Boende i Venedig

Hitta boende av kvalitet genom våra experter!

Topp 50 lägenheter i Venedig

Lägenheter och Apartments i Venedig

Den mystiska och unika Italienska staden Venedig anses vara ett underverk – att gå omkring här är en både engagerande och upplysande upplevelse. En geografiskt unik stad från mitten-400. Anledningen till staden är spridd över en skärgård av 118 små öar var ursprungligen ett försök att undkomma invasionen av barbarer. Venedig är en stad byggd på vattnet, byggt på miljontals träpålar av ek och alm som slogs ned i den sandiga och leriga jorden. Tro det eller ej, men Venedig har 117 kanaler och 400 broar. Venedigs unika konstruktion har dock visat sig vara något av ett hinder och det osäkra livet här har fått många att flytta ut. En översvämning 1966 fick många att flytta och staden sjunker ju! Som ett enormt populärt semestermål drar Venedig till sig 18 miljoner turister varje år – och det är ofta fler turister än lokalinvånare här. Med Wimdu kan du boka din semesterbostad i Venedig, vi erbjuder allt ifrån lyxiga semesterhus och apartments, till välutrustade villor och billiga sommarstugor. Oavsett vilket typ av bostad du letar efter kommer du säkerligen hitta det här! Ditt Wimdu-team önskar dig ett trevlig resa till Venedig!

Visste du att..

Venedig rinner ur folk! Det är så många som lämnar staden varje år att man tror att det kommer bli en spökstad år 2030.50.000 turister kommer till Venedig varje dag. Du behöver en särskild licens för att driva en gondol – och endast 3 och 4 utfärdas årligen!Venedig fick sin första kvinnliga gondoljär 2010.

Se och göra

Venedig har många intressanta sevärdheter. När du har kommit fram till ditt semesterboende, rekommenderar vi att du börjar ditt äventyr på Markusplatsen, Venedig mest imponerande plaza. Här kan du njuta av en fantastisk utsikt över havet och beundra arkitekturen till en kopp kaffe. Här ligger även Markuskyrkan, Basilica di San Marco som är ett måste att se när man är här. Från klocktornet Campanile di San Marco som byggdes 1912, får man en fantastisk utsikt over staden, vilket är extra bra i början av din resa, på så sätt får du en bra överblick över staden och kan orientera dig bättre. Dogepalatset eller Palazzo Ducale från 800-talet är ytterligare en mycket intressant sevärdhet och museum. Palatset byggdes från början i bysantinsk stil ovanpå existerande romerska murar. Det förstördes däremot flera gånger av eldsvådor, och det var först runt år 1340 som byggnaden började få sin nuvarande form med venetiansk marmor och kalksten från Istrien. Intill palatset finns ett gammalt fängelse som man når via Suckarnas bro. Ponte dei Sospiri - är en täckt gångbro som uppfördes mellan 1600 och 1603 och ledde från Dogepalatset över kanalen Rio di Palazzo till det gamla fängelset. Bron fick sitt namn i början av 1800-talet av Lord Byron som populariserade myten att de dömda fångarna skulle ha suckat djupt då de fördes över den tillbaka till sina celler då det var sista gången de skulle få se dagsljus.

En annan sida av staden.

De flesta som besöker Venedig kommer bara se en sida av staden, men det finns mer av denna stad än man tror vid första anblicken. Vårt förslag är: ta en promenad runt staden klockan 6 på morgonen, så att du får gatorna till dig själv och få uppleva en riktigt lugn sida till staden. Dessutom rekommenderar vi att du beger dig utanför stadens centrum. Gå västerut till Dorsoduro vid hamnen. Flera intressanta kyrkor finns här - San Sebastiano, Sacristy och Angelo Raffaele. Dessa vackra historiska byggnader är väl värda ett besök och du ser utsökta målningar och vacker Veneo-bysantinsk arkitektur. Också värt ett besök är den venetianska Arsenal, som ligger öster om Markusplatsen. Byggt på 1100-talet, nu är denna komplexa nätverk av varv en lugn och öppen plats att vandra runt i. Burano är en mycket intressant stadsdel – här hittar man fascinerande arkitektur och byggnader i alla regnbågens färger, det är verkligen imponerande!

