokalinvånare börjat öppna sina hem för turister. Bokar du med Wimdu kan du välja allt mellan semesterlägenheter till villor vid havet men även enklare rum och stugor. Läs på om några av de många saker du kan uppleva i denna vackra och charmiga stad.

Se och Göra i Umag

Umag är en gammal stad, med sitt fördelaktiga läge vid Adriatiska havet och därmed Medelhavet gav stor betydelse för romarriket. I denna era användes Umag av de rika och ädla romarna som plats för deras sommarbostäder, vilket återspeglas i stadens gamla stadsdel. Här kan du se hur arkitekturen drar paralleller till det gamla romarriket. Den har också vidtagit många arkeologiska platser i staden och regionen, vars resultat kan upplevas i Umag Stadsmuseum; Museo Civico Di Umago i form av gamla reliker från den tiden. Umag är verkligen en otroligt "fotogenisk" stad, med charmiga hus och natur i en klass för sig.

Även om det idag inte finns så mycket kvar av den ursprungliga muren som byggdes av romarna i Umag, så kan man fortfarande föreställa sig denna majestätiska byggnad som inramade staden. En annan intressant byggnad i Umag är kyrkan St. Roche som byggdes under 1500-talet. Kyrkan ligger på torget, som tillsammans bildar stadens centrum. Inne i kyrkan kan man se att taket är täckt i vackra oljemålningar. En annan imponerande kyrka är St. Peregrine som ligger i Punta Rosazzano, en but bort från Umag. Kyrkan byggdes av Umags lokalinvånare för att markera platsen där sankt Peregrine levde sitt martyrium och dog 23 maj år 303 under Diocletianus era.

Mellan Savudrija och Umag, kan man vid lågvatten se en liten 200 m lång och 50 m bred udde och en hög med stenar som stiger ur havet. Dessa är de enda resterna av det gamla slottet Sipar från 400-talet. Staden Siparis fanns här under den romerska eran, men som plundrades och förstördes helt år 876 av pirater ledda av Ban Domagoj. Ett bevis på detta är grunden för hus och byggnader, mosaik, keramik, marmor, urnor och mynt som hittats på denna plats. En annan intressant sevärdhet är den äldsta fyren på den Adriatiska kusten som byggdes 1818 och står i Umag. Den är 36 m hög och ljuset syns från ett avstånd på 32 kilometer. Bygget av fyren är ansluten med en kärlekshistoria om greve Metternich, som trots att han var gift, blev kär i en lokal flicka och byggde fyren till hennes ära.

Utflykter till övriga Istrien

Umag är långt ifrån den enda staden på Adriatiska kusten av Istrien. Cirka 16 kilometer söder ligger den lika populär destination Novigrad och som precis som Umag erbjuder sina besökare en trivsam miljö, med en rik kulturell bakgrund och härlig atmosfär. En av de mer intressanta sevärdheterna i Novigrad är den gamla kryptan under staden kyrka, med anor från romartiden. Vi rekommenderar också ett besök på Lapidary Museum i staden. Museet består av en samling av stenskulpturer från stadens historia, det är en spännande upplevelse för alla som besöker det. En av Novigrads kännetecken är de kulinariska upplevelser som går att prova på i staden. Både Umag och Novigrad ligger vid havet, och därför är fisk och skaldjur en stor del av det redan extravaganta medelhavsköket.

Vid södra spetsen av Istrien ligger den större staden Pula. Staden är hem för 60.00 invånare och här kan du verkligen känna den antika romerska inflytande på staden. Den stora amfiteatern i Pula är det bäst bevarade antika monumentet i landet. Arenan ser ut som mest av allt en mindre version av Colosseum i Rom, med alla väggar intakta, vilket idag utgör ramen för kulturella upplevelser i form av konserter och film. Om du vill lära dig mer om antikens Rom och deras inflytande på Istrien, kan du besöka det arkeologiska museet, som uppvisar fornlämningar från den tiden.

Den lilla staden Hum, är just det – väldigt liten. Det är faktiskt den minsta staden i hela världen med ett invånarantal på endast 23 stycken! En annan utflykt du kan åka på är till Brijuniöarna eller Brijuniskärgården, som idag är en av de mest attraktiva turistmålen i Kroatien. Denna skärgård består av en grupp öar utanför den västra kusten av Istrien, som tillsammans med det omgivande vattnet proklamerades en nationalpark år1983. Öarna ligger bara 6 km från Pula och separeras från fastlandet av Fažana-kanalen. Brijuniöarna består av två större öar - Veliki och Mali Brijun, samt 12 mindre öar som har varit bebodda sedan förhistorisk tid. Man bör absolut inte missa att åka till en av dessa fantastiska öar för att kunna njuta av kristallklart vatten, skinande sol och frisk natur.

Boende i Umag

Wimdu har många olika semesterbostäder på Istriens kust och i Umag. Med oss kan du antingen välja att bo privat eller med en värd som kan agera personlig guide under din resa. Vi erbjuder exempelvis privata sommarstugor vid havet, men även billigare lägenheter och rum. Oavsett vilken typ av bostad du letar efter är vi säkra på att du kan hitta det hos oss!

Vi är Wimdu…

Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mer än 10 miljoner bokade nätter

  Europas största portal för stadslägenheter.

 • Wimdus trippelkontroll

  I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

 • Trustpilot

  Vårt betyg på Trustpilot är
  Utmärkt (8.9/10)

…och vi älskar våra lägenheter