Maco Polo Venice Airport

Maco Polo Venice Airport är flygplatsen man kommer till när man flyger från Sverige direkt till Venedig, och den ligger bara 7 km ifrån staden. Du kan komma in i Venedig antingen via land-eller sjövägen. Airport Link är ett båttjänst som förbinder flygplatsen med Venedig. Privata taxibåtar finns också tillgängliga. Ett billigare sätt att komma runt är med buss. Bussar avgår varje kvart och tar 22 minuter till centrum. Det är även möjligt att använda tåget. Venedig är en tillräckligt liten stad för att du ska kunna ta dig omkring till fots och du kan ta dig från en sida till en annan på under en timme. Eftersom det är olagligt att köra i staden, är detta ett sittvagnsparadis. Om du vill komma snabbt framåt så att du kan använda vattentaxi (vaporetto). Biljetter kan köpas i kiosker eller turistbyråer. Det är bäst att köpa en obegränsad biljett eller ett Venedig-kort. Med en av dessa kan du åka med alla transportmedel och får full frihet att utforska staden. Det finns också cyklar som kan hyras, vilket också är ett trevligt transportmedel här!

Boende i Venedig

I Venedig finns det en uppsjö av boendealternativ, men om du inte vill bo bland en massa turister kan du välja att bo i ett äkta spanskt hem. Med Wimdu kan du välja att antingen bo hos en värd som kan agera privat guide under resan, eller så bokar du ett boende som är privat, bara för dig! Annars kan din värd visa dig de allra bästa sevärdheterna som staden har att erbjuda, och de restaurangerna som kan tillaga de lokala specialiteterna på just det rätta sättet. Du kan välja att bo i en semesterlägenhet, men även enklare rum och stugor för dig som reser på en budget. Wimdu önskar dig en underbar resa till Venedig!

Redo att boka?

VÅRA LÄGENHETER HAR ETT GENOMSNITTSBETYG PÅ 9/10! SÅHÄR SÄGER VÅRA GÄSTER:

Frank
Frank
10 Enastående
juli 2018
Fantastiskt läge, trevlig lägenhet

Rymlig, bra och prisvärd lägenhet med balkong. Gratisparkering vid boendet. Bra WiFi. Utmärkt support från trevlig, servicevänlig och hjälpsam personal på platsen. Promenadavstånd till pendeltågstationen och därifrån 25 minuters resa til...

Gudjon
Gudjon
10 Enastående
maj 2018
Utmärkt Lägenhet i Canareggio

Lägenheten är toppen, ren, välskött och den lilla terrassen är en stor tillgång. Läget kan knappast vara mycket bättre. Giorgia är hjälpsam, precis som en hyresgäst önskar av sin värd. Vi saknade inget. Vi kommer mer än gärna tillbaka. T...

Helena
Helena
8 Mycket bra
april 2018
Small apartment close to St.Marco square

Jag kan rekommendera denna lägenhet till er som vill bo i ett lugnt område endast ett stenkast från Piazza san Marco. Enkelt att hitta dit. Mycket trevlig värd. Rent och snyggt. Tveka inte att hyra av Antoinetta och Mauro!!!

Jonas
Jonas
8 Mycket bra
juli 2017
Lovely House Close to Venice

Mysigt hus med trevlig grillplats. En mycket hjälpsam och trevlig ägare till huset. Lite spartanskt kök men fullt godkänt. Ett minus var att det inte fans någon AC, väldigt varmt inne i huset på natten.

Vi är Wimdu…

Wimdu är Europas största marknad för privat boende. Med över 350.000 bostäder i över 150 olika länder kan du med säkerhet hitta det bästa boendet.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mer än 15 miljoner bokade nätter

  Europas största portal för stadslägenheter.

 • Wimdus trippelkontroll

  I vår tredelade kvalitetskontroll ingår besök på plats.

 • Trustpilot

  Vårt betyg på Trustpilot är
  Utmärkt (8.9/10)

…och vi älskar våra lägenheter